Teraz jest sobota, 18 sierpnia 2018, 03:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 HD na Blu-Ray'ach 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post HD na Blu-Ray'ach
Panowie, jakiego oprogramowania używacie do authoringu płyt Blu-Ray ? Bo wygląda na to że będę musiał zamienić mojego DVD-Lab'a na coś innego ;(

Thx - Pozdrówka

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


czwartek, 1 maja 2008, 14:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post Re: HD na Blu-Ray'ach
Sam jeszcze nie robię , ale będzie coś nowego .

Właśnie dostałem maila od Sonego (urywek):

Sony Creative Software made several announcements at the show. The big message was Blu-ray Disc? authoring. DVD Architect Pro 5 software will have Blu-ray authoring and burning functionality when it is released in June. With DVD Architect 5 software, you will be able to author both a standard definition DVD or a high-definition Blu-ray Disc complete with full motion buttons, motion menus, scene selection menus, subtitles and alternate video and audio tracks. The DVD Architect Pro 5 update will be free to registered Vegas Pro 8 and DVD Architect 4.5 users.

Słowem , coś dla Architekciarzy - niebawem .


czwartek, 1 maja 2008, 16:45
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2008, 13:42
Posty: 102
Post Re: HD na Blu-Ray'ach
jeesoo napisał(a):
Panowie, jakiego oprogramowania używacie do authoringu płyt Blu-Ray ? Bo wygląda na to że będę musiał zamienić mojego DVD-Lab'a na coś innego ;(

Thx - Pozdrówka

Używam Sonica teraz pod nazwą Roxio.
http://www.roxio.com/enu/products/dvdit/dvdit.html
Żadnych problemów. Nagrywam na nagrywarce SONY.
Pozdrawiam
ZF

_________________
Windows 10, HP Z820, 2 x E5-2697 v.2, Eizo CG-318K, Avid Composer 2018.1, Symphony Option, Adobe Production Suite CC, Boris Red 5.6, BCC 11, Boris Saphire 11, Sorenson Squeeze 11 Pro


czwartek, 1 maja 2008, 16:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post Re: HD na Blu-Ray'ach
ponoć MovieFactory 6 Plus od Ulead'a robi Blu-Ray'e, ale znajomy który ściągnął triala ze stronki producenta twierdzi że jest tam opcja tylko wypalania HD-DVD (ponoć do 15 GB).
Mógłby to ktoś zweryfikować ?

Do DVDit jestem zrażony - korzystałem z tego softu dawno temu i bardzo narzekałem na ograniczone możliwości - jak jest teraz ?

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


czwartek, 1 maja 2008, 19:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: HD na Blu-Ray'ach
jeesoo napisał(a):
Panowie, jakiego oprogramowania używacie do authoringu płyt Blu-Ray ? Bo wygląda na to że będę musiał zamienić mojego DVD-Lab'a na coś innego ;(

Thx - Pozdrówka

A próbowałeś Encore CS3? W nim zrobisz authoring BR i wypalisz na płycie.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


czwartek, 1 maja 2008, 20:08
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 25 czerwca 2008, 01:24
Posty: 5
Post Re: HD na Blu-Ray'ach
Podepne sie do tematu:
Sciagnalem traiala tego programu roxio pro hd ale mam jedno pytaniue jak wylaczc w nim opcje aby nie przekodowywal mi jeszcze raz filmu tzn. zrobie film w mpg wrzuce do roxio aby tylko zrobic menu i ewentualnie zabezpieczyc plyte przed kopiowaniem. Ale nie chce zeby jeszcze raz mi kodowal mojego mpg


niedziela, 29 czerwca 2008, 15:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 maja 2006, 23:12
Posty: 259
Lokalizacja: Marcinkowo - Mazury
Post Re: HD na Blu-Ray'ach
No właśnie jak należy przygotować plik wynikowy ? W edytorze mam do wyboru szablon
---- HD 1080/50i (16:9; Program Stream)
-----HDV 1080/50i (16:9; Transport Stream)
który wybrać aby plik wynikowy nadawał sie do authoringu płyt Blu-Ray ?


niedziela, 29 czerwca 2008, 23:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 25 kwietnia 2007, 13:36
Posty: 207
Lokalizacja: Częstochowa
Post Re: HD na Blu-Ray'ach
Szukałem kiedyś ustawień dla Compresora na Apple i trafiłem na takie forum:

http://forums.support.roxio.com/index.p ... compressor

Myślę, że tam znajdziesz odpowiedź :)


środa, 2 lipca 2008, 22:59
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL