Teraz jest sobota, 18 sierpnia 2018, 11:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 ruchome sceny 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 30 kwietnia 2006, 09:20
Posty: 84
Post ruchome sceny
Panowie prosze o pomoc, w jakis sposob moge animowac podglad scen w menu chodzi mi o program adobe encore CS3 nie moge nigdzie znalezc opcji zeby statyczne zdjecia chapterow zmienic w animowany film.

_________________
zapraszam na odwiedziny http://www.duostyl.pl lub ogladania galerii http://www.fotoaffetto.pl


wtorek, 6 maja 2008, 16:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: ruchome sceny
rsosnik napisał(a):
Panowie prosze o pomoc, w jakis sposob moge animowac podglad scen w menu chodzi mi o program adobe encore CS3 nie moge nigdzie znalezc opcji zeby statyczne zdjecia chapterow zmienic w animowany film.

Zeby mieć animowane chaptery po prostu przeciagasz zrobiony wcześniej znacznik z timeline na chapter menu.
Poza tym żeby przy podglądzie chaptery sie "ruszały" musisz jeszcze przerenderować menu. W tym celu dajesz File - Render - Motion Menus.
To wszystko.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


wtorek, 6 maja 2008, 16:53
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 30 kwietnia 2006, 09:20
Posty: 84
Post Re: ruchome sceny
Przeciagam chaptery na uprzednio zrobione menu w photoshopie i nic mam tylko pierwsza klatke sceny nawet jak wypale plyte to podglad scen "stoi" w miejscu a Motion Menu mam nieaktywne

_________________
zapraszam na odwiedziny http://www.duostyl.pl lub ogladania galerii http://www.fotoaffetto.pl


wtorek, 6 maja 2008, 18:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: ruchome sceny
rsosnik napisał(a):
Przeciagam chaptery na uprzednio zrobione menu w photoshopie i nic mam tylko pierwsza klatke sceny nawet jak wypale plyte to podglad scen "stoi" w miejscu a Motion Menu mam nieaktywne

A czy zaznaczyłeś we własciwościach menu animate buttons?
Jesli tak i nadal nie działa to musiałeś źle przygotować menu w Photoshopie. Spróbuj użyć na próbę któreś gotowe menu z chapterami dostępne w programie i zobacz czy działa.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


wtorek, 6 maja 2008, 18:53
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 30 kwietnia 2006, 09:20
Posty: 84
Post Re: ruchome sceny
w encore mam zaznaczone animowane butony
adobe encore mam wersje gdzie nie ma zadnej biblioteki ale to menu ktore posiadam w psd jest szablonem sciagnietym z internetu wiec myslisz ze to moze byc wina zlego szablonu.
A moze da sie w jakis prosty sposob wyjasnic jak ustawic photoshopa aby podglad byl animowany ?

_________________
zapraszam na odwiedziny http://www.duostyl.pl lub ogladania galerii http://www.fotoaffetto.pl


wtorek, 6 maja 2008, 20:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: ruchome sceny
rsosnik napisał(a):
adobe encore mam wersje gdzie nie ma zadnej biblioteki

Widocznie masz pirata albo triala. W pełnych wersjach jest mnóstwo gotowych szablonów, buttonów itp.
Ale do rzeczy. Nie wiem jaki ściągnałeś szablon z netu ale bardzo mozliwe że własnie to jest problemem. Nie powiem Ci teraz dokładnie jak to przygotować ale pamietam jak kiedys stworzyłem sam takie menu z chapterami w Photoshopie i tez miałem potem różnego rodzaju niespodzianki.. Potem wziałem jeden z gotowych buttonów i przeanalizowałem dokładnie po kolei w Photoshopie jak jest wykonany tzn. grafika, ramki, maski itp. i wtedy wyszło.
Jak chcesz to podaj maila to wyśle Ci jakiś gotowy button w psd to sobie wtedy przejrzysz po warstwach jak to jest zbudowane.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


wtorek, 6 maja 2008, 20:41
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 30 kwietnia 2006, 09:20
Posty: 84
Post Re: ruchome sceny
DZIEKI rsosnik@poczta.fm

_________________
zapraszam na odwiedziny http://www.duostyl.pl lub ogladania galerii http://www.fotoaffetto.pl


wtorek, 6 maja 2008, 20:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: ruchome sceny
rsosnik napisał(a):

Już poszło. Sprawdź pocztę.
Powodzenia.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


wtorek, 6 maja 2008, 21:05
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 30 października 2006, 20:49
Posty: 120
Post Re: ruchome sceny
Maćku ja też bym Cię prosił,na pewno mi się to przyda :D dzięki i pozdrawiam. glassmen@o2.pl

_________________
Dzieląc się,pomnażasz.


środa, 7 maja 2008, 09:23
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL