Teraz jest czwartek, 16 sierpnia 2018, 05:08




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Encore i niezrozumiałość tematu... 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Encore i niezrozumiałość tematu...
Witam,

Mam takie pytanko odnośnie końcowego składu materiału na płycie. Mianowicie chcę, aby w menu były przyciski typu Start filmu oraz podział na poszczególne sceny. Ustawiłem w premierce Set encore chapter i faktycznie mogę pilotem przeskakiwać do poszczególnych scen. A teraz jeśli chciałbym mieć na płycie w menu - podmenu z opcją Wybierz scenę?? Jak to zrobić?

Drugie pytanie dotyczy umieszczania na płycie 2,3 więcej filmów. Mam to przygotować w projekcie premiere, wyeksportować do Encore i dopiero nagrać? Czy jakoś inaczej?

Trzecie pytanie dotyczy wyrenderowanego już projektu. Premiere eksportuje do encore, po drodze renderuje i zapisuje projekt na płycie. Ja go nagrywam, zamykam encore i gotowe. A jeśli za jakiś czas zechce mi się jeszcze raz to wypalić to muszę ponownie powtórzyć te wszystkie kroki? Czy jest możliwość ominięcia renderingu, który było nie było trwa ze 2 godziny?

Zamówiłem sobie właśnie http://helion.pl/ksiazki/encszs.htm jednakże zanim dostanę tę pozycję do rąk muszę jakoś sobie poradzić z wyżej opisanymi problemami. Prosiłbym przeto o łagodne potraktowanie i wprowadzenie w temat.

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


czwartek, 3 lipca 2008, 11:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Encore i niezrozumiałość tematu...
primo napisał(a):
Mam takie pytanko odnośnie końcowego składu materiału na płycie. Mianowicie chcę, aby w menu były przyciski typu Start filmu oraz podział na poszczególne sceny. Ustawiłem w premierce Set encore chapter i faktycznie mogę pilotem przeskakiwać do poszczególnych scen. A teraz jeśli chciałbym mieć na płycie w menu - podmenu z opcją Wybierz scenę?? Jak to zrobić?

W zakładce projects tworzysz dwa menu. Pierwsze jako główne a do drugiego przeciągasz odnośnik z przycisku np:sceny który będzie aktywował podmenu
primo napisał(a):
Drugie pytanie dotyczy umieszczania na płycie 2,3 więcej filmów. Mam to przygotować w projekcie premiere, wyeksportować do Encore i dopiero nagrać? Czy jakoś inaczej?


możesz wrzucić wszystkie filmy i aktywować każdy przyciskiem z poziomu menu
primo napisał(a):
Trzecie pytanie dotyczy wyrenderowanego już projektu. Premiere eksportuje do encore, po drodze renderuje i zapisuje projekt na płycie. Ja go nagrywam, zamykam encore i gotowe. A jeśli za jakiś czas zechce mi się jeszcze raz to wypalić to muszę ponownie powtórzyć te wszystkie kroki? Czy jest możliwość ominięcia renderingu, który było nie było trwa ze 2 godziny?

Robisz zapisz projekt i potem możesz go ponownie uruchomić do nagrywania płyty
Ale najlepiej wyeksportuj plik już w mpg z premiere będzie potem łatwiej
:wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


czwartek, 3 lipca 2008, 15:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: Encore i niezrozumiałość tematu...
A w podmenu sceny daję linki do czego? Do chapterów czy do osobnych filmów? Np jeśli mam film i w nim wszystko (całość + teledyski), a na płycie w scenach chcę dać linki do samych teledysków, to mam je - teledyski dwa razy zamieszczać na płycie czy określi jakąś ścieżkę?

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


czwartek, 3 lipca 2008, 15:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Encore i niezrozumiałość tematu...
Jeśli w podmenu ma być dostęp do wybranych scen to linkujesz przyciski w podmenu do chapterów wybranych scen.
Jeśli cały film masz już w oknie projects to linkujesz do chapterów

Jeśli chcesz dać link do samych teledysków to ustaw na początkach teledysków chaptery i linkuj do nich

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


czwartek, 3 lipca 2008, 16:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: Encore i niezrozumiałość tematu...
kazikmały napisał(a):
Jeśli w podmenu ma być dostęp do wybranych scen to linkujesz przyciski w podmenu do chapterów wybranych scen.
Jeśli cały film masz już w oknie projects to linkujesz do chapterów

Jeśli chcesz dać link do samych teledysków to ustaw na początkach teledysków chaptery i linkuj do nich

A on wtedy będzie odtwarzał od Chaptera do chaptera? Jak mam oznaczyć koniec teledysku, bo jak rozumiem początek to znacznik chaptera a koniec?

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


czwartek, 3 lipca 2008, 20:49
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 3 sierpnia 2005, 16:37
Posty: 102
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Post Re: Encore i niezrozumiałość tematu...
Właśnie tkwię w podobnym problemie w Encore. Z menu chcę uruchamiać 1.Start filmu (to mam), 2.Wybierz sceny (dostęp do podmenu) (to mam), i 3.Zwiastun (np. kawałek filmu od chaper 2 do chapter 3) i tu nie umiem tak zrobić aby po odtworzeniu tego kawałka filmu (chapter 2 do chapter3) wracało do menu (głównego).


piątek, 4 lipca 2008, 12:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Encore i niezrozumiałość tematu...
w/g specyfikacji DVD-Video jest to wykonalne (na 100% w Sonic Scenarist i na 99.9% w DVD Architect). Trzeba albo napisać skrypt (czego CHYBA Encore nie obsługuje) lub posłużyć się Playlistami ale nie gwarantuje że sie to uda :(

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


piątek, 4 lipca 2008, 12:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: Encore i niezrozumiałość tematu...
Croolick napisał(a):
w/g specyfikacji DVD-Video jest to wykonalne (na 100% w Sonic Scenarist i na 99.9% w DVD Architect). Trzeba albo napisać skrypt (czego CHYBA Encore nie obsługuje) lub posłużyć się Playlistami ale nie gwarantuje że sie to uda :(

Hmmm a myślałem, że to po prostu oczywistość. Wypalam płytę. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Lekko się wkurzyłem, bo w premierce naszykowałem projekt, ustawiłem wg kalkulatora wszystkie przepływy, choć premierka pokazała, że nie zmieści na płycie to i tak puściłem, co jednak kończy sie tak, że nagrywam na dwuwartstwowej. Wczoraj podobny myk, z tym, że chciałem nagrać na dwuwarstwowej, poustawiałem wszystko i premierka pokazała, że dysk full, ale na 2 warstwach zmieści, a w samym encore okazało się, że 1,4gb na płycie zostało wolnego. Cholewcia nie mogę tego ogarnąć, co jest źle.

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


piątek, 4 lipca 2008, 13:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL