Teraz jest piątek, 20 lipca 2018, 10:52




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 Menu i dwa klipy w DVDLab 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 14 maja 2008, 10:22
Posty: 65
Post Menu i dwa klipy w DVDLab
Witam.
Czy ktoś mógłby wyjaśnić w jaki spośób "połączyć" dwa okna z filmami z oknem menu w dvdlab? Te "strzałki" strasznie głupio się ustawia. Czasami mam wrażenie że program nie rozumie prostego połączenia w stylu:
"wybierz z menu jeden z dwóch osobnych klipów filmowych"
Dziękuję

_________________
Amd Athlon X2 6400+, 4GB 800MHZ, SB Audigy 4, Asus M2N32 WorkStation Prof., WinFast DV2000, GeForce 9500GT 1024Mb, 320GB SATA RAID 0 4x128k, LG GH20LS10, Chiefftec 450W, Twinklecam PRO DC2120 :)


środa, 9 lipca 2008, 17:21
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 14 maja 2008, 10:22
Posty: 65
Post Re: Menu i dwa klipy w DVDLab
Witam kolegów.
Program istotnie jest trudny, ale udało mi się wstępnie coś ustalić.
Te strzałki w różnych kolorach (czerwonym, fioletowym) rysuje komputer, a nie użytkownik. Dzieje się to w momencie łączenia klipu filmowego z oknem menu, w innej zakładce.
Dodałem dwa klipy w nastepujący sposób:
1. Zaimportowałem je w zakładce assets (Demultiplex to Elementary Streams), uzyskując plik video z rozszerzeniem .mpv i plik audio .mp2
2. Przeniosłem kolejno do okna Movie 1 i Movie 2 (okno Movie 2 powstaje przy wybraniu connections i add empty movie), pliki video i audio.
3. W zakładce project klikam dwukrotnie na menu 1. Następnie z tej zakładki metodą "przeciągnij/upuść" przenoszę Movie 1 i Movie 2 do okna Menu. Pojawiają się dwa kwadraty, w których widać obraz (pierwszy kadr) z tych nagrań.
4. Z okien ROOT łączymy się czarnymi strzałkami z menu (czyli co ma się stać po zakończeniu odtwarzania klipu). Jeszcze tylko "tapeta" i muzyka w tle w oknie menu.
5. Compile dvd i wszystko działa dobrze.
I tu mały problem. W tych oknach movie 1 i movie 2 obraz jest nieruchomy. Gdzie można zaznaczyć, aby odtwarzał je po 10s?
Trafiłem do zakładki Render Motion (animowane menu) ale on robi z tego plik video, który się wkleja jako "video" w menu, a nie jako obrazek. Wtedy te "kwadraty" z klipami nie będą się podświetlały przy wyborze nagrania z pilota. Nic więcej nie znalazłem.
Ktoś wie, co jeszcze trzeba wybrać?
Dziękuję.

_________________
Amd Athlon X2 6400+, 4GB 800MHZ, SB Audigy 4, Asus M2N32 WorkStation Prof., WinFast DV2000, GeForce 9500GT 1024Mb, 320GB SATA RAID 0 4x128k, LG GH20LS10, Chiefftec 450W, Twinklecam PRO DC2120 :)


czwartek, 10 lipca 2008, 08:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL