|
|
|
Teraz jest czwartek, 21 stycznia 2021, 08:12
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Pomocy przy nagrywaniu DVD
Autor |
Wiadomość |
szpec
Stary wyjadacz
|
 Pomocy przy nagrywaniu DVD
Cześć wszystkim.
Od niedawna jestem posiadaczem kamery cyfrowej i nagrywarki DVD.
O ile montaż ( w adobe) nie sprawia mi już większego kłopotu to problem występuje przy nagrywaniu na dvd.
Do konwersji (mpeg2)używam tempeg'a i probuję tak przygotowany materiał zgrać przy pomocy dołączonego do nagrywarki programu MY Sonic DVD. Niestety brak rezultatów. Szukam jakiegoś programu, który pozwoli mi na porządny autoring oraz wypalenie płyty DVD.
Będę wdzięczny
_________________ Pozdrawiam "szpec"
|
wtorek, 10 czerwca 2003, 07:02 |
|
 |
Bogusław Spala
Aktywny bywalec
Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25 Posty: 1600 Lokalizacja: Tarnów
|
 re
Witam,
poszukaj na forum. Temat był wielokrotnie omawiany.
Polecam program ULEAD DVD Workshop v.1,3. Rewelacyjny, prosty w obsłudze (intuicyjny interface), działający z każdym kontrolerem FireWire i prawie wszystkimi kartami video. Dużo gotwych szablonów.
Wersję 30 dniową można pobrać tutaj:
http://www.ulead.com/dws/trial.htm
pozdrówka.
|
wtorek, 10 czerwca 2003, 08:26 |
|
 |
szpec
Stary wyjadacz
|
Dzięki.
Ale mam jeszcze jeden problem. Odtwarzany obraz "skacze".
Podczas odtwarzania scen statycznych jest wszystko w porządku, natomiast przy scenach dynamicznych krawędzie odtwarzane są skokowo. Nie wiem, czy nie jest to czasem wina konwersji do mpeg-a ( myślę o przeplocie), bo nie wiem czy tę opcję zaznaczyłem przy konwersji.
|
wtorek, 17 czerwca 2003, 10:25 |
|
 |
stanley_lr
Bywalec
Dołączył: poniedziałek, 10 marca 2003, 12:40 Posty: 47 Lokalizacja: Kłodzko
|
Problemu z wystrzępionymi krawędziami pozbyłem się zmieniając ustawnienia w preferencjach: Make movie template manager->DVD High Quality->Edit->zmienić Filed A na Frame Based. Zniknęły postrzępione krewędzie, konwersja jest dużo śzybsza a jakość pliku wynikowego bardzo dobra. Pozdrawiam!
|
środa, 18 czerwca 2003, 11:31 |
|
 |
szpec
Stary wyjadacz
|
Dzięki wszystkim, którzy zabrali głos.
Już jest wszystko w porządku. To były moje błędy.
|
piątek, 22 sierpnia 2003, 12:26 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|