|
|
|
Teraz jest niedziela, 24 stycznia 2021, 11:17
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 rozdzielczosc DVD
Witam!
Mam pytanie czy nagrywajac plyte DVD-R mozna stosowac mniejsza rozdzielczosc niz pelny PAL?
Chodzi mi o to zeby zmiescic na jednej plycie jak najwiecej filmu, roznica miedzy rozdzielczosciami PAL a 640x480 wizualnie jest niewielka, a mozna uzyskac kilkanascie minut wiecej filmu, tylko nie wiem czy stacjonarny odtwarzacz DVD sobie z tym poradzi, jesli juz ktos robil takie rzeczy to prosze o informacje jak to zrobic.
Filmy na tloczonych plytach DVD czesto maja inne rozdzielczosci niz PAL, wiec nie powinno byc problemow, ale wszedzie gdzie czytalem o nagrywaniu DVD podana byla pelna rozdzielczosc PAL.
Pozdrawiam Piotr
|
środa, 11 czerwca 2003, 17:55 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
No nie - to się nie mieści w specyfikacji DVD, ale możesz spróbować w 352x576 - to już jak najbardziej legalne
|
poniedziałek, 16 czerwca 2003, 15:09 |
|
 |
Witek
Aktywny bywalec
|
ale wtedy to jest SVCD i jakość dużo gorsza
_________________ xxx
|
poniedziałek, 16 czerwca 2003, 15:25 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
 rozdzielczosc DVD
352x576 to troche malo... 704x288 powinno wystarczyc do archiwizacji vhsu(ktory ma tylko 220 lini)?
Glownie chodzilo mi o materialy zgrywane z vhs(oraz hi8) gdzie rozdzielczosc jest duzo mniejsza od 576. Co do specyfikacji to filmy z wypozyczlni maja chyba rozne rozdzielczosci?
|
wtorek, 17 czerwca 2003, 00:34 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
No tak, ale nie mogą mieć rozdzielczości innej niż:
720x576
704x576
352x576
352x288
A więc 704x288 zupełnie nie wchodzi w grę.
|
wtorek, 17 czerwca 2003, 08:52 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Racja
Szkoda, bo 352x288 to juz mala rozdzielczosc, zostaje mi tylko 352x576 wyprobowac.
Dzieki za odpowiedz
|
wtorek, 17 czerwca 2003, 12:27 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|