Teraz jest wtorek, 21 sierpnia 2018, 22:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Ponowny Rendering w WORKSHOP'ie :/ 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 12 sierpnia 2008, 00:55
Posty: 3
Post Ponowny Rendering w WORKSHOP'ie :/
Witam,

Wiem, że problem ten pojawiał się na forum kilka razy, ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Otóż używam do stworzenia Menu Workshop'a 2.0. Zaimportowałem folder DVD zrenderowany wcześniej PROCODEREM Edius'a. Niestety mimo odznaczenia funkcji w zakładce Edit aby nie dostosowywał materiału do jego template'a i tak ponownie mi cały film renderuje. Może coś jeszcze powinienem "odhaczyć" ??

pozdrawiam


wtorek, 12 sierpnia 2008, 01:41
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Ponowny Rendering w WORKSHOP'ie :/
Nie twórz za pomocą ProCodera folderu DVD, konwertuj materiał do postaci m2p, lub m2v i taki materiał o ile jest zgodny z wszystkimi parametrami importuj do Workshopa. Program renderować będzie jedynie menu, oraz inne składowe płyty, które nie są filmem.
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


wtorek, 12 sierpnia 2008, 06:49
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2008, 09:35
Posty: 14
Post Re: Ponowny Rendering w WORKSHOP'ie :/
Witam.
Również mam pytanie.
Ile czasu zajmuje u was utworzenie obrazu płyty DVD przez Workshop przy przeliczaniu materiału / bez przeliczania?
I czy u was Workshop też pracuje tak wolno.Mam dość mocny komputer,a każda operacja powoduje w Workshopie oznacza kilkanaście,a czasem kilkadziesiąt sekund czekania.
Czy ktoś porównywał Workshopa z DVD MovieFactory Pro 7? Czy Workshop ma
w porównaniu z nim jakieś zalety?
Pozdrawiam.


wtorek, 12 sierpnia 2008, 10:11
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Ponowny Rendering w WORKSHOP'ie :/
Utworzenie całego bardzo złożonego menu, przeliczenie wszystkiego do postaci gotowych katalogów Video_ts, Audio_ts (ja tak robię) zajmuje mi około 20 minut, na dość starym komputerze, zadania jakie wykonuję na programie chodzą płynnie - bez oczekiwania, nie wiem ile trwało by to z kompresją samego filmu zasadniczego, gdyż importowany plik video mam zawsze zgodny z DVD (m2p).
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


wtorek, 12 sierpnia 2008, 10:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 12 sierpnia 2008, 00:55
Posty: 3
Post Re: Ponowny Rendering w WORKSHOP'ie :/
Ok. Udało mi się ominąć ponowne renderowanie... Jednak po skompilowaniu całości gdy chce przewinac materiał to zaczyna On wariować, przyspiesza, haczy sie i w ogóle tragedia :/


wtorek, 12 sierpnia 2008, 11:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL