Teraz jest środa, 15 sierpnia 2018, 00:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Menu Pop-Up na Blu-Ray 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 października 2008, 13:08
Posty: 11
Post Menu Pop-Up na Blu-Ray
Witam, czy zna ktos programy do Authoring Blu-Ray z menu pop-up ?
Wiem ze ma to : Blu-Print i DoStudio. Jednak czy prostsze programy to obsługują ? Wielka szkoda ze nie ma tego w DVD ARCHITECT 5.0.


wtorek, 21 października 2008, 13:13
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 września 2008, 09:01
Posty: 77
Post Re: Menu Pop-Up na Blu-Ray
Witam.
Obsluge Popup ma takze Sonic Scenarist BD.
Nie ma programow prostszych, ktore to obsluguja.
Menu popup opieraja sie na JAVA i JAVASCRIPT a co za tym idzie technologie te implementowane sa w oprogramowaniu, ktore ma swoja cene :

1 - Scenarist - ok. 150 000 pln
2 - Blu- print - 35 000 Euro
3 - Do Studio - Zdaje sie, ze jest to soft narazie tylko do wypozyczenia czy tam dzierzawy.

Pozdrawiam.

_________________
A/V Editor
Final Cut Studio 2
Mac Pro 2 x 3 Ghz Quad-Core Intel Xeon
NVidia Quadro FX 4500
Decklink HD Extreme
3 Gb 667 DDR2 FB-Dimm
10,5 TB - Raid - ProAvio r14HDS


czwartek, 23 października 2008, 13:46
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 października 2008, 13:08
Posty: 11
Post Re: Menu Pop-Up na Blu-Ray
No tak jak myślałem jednak, nie dla laików ta świetna opcja. Mnie sie bardzo takie menu podoba i mam nadzieje ze sony myśli nad dodaniem prostszego rozwiązania do DVD ARCHITECT 5. Co do wymienionych softów, to próbowałem te wersje są mocno jednak zaawansowane, nie wiem czy to tak musi byc żeby miec takie menu czy po prostu do tanszych rozwiązań nie chcą tego dać. Ja nie mówie o jakiś interaktywnych bajerach z obsługą BD-Live, chodzi tylko o to aby podczas ogladania nie przerywało filmu jak chcesz wybrać opcje z menu. Do scenarist BD podchodziłem 4 razy juz i nie moge skapowac tego softu. Pozostaje tylko czekać , czekać i czekać. Wszystko ma swój czas.

Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam


piątek, 24 października 2008, 15:47
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 września 2008, 09:01
Posty: 77
Post Re: Menu Pop-Up na Blu-Ray
Powiem Ci, ze technologia po prostu kosztuje. Rozumiem tez Twoja frustracje. Kiedys kombinowalem z buttonami w subtitles - one tez moga miec swoja akcje. Mozna w dvd studio pro 4 niezle namieszac bawiac sie tym rozwiazaniem. To jednak nie to samo. Odtwarzacze dvd nigdy nie beda potrafic tego co bluray i hddvd. Chodzi mi przede wszystkim u interpretacje kodu. Taki odtwarzacz blu-ray czy hd dvd to juz jest maly komputer - potrafi naprawde wiele - tymbardziej, ze java jest mulitplatformowa i to znacznie ulatwia sprawe, ale zwieksza koszty. Pozdro.

_________________
A/V Editor
Final Cut Studio 2
Mac Pro 2 x 3 Ghz Quad-Core Intel Xeon
NVidia Quadro FX 4500
Decklink HD Extreme
3 Gb 667 DDR2 FB-Dimm
10,5 TB - Raid - ProAvio r14HDS


piątek, 24 października 2008, 16:06
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 października 2008, 13:08
Posty: 11
Post Re: Menu Pop-Up na Blu-Ray
Jak pamietam w sofcie Ulead DVD Movie Factory 6 plus jest opcja pop-up ale tylko dla dysku HDDVD, czyli ogólnie sie da. Myślę że ULEAD dalej by rozwinął jednak przejął to Corel i chyba to oleją całkiem. Moge zapytac na jakim sofcie obecnie pracujesz ? Bo ja stawiam tylko na Vegas 8.0 i DVD Architect 5. Jak dla mnie najszybciej działający program jaki znam. Wnioskując z opisu pracujesz chyba na mac-u tylko, jak on ci sie sprawuje z tym softem z APLEE ? POzdro


piątek, 24 października 2008, 17:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post Re: Menu Pop-Up na Blu-Ray
marcias napisał(a):
Jak pamietam w sofcie Ulead DVD Movie Factory 6 plus



Jest już dostępna wersja Ulead DVD MovieFactory 7.

Pozdrawiam


sobota, 25 października 2008, 06:39
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 października 2008, 13:08
Posty: 11
Post Re: Menu Pop-Up na Blu-Ray
wersja 7 ? Gdzie ty to widziałeś ? Bo nie widze wersji oficjalnej.


OK. Przepraszam, juz mam.
Zaraz lukne co tam dodali, bo kurcze ostatnio to jakos wszyscy na marketing stawiają [ mnóstwo obrazków, pełno sloganów Full HD, a tak naprawde to ubogie to wszystko. ]

Pozdrawiam


sobota, 25 października 2008, 08:41
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 października 2008, 13:08
Posty: 11
Post Re: Menu Pop-Up na Blu-Ray
Next Generation HD
Import HD video from all current HD camcorders including HDV, AVCHD and Blu-ray Disc? camcorders using tape, disc, hard drive or memory card
Create HD slideshows with jaw-dropping clarity and detail
Edit and preview HD video smoothly even on mid-range machines, with new Smart Proxy technology
Output to Blu-ray Disc? with advanced pop-up menus that display without interrupting the movieBurn HD video to AVCHD discs on standard DVDs


No prosze, tego szukam caly czas. Zaraz obadam co to potrafi ;-)
Pozdrawiam


sobota, 25 października 2008, 08:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 października 2008, 13:08
Posty: 11
Post Re: Menu Pop-Up na Blu-Ray
No i po testach. Chyba swiezy program ten DVD MovieFactory 7 Pro. Jest obsługa menu pop-up dla dysku Blu-Ray [ tylko 2 szablony ], lecz działanie softu jest strasznie powolne raptem na 3 krótkich scenach AVCHD. Więc jednak tą obsługe można dołączyć do tańszych softów, więc całkowicie nie rozumiem pominięcia tej opcji w DVD Architect 5. Sony jak zwykle każe nam znów czekać rok czasu na dodanie tejże opcji która cieszy { przynajmniej mnie bardzo ;-) ]

Jeśli ktoś coś znajdzie / odkryje odnośnie tematu : menu pop-up
proszę o pisanie w tym temacie

Pozdrawiam wszystkich.


sobota, 25 października 2008, 09:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post Re: Menu Pop-Up na Blu-Ray
Nie miałem okazji zbadać tematu, ale z tego i tego wynika, że i nowe Encore CS4 ma taką możliwość.


niedziela, 26 października 2008, 09:31
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 października 2008, 13:08
Posty: 11
Post Re: Menu Pop-Up na Blu-Ray
Witam. Dzis sprobuje przetestowac ENCORE CS 4 [ choć nie wiem co w wersji TRIAL bedzie mozna ]. Czy ktos sie orientuje jak to jest z instalacją ? Zeby działał Encore CS 4 trzeba mieć wgranego Premiere CS 4 ?


poniedziałek, 27 października 2008, 10:14
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 25 maja 2005, 08:37
Posty: 83
Lokalizacja: Polska
Post Re: Menu Pop-Up na Blu-Ray
W Movie Factory 7 pro jest dokładnie 6 menu pop-up, ale to i tak nie ma większego znaczenia bo na bazie tych szablonów można zrobić sobie dowolne własne.
Program chodzi dość szybko o ile włączony jest proxy manager i zainstalowany w miarę nowy directx.


sobota, 15 listopada 2008, 21:19
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 października 2008, 13:08
Posty: 11
Post Re: Menu Pop-Up na Blu-Ray
sprawdzales na TRIAL-u ? Obadam jeszce raz ten soft, ale nie sprawdzałem tych funkcji o ktorych piszesz , ten proxy menager. Ja w wersji trial miałem tylk 2 szablony menu pop-up.


poniedziałek, 17 listopada 2008, 10:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 16 listopada 2003, 18:21
Posty: 445
Post Re: Menu Pop-Up na Blu-Ray
WItam,

co to są te Pop-UP dla DVD lub Blu-Ray.
To nie jest to samo co pop-up w internecie ?

Dzięki za informację

Korzystam z Vegasa i tam można zaimportować plik w Javascripcie


środa, 26 listopada 2008, 16:04
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 października 2008, 13:08
Posty: 11
Post Re: Menu Pop-Up na Blu-Ray
Sreg napisał(a):
WItam,

co to są te Pop-UP dla DVD lub Blu-Ray.
To nie jest to samo co pop-up w internecie ?

Dzięki za informację

Korzystam z Vegasa i tam można zaimportować plik w Javascripcie


Pop-up obsługuje tylko Blu_ray, to masz menu interaktywne [ miłe dla oczu ]. Ogladasz film i wchodzisz do menu nie przerywając filmu, [ zmieniasz język audio, napisy itd. ] Jak dla mnie - ładne i efektowne ;-). Zobacz jakikolwiek film na blu-ray. Pozdrawiam


czwartek, 27 listopada 2008, 16:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL