Teraz jest piątek, 17 sierpnia 2018, 17:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 Encore CS4 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Encore CS4
Czy ktos z szanownych kolegow wie jak mozna w tym programie wylaczyc opcje transkodowania plikow?

interesuje mnie nagranie dysku blue ray material z premiere otrzymuje w m2v wrzucam do encore i nie widze opcji wylaczenia transkodowania. W Cs3 przy tworzeniu dvd klikalem ppm i bylo not transcoding czy jakos tak a tu nie widze.

czy moge prosic o pomoc, ewentualnie jak to ustawic abym nie stracil jakosci materialu przez kolejne kodowanie.

z gory dziekuje


poniedziałek, 17 listopada 2008, 20:13
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Encore CS4
W ogóle ten CS4 to jakiś niewypał....

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


poniedziałek, 17 listopada 2008, 23:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Encore CS4
Cytuj:
W ogóle ten CS4 to jakiś niewypał....

Zgadzam sie w 100%, spedzilem w nim troche czasu na wersji trial jedyne czym sie rozni od cs3 to chyba pop-up menu i to jeszcze niewiadomo jak to bedzie dzialac :)

pozdr


wtorek, 18 listopada 2008, 13:22
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 25 września 2004, 22:45
Posty: 72
Post Re: Encore CS4
Witam. Mam podobny problem . Pliki (*.mpg, *.m2ts, *.h264 )przekowertowane firecoderem. Encore chce mi je transkodować ... tylko po co ? Może ktoś znalazł już radę jak to wyłączyć .
pozdrawiam

edit. skoro taka opcja była w cs3 to dlaczego jej nie ma w cs4 ?


poniedziałek, 19 października 2009, 11:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Encore CS4
bez komentarza


Załączniki:
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg [ 14.02 | Przeglądane 4022 razy ]
poniedziałek, 19 października 2009, 17:42
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 25 września 2004, 22:45
Posty: 72
Post Re: Encore CS4
Dziękuję bardzo :D ale mi chodziło o Encore CS4 :) w CS3 wiem że takie coś jest . :)
pozdraiam


wtorek, 20 października 2009, 12:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Encore CS4
tylko ze zrzut jest z CS4 :) prosze bardzo :)

mam skopiowac cale okno ?


wtorek, 20 października 2009, 13:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1627
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Encore CS4
Może ten CS4, to wcale nie jest taki niewypał :wink:

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


wtorek, 20 października 2009, 14:46
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 25 września 2004, 22:45
Posty: 72
Post Re: Encore CS4
Bardzo cię przepraszam Degenerado. Nie gniewaj się. Tylko dlaczego ja tego nie mam u mnie. Obecnie testuję triala ( Pakiet Premium CS4 ) i jakoś nie mogę tego znaleść. :( :( :( Czyżby trzabyło to aktywować jakoś ???


wtorek, 20 października 2009, 15:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Encore CS4
nie przesadzaj, jakbym mial sie obrazac albo przejmowac to po poscie w temacie matroxa wypadaloby sie powiesic :)

teoretycznie moze byc tak ze w trial nie ma tej opcji albo jest nieaktywna ale... to by bylo bez sensu bo trial ma reklamowac produkt a nie robic mu antyreklame

moze material, ktory podales jest na tyle odmienny od standardu blue ray ( przynajmniej wg softu adoba) ze go nie akceptuje bez przeliczenia i wtedy to nie dziala, zrob test, przelicz jakis krotki kawalek media encoderem uzywajac gotowego presetu do blue ray, wrzuc do encorea i sprawdz czy opcja sie uaktywni


wtorek, 20 października 2009, 16:06
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 22 listopada 2006, 13:36
Posty: 87
Post Re: Encore CS4
Też mam problem z Encore CS4!
Mam materiał z Sonego (AVCHD) skompresowany do *.m2ts, po wrzuceniu do Encore chce ponownie transkodować ten materiał.
Pytanie brzmi, jak wyłączyć transkodowanie???????
Czy wogóle jest taka możliwość???

Dzięki za pomoc :)


środa, 15 września 2010, 21:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1510
Post Re: Encore CS4
myślę ze nie ma sposobu-nie raz miałem ten problem ale tkwi on w nieprawionych dla encore parametrów naszego klipu-nie zdarza mi się to nigdy ale zawsze mam klip w timeline 6400 i audio mpeg /224-po imporcie zawsze było don't transcode
dziś w nocy spróbuję z mts.em 1920/1080 bo dostałem taki materiał do zrobienia- jeśli będą problemy napiszę...

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


środa, 15 września 2010, 22:00
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 22 listopada 2006, 13:36
Posty: 87
Post Re: Encore CS4
Nie rozumiem "timeline 6400 " ??


czwartek, 16 września 2010, 14:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1510
Post Re: Encore CS4
dane w Encore umieszcza się w 3 folderach.Menus ,Asets i timeline-tu jest mój klip mpeg2 a 6400 to kompresja-około 80-85 minut filmu

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


czwartek, 16 września 2010, 15:18
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 30 lipca 2007, 19:41
Posty: 1
Lokalizacja: swietokrzyskie
Post Re: Encore CS4
Witam

też nie mogę sobie z tym poradzić, od niedawna korzystam z całego pakietu CS4 i w Encorze koduje mi na nowo materiał, raz się udało bez kodowania zbudować obraz płyty w 15-minut, z kodowaniem 1,5h film w HD

proszę o info nie mogę nigdzie znaleźć opcji by wyłączyć transkodowanie


sobota, 23 lipca 2011, 23:49
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL