Teraz jest poniedziałek, 20 sierpnia 2018, 03:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 AE i Encore 2.0 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2008, 19:26
Posty: 4
Post AE i Encore 2.0
Witam,

Chce uzyskac taki efekt: w AE tworze animacje do menu dvd z pojawiajacym sie napisem (np. odtworz film, rozdzialy, dodatki). Text pojawia mi sie w animacji po powiedzmy 10 sekundach. mam 3 leyery textu ktore exportuje do psd. Wrzucam teraz animacje na menu w Encore (z przytrzymanym altem) no i rzecz jasna, mam menu z animacja. I teraz moje pytanie brzmi:

czy da sie zrobic tak, aby po pojawieniu sie textu (przyciskow wyanimowanych- napisy sa statyczne a ich animacja jest tylko przy pojawianiu sie w ciagu tych przykladowych 10 sekund) aktywne staly sie przyciski w Encore?
Nie chodzi mi o linkowanie nastepnego menu (juz z przyciskami).
Chodzi glownie o to, zeby zachowac ciaglosc muzyczki w tle!!
wrzucam 40sekundowa muzyczke do menu z animowanym tlem. po 10 sekundach uaktywniaja sie przyciski, a muzyka nie ma przyciecia.

Da sie cos takiego w Encore 2.0 zrobic ? :)

dzieki za ewentualna odpowiedz


środa, 3 grudnia 2008, 22:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: AE i Encore 2.0
niestety nie

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


sobota, 6 grudnia 2008, 10:05
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 23 lutego 2008, 10:12
Posty: 46
Post Re: AE i Encore 2.0
Da się :) . W opcjach menu trzeba ustawić Loop Point na 10 sek. Przyciski staną się wtedy aktywne dopiero od 10 sekundy, a menu po dojściu do końca wróci także do 10 sekundy.

_________________
Theta Studio - zestawy animacji, projekty dla After Effects


sobota, 6 grudnia 2008, 17:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: AE i Encore 2.0
Oczywiście tak, da się, ale zapętlając menu zawsze wraca do 10sek i tu pojawia się problem bo muzyka nie startuje od nowa tylko od 10 sek. No ale... DA SIĘ

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


sobota, 6 grudnia 2008, 18:30
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 7 września 2008, 19:25
Posty: 66
Post Re: AE i Encore 2.0
Witam,

Bl@shaque napisał(a):
mam 3 leyery textu ktore exportuje do psd. Wrzucam teraz animacje na menu w Encore (z przytrzymanym altem)


Mgłby ktoś to rozwinąć, jak to zrobić??
Czy chodzi o export: sekwencja obrazów-photoshop ?
dziekuje za odpowiedzi


sobota, 13 grudnia 2008, 02:20
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2008, 19:26
Posty: 4
Post Re: AE i Encore 2.0
wijatar napisał(a):
Witam,

Bl@shaque napisał(a):
mam 3 leyery textu ktore exportuje do psd. Wrzucam teraz animacje na menu w Encore (z przytrzymanym altem)


Mgłby ktoś to rozwinąć, jak to zrobić??
Czy chodzi o export: sekwencja obrazów-photoshop ?
dziekuje za odpowiedzi



To moze ja wyjasnie, skoro juz to napisalem :)
Mamy projekt w AE, jakas nowa kompozycje. Wrzucam trzy napisy (kazdy jest napisem niezaleznym)- czyli mam trzy powloki. teraz z menu composition zaznaczam save frame as ->photoshop leyers. no i mam plik psd, gdzie kazdy napis jest oddzielna powloka i dzieki temu moge uzyc te napisy w Encore jako niezalezne przyciski.

Mam nadzieje ze jakos wyjasnilem :)

pozdrawiam


piątek, 19 grudnia 2008, 23:04
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 7 września 2008, 19:25
Posty: 66
Post Re: AE i Encore 2.0
jasne teraz jest to jasne.

Dzieki za wyjaśnienie :)


niedziela, 21 grudnia 2008, 12:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 12 lutego 2007, 16:43
Posty: 247
Lokalizacja: wielkopolskie
Post Re: AE i Encore 2.0
Kolego wszystko trzeba zrobic w efects.Podam ci linka gdzie mozesz sobie za oplata pobrac dany projekt i nauczysz sie jak to sie robi.Pozdro.http://www.digitalvideoteam.co.uk/digit/W8jadore_hd_afx.htm

_________________
Edius 6 PRO+Adobe Master Collection CS5 /Aparat Sony RX10, Kamera Sony NEX VG-20
Konfig;
I7 4790 3,6GHz,GA Z87DS3H+Ge Force GTX660+16GB RAM+WIN 7 64Bit+128 SSD System + 2*Dysk twardy 1TB+ SSD 240GB,Chieftec Modular 750Wat .


wtorek, 23 grudnia 2008, 00:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL