Teraz jest poniedziałek, 20 sierpnia 2018, 21:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Encore CS3 gubienie dzwieku 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Encore CS3 gubienie dzwieku
pierwszy raz mi sie przydazylo i mam pytanie czy ktos mial taki przypadek i sobie z tym poradzil w obrebie Encore CS3

po wgraniu mpega v/a do programu nie ma na calej jego dlugosci dzwieku, od pewnego momentu jest cisza, mpeg ten sam odtwarza sie poprawnie pod systemem, w power dvd i co smieszniejsze poprawnie dziala w DVD Architect
po wygenerowaniu z tego samego materialu mpega ponownie, z uzyciem raz Procodera a raz Media Encodera z Premiera CS3 dalej w tym miejscu gubi dzwiek, sprawdzalem rozne rodzaje kodowania, czy na materiale zrodlowym jest jakis niewidoczny syfek ktorego Encore nie lyka ? Pod Architectem wczytalem tego mpega i zrobilem dvd bez klopotu ale generalnie wolalbym pracowac tylko w obrebie Adoba


czwartek, 11 grudnia 2008, 19:04
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2008, 23:38
Posty: 159
Post Re: Encore CS3 gubienie dzwieku
Brak miejsca na dysku na ktorym jest projekt - niedokonczony conforming.
Wywal cos conforming sie dokonczy i bedzie dzwiek.


czwartek, 11 grudnia 2008, 22:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Encore CS3 gubienie dzwieku
miejsca jest 500gb takze to nie od tego, robie nowy projekt z innym mpegiem i wszystko gra


czwartek, 11 grudnia 2008, 22:26
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2008, 23:38
Posty: 159
Post Re: Encore CS3 gubienie dzwieku
A jak wygladaja pliki ktore wstawiasz do Encore ?
do DVD powinny tak - *.m2v + *.wav
Bo kodowanie w Encore do m2v jest kiepskie
natomiast wewnetrzny encoder AC3 jest ok.


czwartek, 11 grudnia 2008, 22:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Encore CS3 gubienie dzwieku
m2p albo m2v+wav - bez rekompresji


piątek, 12 grudnia 2008, 00:31
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2008, 23:38
Posty: 159
Post Re: Encore CS3 gubienie dzwieku
No to domniemam :) ze audio w tym m2p jest walniete.
Nigdy nie mialem problemow z wav i to bedzie rozwiazanie.
Zrob demux m2p do m2v + m2a i konwersje do wav
lub od razu do m2v + wav i wstaw rozseparowane
lub podmien w projekcie i bedzie po krzyku.


piątek, 12 grudnia 2008, 02:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Encore CS3 gubienie dzwieku
ale jak walniete skoro to samo wrzucam do architecta i dziala, napisze do adoba, ciekawe co mi powiedza, placi sie kupe kasy za ten soft a tu takie niespodzianki


piątek, 12 grudnia 2008, 10:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Encore CS3 gubienie dzwieku
Dziwne nigdy takich niespodzianek nie miałem, może spróbuj aktualizować CS3, możne ma jakiś błąd wewnętrzny, no chyba ze masz już zaktualizowanego.

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


piątek, 12 grudnia 2008, 11:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Encore CS3 gubienie dzwieku
ostatnia wersja zupdatowana, nie zawracalbym glowy jakby dzialaly te najprostsze rozwiazania :)


piątek, 12 grudnia 2008, 17:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL