|
Teraz jest czwartek, 21 stycznia 2021, 06:06
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Dwie wersje jezykowe DVD Architect
Autor |
Wiadomość |
ApA
Stary wyjadacz
|
 Dwie wersje jezykowe DVD Architect
Prpoblem jak w tytule. Być może kiepsko szukałem w archiwum, ale nie znalazłem co zrobić by w w/w programie mieć do wyboru dwie lub trzy wersje jezykowe. Jesli ktoś podprowadzi i pomoże, dalej chyba sobie poradzę. Pozdrawiam - JJ
|
poniedziałek, 16 lutego 2009, 14:10 |
|
 |
ApA
Stary wyjadacz
|
 Re: Dwie wersje jezykowe DVD Architect
Sprecyzuje pytanie: wiem jak dodać kolejne ściezki dzwiękowe do filmu, ale nie wiem jak wywołać na ekran menu wyboru?
|
poniedziałek, 16 lutego 2009, 14:19 |
|
 |
XPANQ
Stały bywalec
|
Witaj, Tworzysz sobie ekran menu, w ktorym dajesz button, ktorego zadaniem jest zmiana audio tracka - patrz button properties. Dla kazdego jezyka dajesz osobny button i to wszystko.
_________________ A/V Editor Final Cut Studio 2 Mac Pro 2 x 3 Ghz Quad-Core Intel Xeon NVidia Quadro FX 4500 Decklink HD Extreme 3 Gb 667 DDR2 FB-Dimm 10,5 TB - Raid - ProAvio r14HDS
|
poniedziałek, 16 lutego 2009, 16:03 |
|
 |
jjackk
Aktywny bywalec
Dołączył: poniedziałek, 25 września 2006, 12:33 Posty: 264 Lokalizacja: Warszawa
|
ApA napisał(a): Sprecyzuje pytanie: wiem jak dodać kolejne ściezki dzwiękowe do filmu, ale nie wiem jak wywołać na ekran menu wyboru? Trzeba czytać instrukcję - polecam ( klik na poniższy obrazek) 
Załączniki:
DVDArch_1.jpg [ 187.82 | Przeglądane 533 razy ]
_________________ Amatorsko pracuję na: Kamera : Sony HDR-AX2000E, Edycja : SONY Vegas Pro 11; PC : Win 7- 64 bit; IntelCore i7; RAM: 24 GB DDR3
|
poniedziałek, 16 lutego 2009, 16:11 |
|
 |
ApA
Stary wyjadacz
|
No w sumie masz rację, instrukcja dobra rzecz, .... Przesiedziałem nad Vegasem i Architektem wiele godzin, doszedłem do bardzo wielu rzeczy sam, bez instrukcji i tego forum, ale zatrzymałem się na tym, a o instrukcji w sumie to nie pomyslałem, choć gdybym ja miał, .... Nie jestem zawodowym kamerzystą, dłubię sam dla siebie. W każdym bądź razie - wielkie dzięki za pomoc.
|
poniedziałek, 16 lutego 2009, 17:19 |
|
 |
dvdarchitect
Nowy
|
Witam, poniżej zamieszczam skrypt do dvd architecta na audio i napisy wybór z menu
Tak wygląda skrypt który umożliwia wybór ścieżki dźwiękowej lub napisów z poziomu Menu jest bardzo pomocny gdy mamy wiecej niż jedną ścieżkę dźwiekową( np pierwsza sciezka AC-3 Stereo druga sciezka AC-3 5.1)
Poniżej skrypty na audio
set audio if (GPRM1 = 1) then GPRM = 1 if (GPRM0 = 0) then GPRM = 0
audio1: if (GPRM0 = 0) then SetStreams audio: 1
audio2: if (GPRM0 = 1) then SetStreams audio: 2
Skrypty subtitles subtitles: if (GPRM2 = 1) then GPRM2 = 0 if (GPRM2 = 0) then GPRM2 = 1
on: if (GPRM2 =1) then SetStreams subtitle: 1 off: if (GPRM2 =1) then SetStreams subtitle: off
to wszystko aby działało w menu wybór ścieżki dźwiekowej lub wybór czy mają być napisy czy nie
Pozdrawiam,
|
czwartek, 3 grudnia 2009, 13:36 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|