Teraz jest wtorek, 14 sierpnia 2018, 22:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Dwie wersje jezykowe DVD Architect 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 11 stycznia 2007, 02:04
Posty: 180
Post Dwie wersje jezykowe DVD Architect
Prpoblem jak w tytule.
Być może kiepsko szukałem w archiwum, ale nie znalazłem co zrobić by w w/w programie mieć do wyboru dwie lub trzy wersje jezykowe. Jesli ktoś podprowadzi i pomoże, dalej chyba sobie poradzę. Pozdrawiam - JJ


poniedziałek, 16 lutego 2009, 14:10
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 11 stycznia 2007, 02:04
Posty: 180
Post Re: Dwie wersje jezykowe DVD Architect
Sprecyzuje pytanie:
wiem jak dodać kolejne ściezki dzwiękowe do filmu, ale nie wiem jak wywołać na ekran menu wyboru?


poniedziałek, 16 lutego 2009, 14:19
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 września 2008, 09:01
Posty: 77
Post Re: Dwie wersje jezykowe DVD Architect
Witaj,
Tworzysz sobie ekran menu, w ktorym dajesz button, ktorego zadaniem jest zmiana audio tracka - patrz button properties.
Dla kazdego jezyka dajesz osobny button i to wszystko.

_________________
A/V Editor
Final Cut Studio 2
Mac Pro 2 x 3 Ghz Quad-Core Intel Xeon
NVidia Quadro FX 4500
Decklink HD Extreme
3 Gb 667 DDR2 FB-Dimm
10,5 TB - Raid - ProAvio r14HDS


poniedziałek, 16 lutego 2009, 16:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 25 września 2006, 12:33
Posty: 264
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Dwie wersje jezykowe DVD Architect
ApA napisał(a):
Sprecyzuje pytanie:
wiem jak dodać kolejne ściezki dzwiękowe do filmu, ale nie wiem jak wywołać na ekran menu wyboru?

Trzeba czytać instrukcję - polecam (klik na poniższy obrazek) :oops:


Załączniki:
DVDArch_1.jpg
DVDArch_1.jpg [ 187.82 | Przeglądane 457 razy ]

_________________
Amatorsko pracuję na:
Kamera : Sony HDR-AX2000E, Edycja : SONY Vegas Pro 11; PC : Win 7- 64 bit; IntelCore i7; RAM: 24 GB DDR3
poniedziałek, 16 lutego 2009, 16:11
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 11 stycznia 2007, 02:04
Posty: 180
Post Re: Dwie wersje jezykowe DVD Architect
No w sumie masz rację, instrukcja dobra rzecz, ....
Przesiedziałem nad Vegasem i Architektem wiele godzin, doszedłem do bardzo wielu rzeczy sam, bez instrukcji i tego forum, ale zatrzymałem się na tym, a o instrukcji w sumie to nie pomyslałem, choć gdybym ja miał, ....
Nie jestem zawodowym kamerzystą, dłubię sam dla siebie.
W każdym bądź razie - wielkie dzięki za pomoc.


poniedziałek, 16 lutego 2009, 17:19
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 grudnia 2009, 13:30
Posty: 1
Post Re: Dwie wersje jezykowe DVD Architect
Witam,
poniżej zamieszczam skrypt do dvd architecta na audio i napisy wybór z menu

Tak wygląda skrypt który umożliwia wybór ścieżki dźwiękowej lub napisów z poziomu Menu
jest bardzo pomocny gdy mamy wiecej niż jedną ścieżkę dźwiekową( np pierwsza sciezka AC-3 Stereo
druga sciezka AC-3 5.1)

Poniżej skrypty na audio

set audio
if (GPRM1 = 1) then GPRM = 1
if (GPRM0 = 0) then GPRM = 0

audio1:
if (GPRM0 = 0) then SetStreams audio: 1

audio2:
if (GPRM0 = 1) then SetStreams audio: 2

Skrypty subtitles
subtitles:
if (GPRM2 = 1) then GPRM2 = 0
if (GPRM2 = 0) then GPRM2 = 1

on:
if (GPRM2 =1) then SetStreams subtitle: 1
off:
if (GPRM2 =1) then SetStreams subtitle: off

to wszystko aby działało w menu wybór ścieżki dźwiekowej lub wybór czy mają być napisy czy nie

Pozdrawiam,


czwartek, 3 grudnia 2009, 13:36
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL