|
Teraz jest niedziela, 24 stycznia 2021, 12:17
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Yaro
Bywalec
Dołączył: czwartek, 8 maja 2003, 23:03 Posty: 51 Lokalizacja: Warszawa
|
 Autostart - VCD , SVCD
Czy ktoś może mi pomóc i podpowiedzieć jak wygenerować właściwy plik autorun do odpalania samoczynnego płyt nagranych w systemie VCD lub SVCD?
|
piątek, 27 czerwca 2003, 21:02 |
|
 |
stanley_lr
Bywalec
Dołączył: poniedziałek, 10 marca 2003, 12:40 Posty: 47 Lokalizacja: Kłodzko
|
Jeśli taka płyta miałaby być kompatybilna także ze stacjonarnym odtwarzaczem DVD to podejrzewam, że nie da się tego zrobić. Ew. można nagrac plik obrazu VCD póżniej dokonać jego edycji dodając autorun, ale nie wiem czy stacjonarnemu odtwarzaczowi to nie zaszkodzi w rozpoznaniu płyty. Jeśli do odtwarzania tylko na komputerze to sprawa jest prosta, ale napisz czy o to Ci chodzi. Pozdr!
|
piątek, 4 lipca 2003, 11:45 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Mnie także interesuje ten problem. Chodzi o autorun w komputerze. Jak to rozwiązać. Przepraszam, że doczepiłem się do tego wątku, ale myślę, że autorowi także o to chodziło.
|
piątek, 4 lipca 2003, 21:55 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Witam, wypalajcie Panowie nie w NERO, ale w WINONCD, on sam dodaje odtwarzacz, który się samodzielnie odpala po włożeniu płyty do napędu CD/DVD. Nie przeszkadza to stacjonarnemu odtwarzaczowi. POZDRAWIAM.
|
sobota, 5 lipca 2003, 00:24 |
|
 |
Yaro
Bywalec
Dołączył: czwartek, 8 maja 2003, 23:03 Posty: 51 Lokalizacja: Warszawa
|
Chodzi mi o odtwarzanie płyt na odtwarzaczu komputerowym jak i na stacjonarnym DVD. Płyty kupowane np. z różnymi czasopismami mają pliki autorun i odpalaja się samoczynnie na odtwarzaczach komputerowych jak i bez problemów na stacjonarnych odtwarzaczach DVD. Chodzi mi o możliwość wygenerowania takiego pliku. Tylko jak i jakim programem?
|
sobota, 5 lipca 2003, 01:26 |
|
 |
szpec
Stary wyjadacz
|
Serwus.
Z tego co napisałeś zorientowełem się, że chcesz nagrane płyty odtwarzać w stacjonarnym odtwarzaczu DVD.
Polecam Ci program Ulead DVD Movie Factory.
Jest bardzo przyjazny wręcz "idiotycznie" prosty w obsłudze.
Po wypaleniu płyty odtwarzacz DVD otworzy menu, z którego możesz sterować odtwarzaniem.
Pozdrowienia
_________________ Pozdrawiam "szpec"
|
poniedziałek, 7 lipca 2003, 13:36 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|