Teraz jest środa, 15 sierpnia 2018, 00:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Encore-efekt dzwiekowy przy buttonie 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 12 lutego 2007, 16:43
Posty: 247
Lokalizacja: wielkopolskie
Post Encore-efekt dzwiekowy przy buttonie
Koledzy czy istnieje mozliwosc zastosowania np.jakegos efektu dzwiekowego do buttona?Chodzi o to aby po najechaniu na dany button mozna było uslyszec dzwięk.Tak sie zastanawiam bo nie stosowalem tego jeszcze a uatrakcyjnilo by to menu.Jezeli tak to prosze tylko o nakierowanie .Pozdro.

_________________
Edius 6 PRO+Adobe Master Collection CS5 /Aparat Sony RX10, Kamera Sony NEX VG-20
Konfig;
I7 4790 3,6GHz,GA Z87DS3H+Ge Force GTX660+16GB RAM+WIN 7 64Bit+128 SSD System + 2*Dysk twardy 1TB+ SSD 240GB,Chieftec Modular 750Wat .


czwartek, 19 marca 2009, 13:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Encore-efekt dzwiekowy przy buttonie
kowboj997 napisał(a):
Koledzy czy istnieje mozliwosc zastosowania np.jakegos efektu dzwiekowego do buttona?

Niestety takiej opcji Encore nie posiada.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


czwartek, 19 marca 2009, 15:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 12 lutego 2007, 16:43
Posty: 247
Lokalizacja: wielkopolskie
Post Re: Encore-efekt dzwiekowy przy buttonie
mmstudio napisał(a):
kowboj997 napisał(a):
Koledzy czy istnieje mozliwosc zastosowania np.jakegos efektu dzwiekowego do buttona?

Niestety takiej opcji Encore nie posiada.

A czy arhitekt cos takiego posiada?Szukam programu ktorym zrobie menu naprawde profesjonalne.Obecnie uzywam aae ,ae i photoshopa .Pakiet rewelacyjny aby osiągnąc piekne menu ale jak widac nie wsystko sie tym zrobi.Jakimi programami robią profesjonalisci?czy to sa programy ktore kosztują ze 100tys zł?ze o nich nie słychac...

_________________
Edius 6 PRO+Adobe Master Collection CS5 /Aparat Sony RX10, Kamera Sony NEX VG-20
Konfig;
I7 4790 3,6GHz,GA Z87DS3H+Ge Force GTX660+16GB RAM+WIN 7 64Bit+128 SSD System + 2*Dysk twardy 1TB+ SSD 240GB,Chieftec Modular 750Wat .


czwartek, 19 marca 2009, 16:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Encore-efekt dzwiekowy przy buttonie
Architekta niestety nie znam wiec Ci nie powiem. Profesjonalne Menu to pojęcie wzgledne. Dla jednego menu wykonane przy pomocy AE i Encore będzie wygladało profesjonalnie a inny będzie pod wrażeniem szablonu z Uleada.
Jeśli chodzi Ci o zrobienie authoringu na miarę Hollywoodzkich produkcji to spróbuj Scenarista. Z tego co wiem to soft o potęznych mozliwosciach i wykorzystywany czesto przez zawodowców. Mozliwe, ze własnie w nim mozna zrobić to o co pytasz o ile cena Cie nie przerazi :wink:

pozdrawiam

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


czwartek, 19 marca 2009, 18:23
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3233
Post Re: Encore-efekt dzwiekowy przy buttonie
nie ma takiej akcji w specyfikacji DVD. możesz użyć np. switched menusów.

pozdrawiam

_________________
Obrazek
GG: 2491715 peaceant(at)wp.pl


czwartek, 19 marca 2009, 18:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 25 kwietnia 2007, 13:36
Posty: 207
Lokalizacja: Częstochowa
Post Re: Encore-efekt dzwiekowy przy buttonie
Jedynie specyfikacja blu-ray (java) obejmuje takie bajery i nie tylko (animacje za pomocą skryptów, wygląd menu i funkcjonalność podobna do WEB 2.0 itp). DVD niestety czegoś takiego nie ma - menu opiera się tylko na plikach video...


czwartek, 19 marca 2009, 20:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 12 lutego 2007, 16:43
Posty: 247
Lokalizacja: wielkopolskie
Post Re: Encore-efekt dzwiekowy przy buttonie
ASM napisał(a):
Jedynie specyfikacja blu-ray (java) obejmuje takie bajery i nie tylko (animacje za pomocą skryptów, wygląd menu i funkcjonalność podobna do WEB 2.0 itp). DVD niestety czegoś takiego nie ma - menu opiera się tylko na plikach video...

No ale zaraz....widzialem takie cos w kilku produkcjach .Wlasciwie to sporo tego jest jak sie weźmie film z wypożyczalni.Czyli jest to do zrobienia tyle tylko ze nie mam pojecia jak ale spróbuje zgłębic temat gdzies w sieci.

_________________
Edius 6 PRO+Adobe Master Collection CS5 /Aparat Sony RX10, Kamera Sony NEX VG-20
Konfig;
I7 4790 3,6GHz,GA Z87DS3H+Ge Force GTX660+16GB RAM+WIN 7 64Bit+128 SSD System + 2*Dysk twardy 1TB+ SSD 240GB,Chieftec Modular 750Wat .


piątek, 20 marca 2009, 00:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL