Teraz jest sobota, 18 sierpnia 2018, 18:58




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 Encore 2.0 i błąd 0x00000020 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2008, 19:26
Posty: 4
Post Encore 2.0 i błąd 0x00000020
Kiedy wyskoczy Wam error 0x00000020, to nie ma jednoznacznego rozwiazania problemu. Blad odnosi sie do pliku, ktory podobno uzywany jest przez inny proces. Pytanie tylko: jaki plik i przez jaki proces?- na to pytanie nawet Adobe nie jest w stanie odpowiedziec.
Dzieje sie to zazwyczaj, gdy tak naprawde skompilowalismy projekt, wszystko jest cacy (w analizatorze bledow nawet nie ma zadnego warninga), no i chcemy zmienic jakis szczegol, a to podmienic menu, a to jeszcze raz przetranskodowac plik avi (bo mozna uzyc nieco wyzszego bitrate), albo okazalo sie, ze w subtitelsach jest jakas literowka.

Mnie wlasnie trafil ten ostatni przypadek.

Czytalem na forach zagranicznych solucje do tego- jedne sa proste, inne bardziej skomplikowane. Jednakze zadna z podanych propozycji albo nie dala rady rozwiazac problemu, albo jest zbyt czasochlonna i w moim przypadku lepiej byloby zrobic od nowa caly projekt.

Zapisanie projektu pod nowa nazwa- nic nie zmienilo.
Wywalenie napisow i wczytanie ich na nowo- blad sie powtarza.
Przetranskodowanie avika z timeline'u na ktorym byly napisy- bez zmian.
Wylaczenie w task menedzerze antyvira- no pomysl nieglupi, tylko po co? Watpie zeby akurat to bylo przyczyna problemu. Skoro do tej pory kompilowal bez problemu, to czemu poprawa literowki ma wywolywac scachowanie pliku do pamieci antyvira?

Moze macie jakis pomysl na naprawe lub na obejscie bledu 0x00000020 :?:
Juz nie chodzi o moj konkretny przypadek, ale w ogole, moze ktos walczyl z tym i wygral i sie podzieli swoim expiriencem tutaj.

Pozdrawiam


środa, 22 kwietnia 2009, 13:17
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Encore 2.0 i błąd 0x00000020
Ciekawostką był mój podobny problem, który długo długo dokuczał mi, aż w końcu również doczytawszy się o metodzie jego rozwiązania na forum zdaje się amerykańskim ku mojej radości już mnie nie dotyczy:
Chodziło akurat o problemy z topornym uruchamianiem się zarówno Encore, jak i Premiere CS4, albo wykładał się któryś z nich monitem o błędzie typu "Proces nie może uzyskać dostępu do pliku ponieważ jest on używany przez inny proces", lub wcale nie pozwalał się uruchomić.
Pobrałem gdzieś na forum mały plik wpisu rejestru wnoszący jakieś drobne zmiany w kluczach tegoż, oraz okazało się, że główną przyczyną był Quick Time, który nie wiedzieć w jakim celu próbował połączyć się z Internetem, by dokonywać analizy plików na których pracowałem podczas edycji, przejmował tym samy jak gdyby dostęp do nich, co objawiało się powyższym monitem.
W postępowaniu wyłączyłem niepotrzebnie pracujący w systemie tray Quick Time i wprowadziłem do rejestru poprawkę klikając na plik, który spakowałem i dołączam poniżej.
Zaszkodzić - nie zaszkodzi, a spróbować warto, "a nóż widelec"...


Załączniki:
poprawka.rar [251 Bajtów]
Pobrane 154 razy

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!
środa, 22 kwietnia 2009, 15:46
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL