Teraz jest wtorek, 21 sierpnia 2018, 20:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Encore 4 - import plikow 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Encore 4 - import plikow
odpalam sobie nowy projekt w Encore CS4 i niespodzianka, zaimportowane mpegi nie wczytuja sie w calej dlugosci, mam material o dlugosci 1godz. a Encore CS4 rozpoznaje go jako 44minuty, material 50 minutowy jako 20-pare minut.
Z tych smieszniejszych obok jest zainstalowany przedupdatowy Encore CS3 i on wczytuje je poprawnie, czy ktos sie spotkal z takim efektem albo ma pomysl jak sie go pozbyc ?


piątek, 24 kwietnia 2009, 22:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1629
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Encore 4 - import plikow
Nie znam odpowiedzi na to pytanie, lecz też zauważyłem, że CS4 w pewnych kwestiach zachowuje się mniej przyjaźnie niż CS3. Gdy zaimportowałem do CS3 clipy DV 16 : 9, to można było odrazu pracować - wszystko było OK, a gdy zaimportowałem do CS4, to on je interpretował z PAR 1.05 lub coś podobnego, dopiero musiałem użyć polecenia Interpret footage i samemu wprowadzić PAR.
Pozdrawiam

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


sobota, 25 kwietnia 2009, 10:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Encore 4 - import plikow
No tak ale to jakas paranoja wyczytalem na forum Adoba,ze od wersji Encore 2.0 sa jakies dziwne klopoty z importowaniem plikow i robia updaty czy patche, nowe wersje i ciagle taki kaban, dobrze, ze jak zrobilem update Premierea z Encorem do CS4 to zainstalowalem soft obok wersji CS 3 a nie zamiast, bo przynajmniej robote zrobilem bez stresu.


sobota, 25 kwietnia 2009, 10:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1629
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Encore 4 - import plikow
Mnie nawet na myśl nie przyszło pozbywać się CS3 :D

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


sobota, 25 kwietnia 2009, 20:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Encore 4 - import plikow
czy ktos zaobserwowal jakies nowosci w tym temacie ? importuje mpega do encora i dla odmiany video jest ok a dzwiek ma 4 godziny na timeline .... z 30 minutowego materialu

moze ktos sprawdzic u siebie ?
CS3 normalnie dziala


poniedziałek, 8 czerwca 2009, 21:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Encore 4 - import plikow
U mnie działa bezproblemowo i dźwięk i obraz. Może to kwestia programu kodującego użytego do kodowania filmu a możne i coś innego. Dziwny jest twój przypadek....

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


wtorek, 9 czerwca 2009, 09:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Encore 4 - import plikow
biorac pod uwage ze to media encoder cs 4.... to rzeczywiscie dziwne
zwlaszcza ze cs3 importuje bez klopotow


wtorek, 9 czerwca 2009, 14:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL