Teraz jest środa, 15 sierpnia 2018, 15:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Ulead DVD Workshop brak dźwięku na Windows Vista 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 24 maja 2006, 07:42
Posty: 84
Lokalizacja: podkarpackie
Post Ulead DVD Workshop brak dźwięku na Windows Vista
Witam, ostatnio musiałem przeinstalować windowsa i wybór padł na vista ultimate. Po zainstalowaniu wszystkich programów okazało się że w programie Ulead dvd workshop 2 nie ma wogóle dźwięku. Film na podglądzie idzie, menu ruchome działa, natomiast wogóle dźwięku nie ma. Jeśli ktoś wie jak rozwiązać ten problem to prosiłbym o radę, bo już trzeci dzień nad tym siedzę.
pozdrawiam, Robert

_________________
NV GS400 + DODATKI
Nikon D40, SONY F-717


sobota, 23 maja 2009, 16:17
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Ulead DVD Workshop brak dźwięku na Windows Vista
Być może błąd polega na metodzie importowania klipów do programu (wczytujesz samo video)? Nie sądzę by program sam z siebie przestał się odzywać, choć z drugiej strony Twoje samookaleczenie się Vistą - nie wiem.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


niedziela, 24 maja 2009, 07:53
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 24 maja 2006, 07:42
Posty: 84
Lokalizacja: podkarpackie
Post Re: Ulead DVD Workshop brak dźwięku na Windows Vista
Wczytuję plik z rozszerzeniem .m2p więc jest to video i zarazem audio (którego w tym przpadku brak). Lecz dziwne jest to że dając jak tło do menu animację z podkładem muzycznym również nie ma dźwięku, chodź na xp było.

_________________
NV GS400 + DODATKI
Nikon D40, SONY F-717


niedziela, 24 maja 2009, 10:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Ulead DVD Workshop brak dźwięku na Windows Vista
Witam.
Odpowiedź jest prosta. Workshop nie jest dedykowany do pracy pod Vistą. Robiłem tez kiedyś testy niektórych programów na kompatybilność z Vistą i własnie z Workshopem miałem tez róznego rodzaju problemy. O ile własnie dobrze pamiętam to własnie tez gdzieś był problem z dźwiękiem + kilka innych problemów. Jesli chcesz używac Workshopa to musisz wrócić do XP a jak chcesz Vistę to musisz zmienic soft do authoringu. Może pomyśl o Encore? :wink: Tymbardziej że Workshop nie obsługuje trybu 16:9 i nie jest juz wspierany przez producenta a co za tym idzie skoro pod Vista nie chodzi to i przy WIN 7 tez nie bedzie, a XP tez niedługo pewnie będzie odchodził do lamusa na rzecz nowszych systemów.

Pozdrawiam
Maciej

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


niedziela, 24 maja 2009, 11:30
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Ulead DVD Workshop brak dźwięku na Windows Vista
Jednak mimo wszystko, bez względu na soft uważam (i chyba nie tylko ja) Vistę za nieporozumienie Microsoftu.
mmstudio napisał(a):
Workshop nie obsługuje trybu 16:9

Obsługuje - od niedawna, ale obsługuje :D

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


niedziela, 24 maja 2009, 21:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Ulead DVD Workshop brak dźwięku na Windows Vista
Montażysta Darek A. napisał(a):
Obsługuje - od niedawna, ale obsługuje :D

No to tego nie wiedziałem. Od 1,5 roku juz go nie uzywałem ale z tego co wiem to nie miał obsługi 16:9 :roll: Z resztą chocby nawet teraz miał to i tak bym do niego nie wrócił. Encore jest 100 razy lepszy :wink:
A co do Visty Darku to zapewne masz rację. tez dużo słyszałem zlego o Viscie. Sam Microsoft nawet przeliczył się z tym systemem.
Ja osobiście pracuję od początku stycznia na Viście 64bit i nie moge złego słowa powiedzieć. Ani razu mi sie nie zawiesił system jeszcze jak na razie ale Vistę postawiłem na dośc mocnym kompie. W praktyce często mam uruchomione naraz Premiere, AE i Photoshopa i wszystko smiga naprawdę ładnie.
Składając komputer początkowo chiałem XP 64bit ale nie był ten system dostępny od ręki tam gdzie mi składali kompa więc po prostu wziałem Viste.
Poza tym kolejny WIN 7 i tak będzie wyglądał jak Vista i o podobnej funkcjonalności więc i tak będze trzeba sie przestawić wkrótce na nowe :wink:

Pozdrawiam
Maciej

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


poniedziałek, 25 maja 2009, 13:08
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL