Teraz jest środa, 15 sierpnia 2018, 02:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Nero 9 i Nero Vision 6.0.6.0 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 20 października 2008, 17:02
Posty: 6
Post Nero 9 i Nero Vision 6.0.6.0
Zgranie filmu za pomocą DVD Fab 6010. Następnie import ówych voboskich plików do NeroVision 6.0.6.0 lub 6.2.6.1.
Zgranie jako jeden plik lub jak w oryginale, potem połącz.
Ustawienia na full. I, np. z 3,6 GB robi się 5,8 GB, co wydaje się sensowne.
Zapisz projekt i (jakość kodeka 99%) i następuje obniżenie bitmap o jakieś 1,2 GB czyli otrzymuje się ok. 4,6 GB czyli zysk tylko 1 GB.
Co robić, by nie wygubić 5,8 GB, jakie ustawienia (własne - także kompresuje).

Pytanie 2.
Jak wyciągnąć ścieżkę z lektorem, np. niemieckim i w jej miejsce wrzucić ścieżkę z lektorem polskim.
Film zgrany z tv - polski lektor, film kupiony w Empiku tylko napisy.
Czy bazując na Nero taka operacja jest możliwa?

Wiem, że na tym forum są specjaliści od Nero 8.
Głoszono także, że Nero 8 przewyższa Sony Vegas 8.
Zatem z konkretnymi odpowiedziami nie powinno być kłopotu.
Będę bardzo wdzięczny za udzielenie wszelkich wskazówek.
Pozdr.


środa, 27 maja 2009, 15:20
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 października 2007, 03:45
Posty: 117
Lokalizacja: Sosnowiec
Post Re: Nero 9 i Nero Vision 6.0.6.0
Witam w Nero Vision raczej to jest nierealne.Sam trochę zajmuję się montażem i także takie żeczy robię jak wyżej wymieniłeś.Proponowałbym najlepiej oprogramowanie Video Deluxe 14 PLUS firmy Magix tam można robić takie cuda i naprawdę jest programik extra.Wiele ma funkcji i jest baaardzo rozbudowany codo kwesti montażowych i co najważniejsze w języku ojczystym niestety programik jest płatny.Trzeba mieć także numery seryjne aby odblokować pewne funkcje np.Dolby Digital 5:1 itd.więc życzę powodzenia ale naprawdę warto nawet ściągnąć sobie wersję trial i zobaczyć czy wzbódzi zainteresowanie ewentualnie skusić się potem na zakup.Ja nie lubię Nero Vision gdyż non stop są problemy z funkcją patentów aktywacyjnych kilka razy je aktywujesz i już problem gdyż jak przekroczysz limit aktywacji to potem są właśnie problemy nawet jeśli posiadasz oprogramowanie w wersji pudełkowej i BOX niema w Polsce biura aby zadzwonić i na miejscu podając serial aktywowany był ręcznie w firmie poprzez pracownika.Wysyłałem nawet jakieś rok temu mailem prośbę o aktywację właśnie patentów w Nero Vision podając wszystkie dane jakie trzeba i do tej pory zero odpowiedzi z ich strony.W tym oprogramowaniu co proponuję nie ma żadnych potrzeb aktywacyji patentów itd.tylko raz trzeba wykupić kilka kluczy licencyjnych do danych potrzeb aby kodować i dekodować np.dźwięk 5:1 itd.polecam gorąco.

_________________
Windows 10 Pro (1803) 64bit
Asus 990FX R3.0 Sabertooth Motherboard
AMD FX 8320 Black Edition
Mugen Max SCMGD-1000
Samsung 850 Pro (SSD 512 GB)
Asus GTX 960 Strix 2 GB DDR5
G.Skill DDR3 2133 MHz 4x8 GB
Pioneer BDR-S09XLT
Chieftec: CFT-850G-DF


sobota, 30 maja 2009, 17:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 20 października 2008, 17:02
Posty: 6
Post Re: Nero 9 i Nero Vision 6.0.6.0
Dzięki za podpowiedź.
W Nero Vision jest oczywiście instrukcja obsługi, ale piszą, że można stosując opcję "zdefiniowana przez użytkownika" swobodnie dopasować szerokość i wysokość.
Guzik prawda. Opcja pozwala na wybór już okreslonych przez Nero rozmiarów (cztery). Tak w opcji eksportuj "niestandardowe" można sobie wpisać 800x600, ale wygasza się ścieżka dźwiękowa. Nie będę dygał 5 godzin, by się okazało, że film dvd nie ma dźwięku.
Teraz obrabiam film dvd, przy opcjach na maxa dobił prawie 4 GB. I fajnie, tylko po zapisaniu projektu do folderu ponownie skompresuje ze 2 GB lub więcej. Jak temu zapobiec. Instrukcja o tym milczy a przeczytałem prawie 141 stron.
Jeżeli masz produkt "oryginalny" nie żąda aktywacji patentu.
W rejestrze masz wpisane "id produktu" i pod spodem seriale.
Nie sądzę, bym przekroczył jakiś limit, bo go nie ma. Chyba, że się mylę.
Wysoka jakość DVD standard to 60 minut na ok. 4,3 GB (zreszta tak piszą i "nerony"). Jednak ów kodek, kodeki jakoś nie potrafią temu sprostać.
Tu na tym forum ktoś piał z zachwytu opisując Nero8.
Sony Vegas8 to gniot w porównaniu do Nerona8.
Myślałem. że ten szpec coś mi podpowie, ale milczy jak kamień.
Neron jest spolszczony i jest to jakaś zaleta, ale dalej ...
Dobra bawisz się innym programem, czy na PW mógłbyś napisać nieco więcej.
Owszem będę starł się go sobie jakoś "załatwić" i uruchomić.
Skoro tak radzisz i masz pewne doświadzenie z Neronem.
Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny.
Mogłem także pytać o to samo na Cdr-Info, ale zawierzę Tobie i Twojemu doświadczeniu.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
PS
I jeszcze jedna zaleta Nerona, importuje pliki z DVD Fab.
To, co zgrane można włożyć w Nerona.
Czy Video Deluxe 14 PLUS importuje pliki vob?

________________
Chyba nie do końca taki bezproblemowy, chyba to Twój post:
Cytuj:
film WEJŚCIE SMOKA i jak można to jeszcze zsynchronizować bo przeważnie nawet gdy mi się udało podmienić
dźwięk w innych programach nigdy nie było dokładnie synchronizacji obrazu z dźwiękiem zawsze obraz
wyprzedzał o sekundę lub dwie dźwięk albo na odwrót


Liczę, że ten problem już rozwiązałeś z czego bym się bardzo cieszył


sobota, 30 maja 2009, 17:54
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 20 października 2008, 17:02
Posty: 6
Post Re: Nero 9 i Nero Vision 6.0.6.0
Cytuj:
Problem z oprogramowaniem Video Deluxe 14 PLUS firmy MAGIX

GA-M57SLI-S4,AMD Athlon 5400+ Dual Core,GeForce 8800 Ultra,450GB Sata 2,Audigy 2000,nagr.
dvd Optiarc DVD RW AD-7191S,ram 4GB GEIL 800MHz,CHIEFTEC 450W,XP Home Edition

SHINGO1972


Napisałeś dziesiątki (Google) postów najpierw Neron teraz Video Deluxe.
Na mój węch Nerona masz "lewego" i nie umiesz sobie z tym poradzić.
Kupuj albo naucz się lepiej szukać, albo dobry warezik.
Co do Video Deluxe. Nie sądzę, żebyś umiał komukolwiek pomóc.
Owszem problem mamy (prawdopodobnie) taki sam.
Ja mam jeszcze w zanadrzu Sony Vegas 7 i 8.
Jednak z angielskim nie bardzo sobie radzę. Owszem do "vegasów" mam instrukcję obsługi.
Niestety dvd musimy rozbić na dwa strumienie (Vobedit lub inny programik). Tylko czy to dekodowanie, ponowne kodowanie i apjat to samo wyjdzie na dobre naszemu filmowi na dvd.
Może ktoś z Moderatorów odpowie mi w temacie Nero 9 (Nero Vision 6.2.6.1)

Przecież to świat obrazów, chyba że chodzi o te malowane na płótnie.
Lecz ja na pędzlach, farbach zupełnie się nie znam.
Panowie Moderatorzy chyba macie jakąś wiedzę związaną z Nero???????


sobota, 30 maja 2009, 20:03
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 października 2007, 03:45
Posty: 117
Lokalizacja: Sosnowiec
Post Re: Nero 9 i Nero Vision 6.0.6.0
Niestety nie mam lewego oprogramowania marki Nero zawsze miałem problemy z tymi patentami aktywacji w tym podprogramiku zaczynając od wersji 7 gdzie płacąc kartą poprzez neta uaktualniłem do wersji 8 na stronie Nero podałem klucz z pudełka wersji 7 i dostałem zniżkę na klucz do wersji 8 w wysokości 30% ale potem zmieniłem kompa a że nie znałem się wcześniej i zakupiłem wersję 7 Nero pudełkową ale OEM stąd miałem także z tamtą wersją problemy z tymi patentami.Teraz już wiem że trzeba kupować wersję BOX i tak zrobiłem właśnie z wersją 9 zakupioną w Empiku więc nie ciśnij mi kita że mam lewego bo wiem chyba lepiej co kupuję i gdzie.Tylko też pięknie chyba tak do 5 razy mogłem bezproblemowo aktywować te patenty gdy chciałem coś zrobić w Nero Vision np.ruchome menu wówczas w prawym dolnym rogu ekranu koło zegara ukazywała mi się biała litera v w zielonym kółku.Gdy kliknąłem wówczas była informacja albo aktywacja miała odbyć się bezpośrednio poprzez neta gdzie trwało to kilka sekund lub poprzez faks.Nawet mailem wysyłałem o sprawdzenie klucza i uaktywnienia ręcznie poprzez firmę Nero mieli niby sprawdzić i byłoby po kłopocie.Jednakże nic z tego że stronka jest w języku ojczystym jak maila z prośbą o ręczną aktywację trzeba wysłać w np.języku angielskim gdzie nie jestem zbyt dobry w tym temacie.Wysłałem i do tej pory echo nie dają znać a zadzwonić do nich to też trzeba niestety w j.angielskim rozmawiać.W sklepie przy zakupie niby tej wersji BOX nero 9 sprzedawca gwarantował że niepowinno już być tych problemów z patentami w Nero Vision jeśli to jest wersja oprogramowania BOX a nie jak niby wcześniej miałem wersje OEM ale niestety chyba to nie jest prawdą.Byłbym zapomniał odp.na twoje pytanie tak Video Deluxe 14 PLUS importuje pliki vob sam zgrywam tylko z płyt dvd filmy czyli format mpeg 2 bo u mnie liczy się jakość nie ilość i nie mam z tym żadnych problemów w wyżej wymienionym oprogramowaniu.

_________________
Windows 10 Pro (1803) 64bit
Asus 990FX R3.0 Sabertooth Motherboard
AMD FX 8320 Black Edition
Mugen Max SCMGD-1000
Samsung 850 Pro (SSD 512 GB)
Asus GTX 960 Strix 2 GB DDR5
G.Skill DDR3 2133 MHz 4x8 GB
Pioneer BDR-S09XLT
Chieftec: CFT-850G-DF


sobota, 30 maja 2009, 21:29
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4514
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Nero 9 i Nero Vision 6.0.6.0
Mateusz12 napisał(a):
Dzięki za podpowiedź.
Dobra bawisz się innym programem, czy na PW mógłbyś napisać nieco więcej.
Owszem będę starł się go sobie jakoś "załatwić" i uruchomić.
...
Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny.

Mateusz12 napisał(a):
Na mój węch Nerona masz "lewego" i nie umiesz sobie z tym poradzić.
Kupuj albo naucz się lepiej szukać, albo dobry warezik.
...
Owszem problem mamy (prawdopodobnie) taki sam.
...
Panowie Moderatorzy chyba macie jakąś wiedzę związaną z Nero???????

To że Ty się chwalisz piraceniem, nie oznacza że kolega też to robi. Ładnie koledze za pomoc dziękujesz, oskarżając że kradnie tak jak Ty. :lol:
...a moderator nie ma wiedzy o Nero. Powinien? Nie używam Nero do niczego od ponad 5 lat.

_________________
最诚挚的问候


sobota, 30 maja 2009, 22:56
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 20 października 2008, 17:02
Posty: 6
Post Re: Nero 9 i Nero Vision 6.0.6.0
Piszę wyraźnie: " na mój węch", co wcale nie oznacza, ze masz perturbacje związanie z uaktalnieniem patentu innej firmy. Od siebie dodam, że to frameworki "maczają w tym palce". Dowód: Nerovision 3.x.x.x chodzi na "czystym" XP. Wgrany na inną maszynę z XP SP3 i framework 3 lub 3,5 instaluje się, ale nie rusza, bo zły klucz. Dobra klikam na link, strona dla mnie niedostępna, ale poniżej inny link, klik i co? Ano mam kupić sobie Nero9.
Czy mam pirackie Nero czy nie to moja broszka. W każdym bądź razie jestem przed Albanią.
Ale do rzeczy powiadasz, że ów program zaimportuje bezproblemowo pliki , np. z DVD Fab, strona Nerona także reklamuje "chińczyka", a wiemy czemu służy - to tak na marginesie.
A skąd można łyknąć trial?
Widzisz ja także stawiam na jakość, nie ilość i chcę płytę DVD-9 wykorzystać na maxa. Teraz nagrywałem "Amerykański gangster" i wagowo przybyło ponad 2 GB i film liczy 7,3 GB. W takim układzie Panasonic "staruszek" DMR-E50 ma z czego czytać.
Zatem moglibyśmy wymienic się e-mailami (oczywiście na PW).
Co Ty na to.


sobota, 30 maja 2009, 23:35
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL