Teraz jest piątek, 17 sierpnia 2018, 13:52




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Encore CS4 długość motion MENU a długość podkładu muzycznego 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1627
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Encore CS4 długość motion MENU a długość podkładu muzycznego
Mam problem z ustawieniami Encore CS4. Zastosowałem w projekcie motion menus i dodałem do każdego podkłady muzyczne które są dłuższe aniżeli motion menus. Po wyrenderowaniu podglądu Motion Menu wszystko jest super do momentu kiedy kończy się długość menu i odtwarzana jest muzyka - zamiast powtórzenia od początku w pętli motion menu przy kontynuacji podkładu muzycznego tło jest białe. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak rozwiązać problem, jakich dokonać ustawień ? :?
Pozdrawiam

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


piątek, 29 maja 2009, 22:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1627
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Encore CS4 długość motion MENU a długość podkładu muzycznego
Można oczywiście skrócić całość do długości motion menu i jest OK - 21 sekund ale czy da się aby muzyka była odtwarzana w całości a motion menu było wyświetlane podczas jej trwania w pętli ? :?:

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


sobota, 30 maja 2009, 00:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1627
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Encore CS4 długość motion MENU a długość podkładu muzycznego
Czy naprawdę nikt na tym forum nie zna Encore w stopniu wystarczającym na udzielenie odpowiedzi na moje pytanie ? 8O
Ponieważ problemu jeszcze nie rozwiązałem ponawiam zapytanie :mrgreen:

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


niedziela, 31 maja 2009, 12:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Encore CS4 długość motion MENU a długość podkładu muzycznego
Witaj!
Z tego co wiem to nie ma takiej mozliwości. Jeśli chcesz aby muzyka odtwarzała się razem z menu to wszystko musisz mieć tej samej długosci.
Ja Motion Menu robię sobie w taki sposób ze przygotowuję całość w Premiere: obraz ruchomy wraz z podkładem i całość importuję potem do Encore. Następnie tworzę blank menu i wciągam na to video menu i audio menu z zaimportowanego klipu. Osobno nie ma takiej opcji gdyż jak zauwazyłeś w palecie Properties w zakładce Motion masz pole Duration gdzie określasz długośc odtwarzanego menu. Standardowo czas ten ustawia się do najdłuzszej sekwencji tego menu co w twoim przypadku jest dodaną muzyką. W polu LOOP mozesz co prawda ustawić powtarzanie np. na forever ale i tak odniesie sie to do dłuższej muzyki.
Pozostaje Ci albo w polu duration skrócić czas do długosci menu albo tak jak mówiłem wcześniej przygotuj sobie od razu menu z utworem tej samej długosci. Poza tym zwróć uwagę, ze podłożyłeś video. Gdybyś dał menu stałe (np. ze zdjęcia) to wyświetlało by sie do końca, a video przecież jest ruchome i w pewnym momencie musi sie skończyć.

Pozdrawiam

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


niedziela, 31 maja 2009, 16:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1627
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Encore CS4 długość motion MENU a długość podkładu muzycznego
mmstudio napisał(a):
Witaj!
Ja Motion Menu robię sobie w taki sposób ze przygotowuję całość w Premiere: obraz ruchomy wraz z podkładem i całość importuję potem do Encore. Następnie tworzę blank menu i wciągam na to video menu i audio menu z zaimportowanego klipu.

To niezłe rozwiązanie, dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam :wink:

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


niedziela, 31 maja 2009, 18:54
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL