Teraz jest sobota, 18 sierpnia 2018, 11:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Encore 4 - problem z wielkością pliku wynikowego 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 14 maja 2009, 16:00
Posty: 5
Post Encore 4 - problem z wielkością pliku wynikowego
Mam problem z wygenerowaniem obrazu płyty w Encore 4. Ładuję plik AVI o długości ok. 108minut i wielkości 14,4GB, tworzę menu i niezależnie od ustawień dźwięku i bitrate'u cały czas wychodzi mi plik o wielkości ok. 5GB. Nie ma wpływu, czy jako wynik ustawię obraz płyty, czy pliki VOB. Proszę o pomoc bo nie mam pojęcia w czym rzecz :) .
Pozdrawiam


poniedziałek, 1 czerwca 2009, 09:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Encore 4 - problem z wielkością pliku wynikowego
honor napisał(a):
Mam problem z wygenerowaniem obrazu płyty w Encore 4. Ładuję plik AVI o długości ok. 108minut i wielkości 14,4GB, tworzę menu i niezależnie od ustawień dźwięku i bitrate'u cały czas wychodzi mi plik o wielkości ok. 5GB. Nie ma wpływu, czy jako wynik ustawię obraz płyty, czy pliki VOB. Proszę o pomoc bo nie mam pojęcia w czym rzecz :) .
Pozdrawiam

A dlaczego nie pozostawisz tego aby Ci Encore dopasował to automatycznie. Wtedy bitrate będziesz miał tak dobrany aby całość weszła na płytke i od razu Ci to przeliczy i wypali na płycie.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


poniedziałek, 1 czerwca 2009, 09:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 14 maja 2009, 16:00
Posty: 5
Post Re: Encore 4 - problem z wielkością pliku wynikowego
Chodzi o to, że gdy ustawiłem wielkość płyty na 4,7GB to otrzymałem plik o wielkości 4,8GB, który nie mieści się na płytę.


poniedziałek, 1 czerwca 2009, 12:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Encore 4 - problem z wielkością pliku wynikowego
honor napisał(a):
Chodzi o to, że gdy ustawiłem wielkość płyty na 4,7GB to otrzymałem plik o wielkości 4,8GB, który nie mieści się na płytę.

Hmmm.. To nie powinno. Może to jakis błąd. Czy masz zainstalowany ostatni patch 4.0.1?
A poza tym to dlaczego chcesz to eksportowac do pliku? Czy nie lepiej od razu wypalić płyte spod Encore?

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


poniedziałek, 1 czerwca 2009, 12:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 14 maja 2009, 16:00
Posty: 5
Post Re: Encore 4 - problem z wielkością pliku wynikowego
Mam najnowszego patcha. W Disc info pokazuje mi 5GB used i co bym nie robił to wywala błąd "Project exceeds disc capacity". Gdy ustawię ręcznie pojemność na więcej niż 5GB to wtedy błąd nie występuje. Z tego wynika, że tak jakby na sztywno ustala wielkość 5GB.


poniedziałek, 1 czerwca 2009, 13:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL