Teraz jest poniedziałek, 20 sierpnia 2018, 03:57




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Wypalanie Blu-Ray DL 50GB na Encore CS4 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 20 sierpnia 2009, 16:35
Posty: 5
Post Wypalanie Blu-Ray DL 50GB na Encore CS4
Proszę wybaczyć że rozwijam nowy temat ale muszę :(
Pytanie jak w temacie czy ktokolwiek wypala Blu-Raya DL 50GB na Encore CS4 i czy tylko nie liczni wiedza że takie płyty istnieją ?
Proszę podzielić się waszymi uwagami na ten temat.


czwartek, 20 sierpnia 2009, 18:28
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 31 grudnia 2008, 13:29
Posty: 131
Post Re: Wypalanie Blu-Ray DL 50GB na Encore CS4
magPro napisał(a):
Proszę wybaczyć że rozwijam nowy temat ale muszę :(
czy tylko nie liczni wiedza że takie płyty istnieją ?

Pytanie jak z ich odtwarzaniem?? Jeżeli weźmiemy pod uwagę, że nie każdy odtwarzacz odtwarza AVCHD, nie każdy BR-RE i na dodatek jeszcze dołożymy płyty 50 GB to ryzyko, że nasz klient w przyszłości zakupi odtwarzacz, który nie odtworzy filmu od nas jest dość duże.
Ja dlatego wybrałem BD-R 25 GB.
A pytanie też o sensowność zapisu na 1 płycie 50 GB, skoro ich cena to dwukrotność zakupu 1 płyty 25GB. Przy zniszczeniu 1 płyty tracimy całość materiału.

_________________
http://www.vip2.pl
http://www.wesele-tarnow.pl


czwartek, 27 sierpnia 2009, 10:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 10:49
Posty: 302
Lokalizacja: Myślenice
Post Re: Wypalanie Blu-Ray DL 50GB na Encore CS4
Istnieją i to nie tylko BD-R DL ale i BD-RE DL mam ich nawet po kilka sztuk, nie chwaląc się ;)
Tydzień temu oddawałem wesele właśnie na BD-R 50GB i jak do tej pory nie było głosów coby nie chodziło, a młodzi mieli tylko Playstation 3.
U mnie na Sony S350 chodzą wszystkie płytki niezależnie czy jednokrotne czy wielokrotne a także czy jedno czy dwuwarstwowe. Myślę że na większości markowych odtwarzaczach będzie podobnie.
Z tego co wiem Premiere CS4 spokojnie eksportuje do Encora CS4 dłuższy materiał HDV niż 2h w mpeg-u oczywiście czego nie robi mi niestety CS3, więc nie powinieneś mieć problemów.

_________________
Kamerka, Lampka, Mikroporty, mikrofony, rejestrator ZOOM
i7 4770, SSD 840Pro, 5TB HDD, EVGA GTX750Ti, BD-Rec
i tona innych szpejów ;)


czwartek, 10 września 2009, 03:39
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL