|
Teraz jest czwartek, 28 stycznia 2021, 05:21
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Blu - ray Video Image-Folder /problem z nagraniem/rozwiązany
Autor |
Wiadomość |
arrow3
Nowy
|
 Blu - ray Video Image-Folder /problem z nagraniem/rozwiązany
Witam 1.Podczas przeliczania w enkore na BluRay-image wyskakuje mi następujący błąd Załącznik:
Untitled-1.jpg [ 37.56 | Przeglądane 130 razy ]
Nie wiem o co tutaj chodzi miejsce na dysku mam 2.Jeśli ustawiam BluRay - folder błąd się nie pojawia. Wszystko było by ok ale nie wiem jakim programem nagrać pliki aby czytał go odtwarzacz np. sony playstation Help Pozdrawiam
Ostatnio edytowano czwartek, 8 października 2009, 23:15 przez arrow3, łącznie edytowano 2 razy
|
czwartek, 8 października 2009, 11:37 |
|
 |
mmstudio
Aktywny bywalec
Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33 Posty: 932 Lokalizacja: Poznań
|
 Re: Blu - ray Video Image - Folder /problem z nagraniem
arrow3 napisał(a): nie wiem jakim programem nagrać pliki aby czytał go odtwarzacz np. sony playstation
Help Pozdrawiam Jak to jakim? Wszystko zrób w Encore. Zamiast folder ustaw Blu-Ray Disc i wypal od razu na płycie. Wtedy kazdy odtwarzacz Blu-Ray jak i Playstation Ci to odczyta.
_________________ Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6. _______________________ http://www.mmstudio.net.pl http://www.facebook.com/produkcjafilmowa
|
czwartek, 8 października 2009, 11:46 |
|
 |
arrow3
Nowy
|
Ten sam problem się pojawia już tak próbowałem. Nie ma jakiegoś programu który mi wypali foldery ?? Chyba ze jest jakieś rozwiązanie tego problemu.
|
czwartek, 8 października 2009, 11:49 |
|
 |
mmstudio
Aktywny bywalec
Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33 Posty: 932 Lokalizacja: Poznań
|
Hmmm... to dziwne. A jaki masz długi materiał? I w jakim kodeku chcesz to przekodować: mpeg2 czy h.264? Najlepiej wrzuc jakies screeny z całego okna Encore'a. Zwłaszcza okno projekt i build. Sprawdź jeszcze projekt (check project) czy nie ma błedów.
_________________ Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6. _______________________ http://www.mmstudio.net.pl http://www.facebook.com/produkcjafilmowa
|
czwartek, 8 października 2009, 12:01 |
|
 |
arrow3
Nowy
|
Materiał trwa gdzieś około 2 godzin kodowany do mpeg. Sprawdzałem (check project) wszystko mam ok nie mam żadnych błędów. A jeszcze zapomniałem napisać ze to wszystko robię cs3. Mam dość mocno rozbudowany authoring połączony z aae, animacje podczas przejścia na podmenu
Pozdrawiam
|
czwartek, 8 października 2009, 14:19 |
|
 |
arrow3
Nowy
|
Jest może jakiś program co nagrywa płytę bluray z folderu tak jak to się robiło DVD-Video TS. To by rozwiązało moje problemy.
|
czwartek, 8 października 2009, 15:04 |
|
 |
arrow3
Nowy
|
A wiec tak rozwiązałem problem sam. W enkore buduje menu do folderu, wystarczy ustawienia na nero. A wiec tak: -bez multisesji -ustawienie UDF zaawansowane -Typ partycji UDF partycja fizyczna -wersja systemu plików 2.50 -zapis trzeba ustawić aby zakończył płytę wrzucasz pliki wygenerowane przez enkora BDMW i CERTIFICATE do płytki wypalasz i chodzi w odtwarzaczu jak po maśle  jak komuś wyskoczy w enkore code 24 , code 25, code 6 przy budowaniu menu polecam to rozwiązanie. Pozdrawiam Piotr
|
czwartek, 8 października 2009, 23:12 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|