Teraz jest piątek, 17 sierpnia 2018, 04:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 MF7 i problem z uthoringiem Blue-Ray 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 17 czerwca 2009, 12:23
Posty: 244
Post MF7 i problem z uthoringiem Blue-Ray
Męczę się i nie mogę sobie poradzić program odmawia mi posłuszeństwa.
Mam gotowy materiał 3 pliki.m2ts ogółem mają ok 2h i 30' chce je nagrać na płytę DB-R 25G plik mają razem 20G. Po dodaniu plików do projektu, praktycznie niewiele mogę zrobić, jak chce dodać chaptery to się program wywala i koniec pracy, jak ominę tworzenie chapterów to dojdę do tworzenia dysku i gdy tworzy dysk podczas renderingu menu znowu się wywala i nie wiem co robić, DVD już oddałem klientom a DB został aż mi wstyd że nie mogę tego przygotować.
Proszę o pomoc jak podejść do tego programu aby nagrać wreszcie ten dysk.


czwartek, 15 października 2009, 21:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post Re: MF7 i problem z uthoringiem Blue-Ray
MF jest dość upierdliwy. Pewnie musisz zrobić to innym softem...

_________________
Powoli do celu...


poniedziałek, 23 listopada 2009, 15:09
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 4 lutego 2009, 15:23
Posty: 47
Post Re: MF7 i problem z uthoringiem Blue-Ray
Mam ten sam problem co Fenix. Różnica jedynie polega na tym że program u mnie sie nie wiesza ale nic nie można zrobić bo co chwilę sam zmienia ustawienia i to w dość losowy sposób. napisz Fenix czy sobie poradziłeś?


Mam ponadto pytanie do szanownego Grona Forumowiczów.
Czy to prawidłowe że, po zrobieniu menu, dodaniu 6 chapterów, muzyki w Ulead DVD movie factory 7.0 i komendzie wypal BLU RAY plik ok20Gb,na BD-RE verbatim 2x, proces trwał aż 2godz.30 minut?
Ile Wam tworzy się menu authorinowe płyty Blu Ray?

Po zakończeniu całego procesu (podobno sukcesem jak poinformował komunikat) moja płyta blu-ray nie jest widoczna i pojawia się komunikat że:

"System windows nie może czytać z tego typu dysku.Dysk może być uszkodzony lub używa formatu niezgodnego z systemem Windows"

Nic już z tego nie rozumiem...a jeszcze przeczytałem na necie że windows XP nie widzi zawartości płyt Blu Ray.Jak mam więc to sprawdzić.Pomóżcie chodziaż jakąs podpowiedzią


niedziela, 27 grudnia 2009, 12:10
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 29 maja 2007, 22:21
Posty: 59
Post Re: MF7 i problem z uthoringiem Blue-Ray
Czy komuś udało się wykonać za pomocą tego programu płytę Blu Ray z pliku m2ts i dodać chaptery? Nie idzie tego dokonać ,program ciągle się zawiesza. Czy jest jakieś rozwiązanie?


czwartek, 10 lutego 2011, 23:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: MF7 i problem z uthoringiem Blue-Ray
Strzelę zupełnie w ciemno (a nóż) - odpalić MF w trybie administratora?

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


wtorek, 3 maja 2011, 18:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 5 lipca 2002, 12:36
Posty: 8
Lokalizacja: Garwolin
Post Re: MF7 i problem z uthoringiem Blue-Ray
Nigdy nie miałem takich problemów, authoring blu-ray, jak i dvd idzie bez problemów.

_________________
Marek W


piątek, 24 czerwca 2011, 09:02
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 13 stycznia 2010, 04:01
Posty: 117
Post Re: MF7 i problem z uthoringiem Blue-Ray
Ciacho napisał(a):
Czy to prawidłowe że, po zrobieniu menu, dodaniu 6 chapterów, muzyki w Ulead DVD movie factory 7.0 i komendzie wypal BLU RAY plik ok20Gb,na BD-RE verbatim 2x, proces trwał aż 2godz.30 minut?
Ile Wam tworzy się menu authorinowe płyty Blu Ray?

MF pisze podczas całego procesu co robi - przeczytaj. Mniemam, że skoro liczył Ci tak długo, to przeliczał poprostu Twój klip (wyświetlał "conwert title". A przeliczał bo nie zaznaczyłeś ikonki "nie przeliczaj ponownie mpg", lub miałeś klip w formacie, którego MF nie kumał, lub też zapisałeś dźwięk w formacie, którego MF nie ma w swojej mało okazałej bibliotece. Jednym słowem nie możliwe jest, by na samo menu ten soft poświęcił tyle czasu. Wypalał zapewne długo, bo x2 dla 25Gb trochę trwa.


sobota, 23 lipca 2011, 18:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL