|
Teraz jest poniedziałek, 25 stycznia 2021, 12:20
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
MF7 i problem z uthoringiem Blue-Ray
Autor |
Wiadomość |
_Fenix_
Aktywny bywalec
|
 MF7 i problem z uthoringiem Blue-Ray
Męczę się i nie mogę sobie poradzić program odmawia mi posłuszeństwa. Mam gotowy materiał 3 pliki.m2ts ogółem mają ok 2h i 30' chce je nagrać na płytę DB-R 25G plik mają razem 20G. Po dodaniu plików do projektu, praktycznie niewiele mogę zrobić, jak chce dodać chaptery to się program wywala i koniec pracy, jak ominę tworzenie chapterów to dojdę do tworzenia dysku i gdy tworzy dysk podczas renderingu menu znowu się wywala i nie wiem co robić, DVD już oddałem klientom a DB został aż mi wstyd że nie mogę tego przygotować. Proszę o pomoc jak podejść do tego programu aby nagrać wreszcie ten dysk.
|
czwartek, 15 października 2009, 21:54 |
|
 |
cactus-corp
Aktywny bywalec
|
 Re: MF7 i problem z uthoringiem Blue-Ray
MF jest dość upierdliwy. Pewnie musisz zrobić to innym softem...
_________________ Powoli do celu...
|
poniedziałek, 23 listopada 2009, 15:09 |
|
 |
Ciacho
Bywalec
|
Mam ten sam problem co Fenix. Różnica jedynie polega na tym że program u mnie sie nie wiesza ale nic nie można zrobić bo co chwilę sam zmienia ustawienia i to w dość losowy sposób. napisz Fenix czy sobie poradziłeś?
Mam ponadto pytanie do szanownego Grona Forumowiczów. Czy to prawidłowe że, po zrobieniu menu, dodaniu 6 chapterów, muzyki w Ulead DVD movie factory 7.0 i komendzie wypal BLU RAY plik ok20Gb,na BD-RE verbatim 2x, proces trwał aż 2godz.30 minut? Ile Wam tworzy się menu authorinowe płyty Blu Ray?
Po zakończeniu całego procesu (podobno sukcesem jak poinformował komunikat) moja płyta blu-ray nie jest widoczna i pojawia się komunikat że:
"System windows nie może czytać z tego typu dysku.Dysk może być uszkodzony lub używa formatu niezgodnego z systemem Windows"
Nic już z tego nie rozumiem...a jeszcze przeczytałem na necie że windows XP nie widzi zawartości płyt Blu Ray.Jak mam więc to sprawdzić.Pomóżcie chodziaż jakąs podpowiedzią
|
niedziela, 27 grudnia 2009, 12:10 |
|
 |
szykt
Bywalec
|
Czy komuś udało się wykonać za pomocą tego programu płytę Blu Ray z pliku m2ts i dodać chaptery? Nie idzie tego dokonać ,program ciągle się zawiesza. Czy jest jakieś rozwiązanie?
|
czwartek, 10 lutego 2011, 23:59 |
|
 |
MKmagic
Aktywny bywalec
Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45 Posty: 849 Lokalizacja: Katowice
|
Strzelę zupełnie w ciemno (a nóż) - odpalić MF w trybie administratora?
_________________ pozdrawiam,
Marcin Wesela na Śląsku VideoKrupski.pl
|
wtorek, 3 maja 2011, 18:17 |
|
 |
mw
Nowy
Dołączył: piątek, 5 lipca 2002, 12:36 Posty: 8 Lokalizacja: Garwolin
|
Nigdy nie miałem takich problemów, authoring blu-ray, jak i dvd idzie bez problemów.
_________________ Marek W
|
piątek, 24 czerwca 2011, 09:02 |
|
 |
NowyPit
Stały bywalec
|
Ciacho napisał(a): Czy to prawidłowe że, po zrobieniu menu, dodaniu 6 chapterów, muzyki w Ulead DVD movie factory 7.0 i komendzie wypal BLU RAY plik ok20Gb,na BD-RE verbatim 2x, proces trwał aż 2godz.30 minut? Ile Wam tworzy się menu authorinowe płyty Blu Ray?
MF pisze podczas całego procesu co robi - przeczytaj. Mniemam, że skoro liczył Ci tak długo, to przeliczał poprostu Twój klip (wyświetlał "conwert title". A przeliczał bo nie zaznaczyłeś ikonki "nie przeliczaj ponownie mpg", lub miałeś klip w formacie, którego MF nie kumał, lub też zapisałeś dźwięk w formacie, którego MF nie ma w swojej mało okazałej bibliotece. Jednym słowem nie możliwe jest, by na samo menu ten soft poświęcił tyle czasu. Wypalał zapewne długo, bo x2 dla 25Gb trochę trwa.
|
sobota, 23 lipca 2011, 18:20 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|