Teraz jest poniedziałek, 22 października 2018, 12:13




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 workshop-2 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 18 października 2009, 10:20
Posty: 6
Post workshop-2
witam.Mam pytanie jakie bitare dla filmu 1.5 H a jalie bitare dla filmu 2h
Pozdrawiam


niedziela, 18 października 2009, 10:25
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: workshop-2
W Workshopie nie ma możliwości ustawiania bitrate, wybierasz czas trwania filmu, a parametry program sam ustanowi.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


niedziela, 18 października 2009, 16:35
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 24 marca 2005, 23:35
Posty: 129
Post Re: workshop-2
Dokładnie tak jest, jak pisze Darek, tylko kodek mpeg2 w Workshopie jest beznadziejny. Radziłbym skorzystać z innego, a Workshopa wykorzystać wyłącznie do authoringu płyty DVD. Pozdrawiam

_________________
Jutro to dziś, tylko że jutro


niedziela, 18 października 2009, 19:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: workshop-2
Montażysta Darek A. napisał(a):
W Workshopie nie ma możliwości ustawiania bitrate, wybierasz czas trwania filmu, a parametry program sam ustanowi.


Z tego co wiem to jest możliwość zmiany bitrate, wybierasz czas filmu i wtedy bez problemu edytujesz presecik.
Pozdrawiam

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


poniedziałek, 19 października 2009, 21:17
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: workshop-2
Tylko skoro wybierzesz czas filmu i program dobierze optymalnie bitrate, to po co wartości te edytować, skoro lepiej tego nie ustawimy?
Mało tego, tak jak napisał przedmówca - kompresor zawarty w Workshopie, jest beznadziejny.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 19 października 2009, 21:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: workshop-2
Montażysta Darek A. napisał(a):
Tylko skoro wybierzesz czas filmu i program dobierze optymalnie bitrate, to po co wartości te edytować, skoro lepiej tego nie ustawimy?
Mało tego, tak jak napisał przedmówca - kompresor zawarty w Workshopie, jest beznadziejny.


To wszystko zależy od tego czy twój film jest takiej długości jak producent przewidział :) Jeśli masz film krótszy od danego presetu to po co zostawiać wolne miejsce na płycie? :)
Jeszcze za czasów jak używałem Workshopa miałem Canopusowki sprzętowy kodek mpeg2, na jakość nie narzekałem.

P.S. - nie piszmy że nie można jeśli można ;)

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


poniedziałek, 19 października 2009, 21:34
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL