Teraz jest czwartek, 16 sierpnia 2018, 20:34




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Encore CS3 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 18 października 2009, 10:20
Posty: 6
Post Encore CS3
witam.Mam pytanie jak zrobić ruchomy obraz w okienkach menu .Dotychczas pracowalem na Workshopie 2.
Pozdrawiam


sobota, 7 listopada 2009, 21:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: Encore CS3
werka143 napisał(a):
witam.Mam pytanie jak zrobić ruchomy obraz w okienkach menu .Dotychczas pracowalem na Workshopie 2.
Pozdrawiam

Polecam ten kurs:
http://www.allegro.pl/item797012561_kur ... oring.html
Fakt kurs jest do CS4 ale w CS3 jest podobnie i na początek jak znalazł.
Zwłaszcza po przesiadce z Workshopa, szybciej załapiesz o co chodzi.
pozdrawiam


niedziela, 8 listopada 2009, 17:25
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 18 października 2009, 10:20
Posty: 6
Post Re: Encore CS3
dzięki


poniedziałek, 9 listopada 2009, 20:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: Encore CS3
Może ten obrazek coś Ci pomoże:
Obrazek

podgląd menu:
Obrazek


poniedziałek, 9 listopada 2009, 22:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: Encore CS3
werka143 napisał(a):
dzięki

Po wczytaniu menu do projektu i przeciągnięciu chapterów z okna timeline do okna z menu w odpowiednie okienka, klikamy na nazwę naszego menu w zakładce Menus.W tym momencie po prawej stronie ekranu w zakładce Motion zaznaczamy opcję Animate Buttons.I to wszystko, teraz klikamy u góry ekranu na preview (ostatnia ikonka od lewej) i możemy zobaczyć swoje menu.
To tak w skrócie bo nie mam czasu na długie rozpisywanie się.

P.S.Na obrazkach widać co należy kliknąć.
(menu widoczne poniżej zrobione było na "szybko", tylko w celach edukacyjnych) :)
pozdr.

Linki do screenów z encore w większej rozdzielczości:
Obrazek
oraz
Obrazek


poniedziałek, 9 listopada 2009, 23:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Encore CS3
testowac na gotowym ISO bo niektore karty graficzne wyswietlaja podglad statyczny


wtorek, 10 listopada 2009, 00:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: Encore CS3
Degenerado napisał(a):
testowac na gotowym ISO bo niektore karty graficzne wyswietlaja podglad statyczny

Oczywiście, zawsze przed nagraniem płytki lepiej sprawdzić na twardzielu
np. Power DVD i odpalić utworzony katalog Video_TS.


wtorek, 10 listopada 2009, 01:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: Encore CS3
Degenerado napisał(a):
testowac na gotowym ISO bo niektore karty graficzne wyswietlaja podglad statyczny

Nawet jak przeprowadzę wstępny rendering w oknie preview?


wtorek, 10 listopada 2009, 01:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Encore CS3
tak (oczywiscie poza przypadkami gdzie wszystko jest ok i to widac)


wtorek, 10 listopada 2009, 01:53
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL