|
|
|
Teraz jest niedziela, 24 stycznia 2021, 10:23
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
HDV a wypalanie na płycie - POMOC
Autor |
Wiadomość |
redbull
Aktywny bywalec
Dołączył: sobota, 22 lipca 2006, 05:38 Posty: 218 Lokalizacja: Opolskie
|
 HDV a wypalanie na płycie - POMOC
Szukałem tematu ale nic nie znalazłem... może to trochę łopatologiczny temat ale będę bardzo wdzięczny za pomoc. Nagrałem klip plenerowy w formacie HDV (Canon XHA1). Cała impreza była w DV więc zastosowałem down conwert klipu żeby połączyć go z resztą materiału.
Chciałbym jednak wypalić klientowi sam klip w formacie HDV. Pracuję na Edku 4. Zrobiłem już rendering Procoderem z lini czasu do HDV 50i. Rozmiar klipu to 696MB. Powstały klip otwiera zwykły media pleyer ale jest przeskalowany (rozciągnięty w górę jak każdy mpeg) Czy można taki klip wypalić na normalnej płycie DVD? Jak ugryźć ten temat... bo przecieram sobie dopiero te ścieżki...
_________________ Każdy problem ma swoje rozwiązanie, a jeśli nie ma rozwiązania, to znaczy że nie ma problemu
|
wtorek, 22 grudnia 2009, 10:07 |
|
 |
xawier36
Stały bywalec
|
 Re: HDV a wypalanie na płycie - POMOC
1. a zastosowałeś w ustawieniach procodera format 16/9? jesli tak to po wypaleniu i odtwarzaniu bedzie ok.. czasem playery źle rozpoznają format i ściskają film 2. jeśli chcesz mieć obraz hdv to musisz zrobić blureja, obraz z dvd nie bedzie miał wys rozdzielczości
|
wtorek, 22 grudnia 2009, 10:44 |
|
 |
redbull
Aktywny bywalec
Dołączył: sobota, 22 lipca 2006, 05:38 Posty: 218 Lokalizacja: Opolskie
|
 Re: HDV a wypalanie na płycie - POMOC
1. Oczywiście... w przypadku HDV 16/9 w Procoderze jest ustawieniem domyślnym... tutaj wszystko gra... 2. Tak jak pisałem plik ma zaledwie 700MB - jest potrzeba wypalać na BLU REYU?
_________________ Każdy problem ma swoje rozwiązanie, a jeśli nie ma rozwiązania, to znaczy że nie ma problemu
|
wtorek, 22 grudnia 2009, 12:48 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|