|
|
|
Teraz jest poniedziałek, 25 stycznia 2021, 13:39
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Żle nagrany film na nagrywarce stacjonarnej
Autor |
Wiadomość |
Htomas
Stały bywalec
Dołączył: środa, 10 listopada 2004, 10:56 Posty: 68 Lokalizacja: Łódź
|
 Żle nagrany film na nagrywarce stacjonarnej
Nagrywarka to Panasonic DMRES10. Kilka dni temu nagrałem sobie na płycie DVD z TV film i chodził przed finalizacją płyty. Natomiast po finalizacji nie chce ruszyć. Próbowałem zrzucić go na dysk, ale DVD Shrink wywalił kominukat "Nieprawidłowa struktura nawigacyjna". Zrzuciłem DVD Decrypterem na dysk i powstały m.in. 4 pliki VOB z filmem. Dają sie one odtworzyć w Power DVD ale tylko w opcji odtwarzania z pliku. Próbowałem wrzucic te VOBy do DVD Author, ale tylko 1 był przyjmowany, przy 2, 3 i 4 był komunikat "Illegal Video file". Próbowałem też zmienić rozrzeszenie VOB na mpeg i połączyłem te 4 pliki w jeden jakims programem znalezionym z necie. Rzerzywiście powstał plik z rozszerzeniem .mpeg, który mozna odtworzyć np. w Media Player, ale po wrzuceniu go do DVD Author program go niby przyjmuje, ale widzi przy montażu tylko 20 minut filmu, a jak mimo to chce zrobic z tego DVD to program wykonuje ok. 3% authoringu i się zattzymuje, trzeba go zamykać ctrl +alt+del. Tak, wiem że mogę sobie ten film oglądać na PC, ale chciałem dać rodzinie na płycie DVD. Oczywiście mogę spóbować odtworzyć go na laptopie wz wyjściem S-video podłaczonym do wejścia narywarki i jeszcze raz zrobić przegranie analogowe, ale pogorszy to jakość. Lub prozaicznie pożyczyć z jakiejś wypozyczalini DVD. Ale zastanawiam się co jest zrypane na płycie, czy jest to uszkodzenie płyty czy nagrywarki i czy nie da sie juz z tym nic programowo zrobić ?
|
piątek, 22 stycznia 2010, 07:57 |
|
 |
Degenerado
Aktywny bywalec
Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51 Posty: 7234 Lokalizacja: wawa
|
 Re: Żle nagrany film na nagrywarce stacjonarnej
jesli zgrales to video decrypterem bez klopotu to wrzuc to do ediusa/premierea, sklej do kupy, przelicz do jednego pliku jeszcze raz i z niego zrob dvd, jesli premiere to lyknie to nie muszisz przeliczac tylko od razu przez dynamic link wskakujesz do encorea i on to wypali
|
piątek, 22 stycznia 2010, 09:46 |
|
 |
Htomas
Stały bywalec
Dołączył: środa, 10 listopada 2004, 10:56 Posty: 68 Lokalizacja: Łódź
|
 Re: Żle nagrany film na nagrywarce stacjonarnej
Juz sobie poradziłem. Otworzyłem te 4 VOBy w Avidemux i połaczyłem w jeden. Dziwna sprawa - pomimo że ustawiłam opcje zapisu na mpeg2 to wyszedł plik nie rozpoznawany przez system i recznie zmieniłem mu rozszerzenie na mpg. Ten plik dał się wczytać do TMPG DVD Author, ale okazało się że oprócz samego filmu dokleiły się jakiej jego przypadkowe fragmenty na koncu. Na szczęście dało się powycinac te śmieci i wyszedł normalny film na płycie DVD, o jakości takiej samej jak był w TV
|
sobota, 23 stycznia 2010, 07:24 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|