Teraz jest poniedziałek, 20 sierpnia 2018, 21:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Encore CS4 - TO WIELKA LIPA !!! 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 24 listopada 2007, 18:48
Posty: 104
Post Encore CS4 - TO WIELKA LIPA !!!
Witam
Od tygodnia testuję program za spore pieniadze / wprawdzie unijne ale jednak/. Już 2 krotnie przeinstalowałem WIN 7 x 64
Premiere i Encoder pracuje wspaniale !!
Niestety Encore ciągle wyświetla " encode error "
Konwertowałem Encoderem pliki do AVI DV i wczytywałem do Encore - to samo. Bezposredni "Dynamic Link " przy transkodowaniu w Encore ciągle jakieś errory.
W końcu przkonwertowałem Encoderem materiał z Timeline w Premiere do MPEG 2- DVD z opcją multiplexu. Wczytałem go do Encore - program go nie przeliczał / opcja Dont transcode / jednak przy finiszu tworzenia katalogu z filmem wyskakuje " MEMORY ALOCATION ERROR" - o jaką lokalizacje pamieci chodzi ??? Gdyby nie to może wreszcie na coś by się przydało to DZIADOSTWO pod nazwa ENCORE CS4 !!!

Może ktoś miał podobny problem - będe bardzo wdzieczny


Prtocesor 4 rdzenie po 3,4 GB
Grafika GE Force 260
8 GB pamieci
Win 7 X64


wtorek, 9 marca 2010, 13:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1627
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Encore CS4 - TO WIELKA LIPA !!!
Trzeba było kupić poczciwy XP 64 i nie miałbyś problemów. :D
Ja prawdę mówiąc nie mam żadnych problemów z Encore CS4 nawet na Viście 64, jast to bezapelacyjnie najlepszy program do authoringu z którym miałem do czynienia. Wygląda na to, że "WIELKA LIPA" to coś, czego trzeba poszukać w konfiguracji Twojego kompa, kodekach, systemie lub tp. Tu jednym z ekspertów jest według mnie Degenerado - może zabierze głos. :wink:

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


Ostatnio edytowano wtorek, 9 marca 2010, 16:00 przez Star, łącznie edytowano 1 raz

wtorek, 9 marca 2010, 15:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Encore CS4 - TO WIELKA LIPA !!!
sprawdz inny system, tez mialem problemy na win 7. Na xp64 smiga wszytko


wtorek, 9 marca 2010, 16:00
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1510
Post Re: Encore CS4 - TO WIELKA LIPA !!!
beliverman uruchom encore w trybie administratora i tam opcja sprawdzenia zgodności-próbuj az wyjdzie bo program u innych chodzi

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


wtorek, 9 marca 2010, 17:22
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 24 listopada 2007, 18:48
Posty: 104
Post Re: Encore CS4 - TO WIELKA LIPA !!!
A może WIN 7 - 32bity - czy ktoś pracuje na takim systemie z Pakietem CS4


wtorek, 9 marca 2010, 17:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1510
Post Re: Encore CS4 - TO WIELKA LIPA !!!
jeśli już kopiłeś win7 to na nim pracuj- w zagranicznych forumach o tym dużo i na stronie Adobe
są uaktualnienia w servisie Adobe

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


wtorek, 9 marca 2010, 18:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 listopada 2004, 00:52
Posty: 552
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Encore CS4 - TO WIELKA LIPA !!!
Znajomy też ma problemy z WIN 7 I ENCOREM na pytanie do Adobiego o co chodzi? odpowiedzieli mu : a kto twierdził że adobe cs 4 będzie chodził z WIN 7? Ciekawostka, kumpel się wkurzył i wrócił do encora cs 2 bo trójkę mi opchnął :P


wtorek, 9 marca 2010, 19:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1510
Post Re: Encore CS4 - TO WIELKA LIPA !!!
na stronie Adobe proszą o wyłączenie opcji usypiania kompa.
miałem takie komunikaty...raz był klip mpeg2 z błędem innym razem blednie interpretowane chaptery-nie z winy encore tylko robiłem 1 projekt i dla przyspieszenia podmieniałem klipy

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


wtorek, 9 marca 2010, 19:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Encore CS4 - TO WIELKA LIPA !!!
A może WIN 7 - 32bity - czy ktoś pracuje na takim systemie z Pakietem CS4
... przy twoich 8 giga ramu to bez sensu

zrob pelny update softu adoba i sprawdz to bez o/c


środa, 10 marca 2010, 12:38
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 24 listopada 2007, 18:48
Posty: 104
Post Re: Encore CS4 - TO WIELKA LIPA !!!
Wreszcie poszło !!!!

Jeszcze jeden update z ADOBA - pełny oraz wyłaczenie hibernacji : powercfg h off. - i na razie przelicza poprawnie !!

Dziękuję WSZYSTKIM za pomoc - zyczę powdzenia w branży a także u kobiet !!!
Degenerado, Kumak,henrico,Star,DarekMontazysta i inni
Jesteście prawdziwymi przyjaciólmi !! - a to rarytas w XXI w.
DZIEKUJE !!!!
belivermen


środa, 10 marca 2010, 14:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL