Teraz jest wtorek, 21 sierpnia 2018, 14:40




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Problem z projektem na Encore CS4 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 15 kwietnia 2009, 14:27
Posty: 18
Post Problem z projektem na Encore CS4
Witam, od dawna pracuję na Encore CS3- program wspaniały działa bez problemów zarówno z DVD jak i Blu-ray. Nadeszła jednak koniecznośc wypalenia Blu-ray'a 50 GB i tutaj myslalem ze encorse cs4 sie sprawdzi jednak sie myliłem encore cs4 chodzi bardzo ociężale gdy próbuję zrobic preview podczas próby przełączania przyciskow zarywa dzwięk totalnie i odtwarza sie od poczatku w ogole jakas paranoja film do głównego menu który w cs3 dziala idealnie w cs4 nawet sie nie wyswietla.
Nie dokonywałem jeszcze zadnych aktualizacji z adobe.
moja konfiguracja to:

C2D 2x 3.6 Ghz, 3 GB DDR3, stary radeon X1300 Pro 256MB
Windows XP x86 SP3.

prosze o pomoc tych bardziej wtajemniczonych :)
pozdrawiam
Mateusz


sobota, 13 marca 2010, 08:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Problem z projektem na Encore CS4
A zrob tescik. Zanim wypalisz BR zrob ....iso...i zobacz jak to smiga. Jak bedzie ok to chyba masz za malo ramu.


sobota, 13 marca 2010, 08:39
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 15 kwietnia 2009, 14:27
Posty: 18
Post Re: Problem z projektem na Encore CS4
tyle ze to samo dzieje się przy projekcie DVD na CS4 to niemozliwe raczej zeby 3GB ramu bylo malo jak patrzę w menadżer zadan to max zuzycie pamięci wynosiło 2 GB. Druga stroną skoro np. nie widze w preview filmu w menu to na obrazie go tez raczej nie bedzie...

może to XP jest winny czy polecacie spróbowac na innym? jak radzi sobie Windows 7 w tych sprawach?


sobota, 13 marca 2010, 09:13
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 16 marca 2010, 16:07
Posty: 1
Post Re: Problem z projektem na Encore CS4
Na mój gust to tej RAMY trochę mało .Mam 6 GB i często podczas pracy Encore CS4 zajęte jest do 5,5 GB .No ale system musi być 64 bit


wtorek, 16 marca 2010, 16:44
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 15 kwietnia 2009, 14:27
Posty: 18
Post Re: Problem z projektem na Encore CS4
hmmm, to moze pytanie zwiazane z tym 64bit. Jaki system polecacie XP x64 czy Windows 7 ? bo mam w sumie 2x2 GB DDR 1600 ramu ale 32 bitowy xp wiadomo ze wykrywa 3,2 GB, wiec jaki system wybrac czy ten vindows 7 jest dobry? stabilny jak bedzie działał moj stary juz program do edycji avid liquid 7.2.?


środa, 17 marca 2010, 09:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 13 grudnia 2005, 17:36
Posty: 290
Post Re: Problem z projektem na Encore CS4
Przyłaczę się do tematu bo walczę także z Encore CS4. Mam kłopoty już w czasie otwierania projektu który ładuje się do 10% paska a potem już ,,zima". Potrafi się też zawiesic w czasie pracy bez powodu choć nie robię jakichś gwałtownych operacji na programie czy plikach. Jesli ktoś poradził sobie z podobnymi problemami może coś podpowie bo otwieranie i zamykanie programu nie zawsze pomaga.


czwartek, 22 kwietnia 2010, 21:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z projektem na Encore CS4
instaluje sporo systemow pod pakiet cs4 i jedyny klopot jaki wystepuje z encorem cs4 to import mpega2 gdzie video i audio sa polaczone w jeden plik
(zwlaszcza jesli to robi zew. nie adobowy encoder)
video na timeline jest cale a dzwiek... tylko kawalek, jak jest obraz i dzwiek osobno to nie ma klopotu

encore z premierem cs4 potrzebuje 8gb ram zeby chodzic "w miare", karta graficzna tez ma znaczenie bo niektore daja sobie rade z preview i pokazuja nawet ruchome buttony, inne wyswietlaja ciemny obraz i dupa

wszelkie pakiety kodekow ingerujace w nakladke i sposob wyswietlania tez nie pasuja do adoba i od tego bym zaczal, wylaczyc, usunac, przy legalnym windowsie i zupdatowanym media playerze, wystarczy dodac quicktime i uzyc jakiegos darmowego playera ktory ma "w sobie" kodeki, wtedy adobe bedzie dzialal bez niespodzianek

czy xp x64 czy win7 - jest pare tematow gdzie sa za i przeciw rozpisane


czwartek, 22 kwietnia 2010, 22:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 13 grudnia 2005, 17:36
Posty: 290
Post Re: Problem z projektem na Encore CS4
Dziękuję Degenerado za odzew.
System XP 4 GB RAM. Grafika ATI 4850 Quad 9550
Czy cos pomoże odinstalowanie Premiere - korzystam obecnie tylko z Encore? Sugerujesz korzystanie z mpega z oddzielnym video i audio? Quick Time jest. Żadnych playerów i pakietów kodeków nie używam. Na kompie niezbędne minimum. rejestry na tyle ile potrafię czyszczone. System świeży legalny na bieżąco aktualizowany.


czwartek, 22 kwietnia 2010, 22:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z projektem na Encore CS4
odinstalowanie nie, zeby w tasku tylko nie wisial i nie zzeral ramu, jesli chodzi o uzywanie osobno a/v to przy gotowych mpegach polecam, bedzie mniej stresu jakby co

jesli to xpek x64 to powinno dzialac bez klopotu, bo mam taki konfig z jeszcze slabszym procem (q6600) i encore nie marudzi, z adoba masz update do encorea wgrany ?


czwartek, 22 kwietnia 2010, 22:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 13 grudnia 2005, 17:36
Posty: 290
Post Re: Problem z projektem na Encore CS4
XP 32 bity
update encore zrobiony jutro spróbuję z tymi osobnymi plikami audio i video
dzieki za poswięcony czas


czwartek, 22 kwietnia 2010, 23:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z projektem na Encore CS4
ale rozdzielenie a/v nic nie da, to nie ten przypadek, jako przyklad tylko podalem, jak chcesz sprawdzic na 100% czy to nie blad w pliku to wygeneruj z projektu premierea avika o takich samych parametrach, to moment zajmie i ten plik wrzuc do encorea i zobacz jak sie zachowa


piątek, 23 kwietnia 2010, 00:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1510
Post Re: Problem z projektem na Encore CS4
ja robię DVD na encore i klip mpeg2 główny mam wcześniej przygotowany w inny sposób razem z dźwiękiem- najczęściej-6mb/sek variable -video
i audio mpeg 226
klip główny-dont'encode i leci szybko
sa problemy tylko wtedy kiedy nie chce mi się robić projektu od nowa i podmieniam klip główny- wtedy błędy
wiec gotowca to mam powiązane samo menu a klip główny wszystkie chaptery i menu scen trzeba robić od nowa
nie mam nagrywarki blu-ray ale z ciekawości zrobiłem obraz płyty i poszło sprawnie

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


piątek, 23 kwietnia 2010, 00:45
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 15 kwietnia 2009, 14:27
Posty: 18
Post Re: Problem z projektem na Encore CS4
Witam ponownie co do encora i plikow mpeg2 to dla projektu dvd zawsze działa gdy video i audio mam w jednym pliku, natomiast dla projektu blu ray uzywam video i audio w osobnych plikach i działa idealnie, jedyny problem z jakim walczę to czasami wyskakujacy problem w projkecie BD "fatal errror..." robiłem juz wszystko co pisano na forum, sprawdzałem 2 systemy i nic nie pomaga, dziwna sprawa. Co do XP 64 bit mówicie ze działa dobrze? Bo W7 mnie zawiódł kilka razy i wróciłem do XP. Korzystam ze starego ale swietnego programu Avid Liquid 7.2 dlatego tez nowsze systemy moze nie do konca dobrze sobie z nim radzą. pozdrawiam


piątek, 23 kwietnia 2010, 07:59
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 5 października 2006, 21:45
Posty: 86
Lokalizacja: centrum
Post Re: Problem z projektem na Encore CS4
Witam.
Kolego djshake, również mam podobny problem, czyli nawet jak robię podgląd materiału SD w Encore, to również zrywa dźwięk i od nowa zaczyna się menu. Jednak po nagraniu na płytce bądź zrobieniu obrazu iso wszystko jest ok.
Myślę, że program potrzebuje "ogromne" moce komputera.
Nie przeszkadza mi to, bo to tylko podgląd. Przeszukałem opcje Encore, ale nie znalazłem nic konkretnego.

Pozdrawiam.

_________________
2 x Sony / Zoom H4 / Edius + Vitascene


piątek, 23 kwietnia 2010, 12:41
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 15 kwietnia 2009, 14:27
Posty: 18
Post Re: Problem z projektem na Encore CS4
a to dziwne, chyba za szybko idą w górę wymagania systemowe, mam 3,2 GB ramu i 2 x 3.6Ghz CPU i głupi podgląd zarywa. Ale dzięki za informacje będę teraz testował CS4, bo cs3 kiepsko sobie z blu rayem radzi. dzieki


piątek, 23 kwietnia 2010, 12:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL