Teraz jest wtorek, 21 sierpnia 2018, 22:22




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Loop point w Encore CS4 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 26 maja 2006, 16:46
Posty: 43
Lokalizacja: Poznań
Post Loop point w Encore CS4
Witam!
Zaprojektowałem w After Effect CS4 animację tła menu. W Photoshop CS4 zrobiłem przyciski zgodnie z wymaganą strukturą (+) oraz highlight niewidoczny (=1). Wszystko ładnie podlinkowalem, wypalam płytę BD-RW i odtwarzam następnie w PowerDVD 8 (taką staroć mi dali do Blu-Ray LG BH10LS30) i tu pojawia się problem: w momencie gdy pojawia się loop point (9 sek. dokładnie) cała animacja która w tle nadal leci- przycina na jakieś 1 sek. Wygląda to fatalnie. Skompilowałem też po chwili obraz .iso i przez Deamon Tools odtworzyłem w PowerDVD i jest to samo!
Na dokładkę dodam, iż ta sama kompilacja zrobiona do DVD i wypalona na DVD-RW chodzi elegancko! Loop point obojętnie czy pojawiający się po raz pierwszy czy gdy się już zapętla- nie powoduje przyhaczenia.
Ma ktoś z tym jakieś doświadczenie? Przeryłem forum adobe, creaticow i inne ale nic nie znalazłem.
Z góry dzięki!

_________________
i7 920, ASUS P6T Delux V2, Corsair 6x2GHz 1600 MHz, GeForce GTX 570, Adobe Production CS6, Glidecam HD-2000, Slide Kamera HSK-6, Canon 5D MK III.


środa, 24 marca 2010, 12:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Loop point w Encore CS4
a mozesz wrzucic gdzies na strone ?


środa, 24 marca 2010, 18:37
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1510
Post Re: Loop point w Encore CS4
myślę ze menu i tranzition zrobiłeś o innych parametrach=czy to zacięcie to czarny ekran?

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


środa, 24 marca 2010, 20:05
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 26 maja 2006, 16:46
Posty: 43
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Loop point w Encore CS4
Mogę zrobić export tej animacji ale oczywiście wtedy nie będzie widać tego zacięcia. To jest takie chwilowe wstrzymanie całej płyty (zatrzymuje się muzyka, animacja tła no i wtedy pojawia się zaprojektowany przeze mnie button)
Parametry menu, animacji i przycisków są takie same.
Coś podobnego jest pokazane tutaj. Jeśli ktoś śmiga w angielskim to proszę o pomoc- wydaje mi się że ok 19 minuty i 20 sek. jest o tym mowa. Link: http://www.videocopilot.net/tutorial/dvd_authoring/
Tak wogóle to fajne rzeczy pokazują na tej stronie :)

_________________
i7 920, ASUS P6T Delux V2, Corsair 6x2GHz 1600 MHz, GeForce GTX 570, Adobe Production CS6, Glidecam HD-2000, Slide Kamera HSK-6, Canon 5D MK III.


czwartek, 25 marca 2010, 08:55
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 20 marca 2010, 13:46
Posty: 19
Post Re: Loop point w Encore CS4
Witam mam pytanie czy można zrobić wiecej niż 1 punkt loop w encore?? jeśli tak to w jaki sposób ?


niedziela, 28 marca 2010, 18:06
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL