Teraz jest wtorek, 14 sierpnia 2018, 18:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 Encore cs4 nie importuje empg blue ray 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post Encore cs4 nie importuje empg blue ray
Witam i o problem pytam. Jak w temacie ehhh. :?
Aby mieć pewność że nie namieszałem z kodekami , system jest świeży po update a w nim:

adobe production cs4 po update
ver encora to 4.0.1.048
quick time 7.66.71
winamp 2.91


i tyle
po pierwszej zawieszce nie chciał się więcej włączyć i tu rada gdyby komuś kiedyś:
podobne rozwiązanie jak do Encoder crash on startup http://forums.adobe.com/thread/482760
usunąłem 4 ostatnie pliki (bo nie wiedziałem który dokładnie) po restarcie encoder odbudował je sobie
system/użytkownicy/twojanazwa/AppData/Roaming/Adobe/AdobeMediaEncoder/4,0/
A teraz do sedna:
za każdym razem kiedy importuje empeg2 BlueRay pasek zatrzymuje się na 97% i zawiecha
w dodatku taka okrutna , nie działa menadżer zadań potrzebny jest twardy restart
Pliki przeliczane przez adobe, orginalne kodeki, nowe stery chipsetu, audio, grafiki wyłączona hibernacja i spoczynek dysków, ręce opadają może mi coś się ze sprzętem gryzie,
wiem że encore kapryśny jest pod win7 64 ale chyba niektórzy na nim pracują?
na wszelki podaje config:

Intel Core i5-750 QuadCore, 2.66 GHz, 2.5 GT/s
GIGABYTE GA-P55-UD3R
Kingston HyperX 8GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM
Gigabyte GeForce GTS 250 CUDA, 1GB DDR3 (256bit)


Pomocy :?

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


wtorek, 27 kwietnia 2010, 04:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post Re: Encore cs4 nie importuje empg blue ray
Problem rozwiązany... :P
źródło pomocy :http://blogs.adobe.com/davtechtable/encore_bluray/
a przyczyna: windows 7 instaluje nieaktualną wersję sterownika Roxio pxhelp
który to odgrywa istoną rolę w przeliczaniu BlueRay (nawet po pełnym update)

i jak naprawić:
zainstalować driver pxhelp roxio - zalecany przez adoba - tu download http://docs.roxio.com/patches/pxengine4_18_16a.zip

No i działa... nie potrzebny był format C :wink:

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


wtorek, 27 kwietnia 2010, 16:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL