|
Teraz jest piątek, 5 marca 2021, 02:45
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Corel DVD MovieFactory 7pro - beznadzieja
Autor |
Wiadomość |
darek_k
Aktywny bywalec
|
 Corel DVD MovieFactory 7pro - beznadzieja
program nadaje się do wywalenia szkoda kasy 255zł
kupiłem z myślą o godnym następcy Workshopa zawiodłem się na całej linii
głownie za sprawą możliwości tworzenia menu DVD , w tym programie stworzyć menu choć zbliżone do menu workshopa graniczy z cudem. menu dvd w movie facotry nastawione jest na auto i nie ma możliwości edycji np tekstu, ilości okienek na pierwszej stronie menu,
jak zrobi się np. 40 chapterów to potem plik video nie mieści się na płycie, bo program automatycznie robi tyle podscen że szok , a jak się wyłączy te podsceny to nie da się zrobić nawet jednego, ani nie da się wykasować tych co program automatycznie założył..
menu w AVCHD nie jest animowane, w ogóle porażka
program do wywalenia, godny następca workshopa, śmiechu warte
wróciłem do workshopa
_________________ Sony PXW-160, SONY FX1000, Libec ALLEX, Benro KH-25, BOYA BY-WM6, Avid Liquid 7.2, Pinnacle Studio 19, Edius 7.53
|
poniedziałek, 10 maja 2010, 21:28 |
|
 |
kumak
Aktywny bywalec
|
 Re: Corel DVD MovieFactory 7pro - beznadzieja
DARKU workshop super ale podziałaj na Encore albo na Roxio 6,3 hd-wtedy zrozumiesz jakie ograniczenia były w wrkshopie 1 .brak 16/9 2. brak przejść miedzy poszczególnymi menu-tam sie z menu do menu skakalo- a można płynnie poprzez przejścia w obu tych programach możesz wykonać menu jakie chcesz i oba maja jak workshop opcje dont encode i animowane butony- niestety tylko w obrysie buttona
_________________ Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy
|
poniedziałek, 10 maja 2010, 21:41 |
|
 |
darek_k
Aktywny bywalec
|
roxio i encore oryginalne są bardzo drogie piractwo niewskazane
ale już mi przeszło, przeprosiłem Workshopa , trudno , menu 4:3 musi być , poza tym menu i tak nie startuje od początku, tak ustawiam aby płyta od razu się odtwarzała, a menu jako drugorzędna sprawa
tego paszteta MovieFactory będę wykorzystywać tylko do nagrywania BLU-RAY
dałem się nabrać u sprzedawcy z allegro że to godny następca workshopa, trudno, dobrze tylko że te badziewie nie kosztowało więcej.
to Movie Factory 7pro to jakaś paranoja, jak można taki syf nazwać PRO
ale nie tylko ma wady napiszę o zalecie moviefactory bardzo fajnie robi się w nim chaptery jak nie zależy na własnym menu to program za nas zrobi całą robotę i to wszystko z zalet
_________________ Sony PXW-160, SONY FX1000, Libec ALLEX, Benro KH-25, BOYA BY-WM6, Avid Liquid 7.2, Pinnacle Studio 19, Edius 7.53
|
wtorek, 11 maja 2010, 13:02 |
|
 |
skicek
Stały bywalec
|
|
wtorek, 11 maja 2010, 13:58 |
|
 |
pawelvideo
Aktywny bywalec
Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02 Posty: 610 Lokalizacja: Warszawa
|
darek_k napisał(a): roxio i encore oryginalne są bardzo drogie piractwo niewskazane
ale już mi przeszło, przeprosiłem Workshopa , trudno , menu 4:3 musi być , poza tym menu i tak nie startuje od początku, tak ustawiam aby płyta od razu się odtwarzała, a menu jako drugorzędna sprawa
tego paszteta MovieFactory będę wykorzystywać tylko do nagrywania BLU-RAY
dałem się nabrać u sprzedawcy z allegro że to godny następca workshopa, trudno, dobrze tylko że te badziewie nie kosztowało więcej.
to Movie Factory 7pro to jakaś paranoja, jak można taki syf nazwać PRO
ale nie tylko ma wady napiszę o zalecie moviefactory bardzo fajnie robi się w nim chaptery jak nie zależy na własnym menu to program za nas zrobi całą robotę i to wszystko z zalet Polecam Tmpg Authoring Works 4 http://tmpgenc.pegasys-inc.com/en/product/taw4.htmlUżywam i jest rewelacyjny, prosty w obsłudze, stabilny.
_________________ Panasonic AG-DVC30, Panasonic HMC151e x2 kiedyś........obecnie Panasonic HC-X1i Panasonic GH5
|
wtorek, 11 maja 2010, 17:50 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|