Teraz jest piątek, 17 sierpnia 2018, 04:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 not enough free storage ???????????????? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 13 maja 2010, 10:46
Posty: 36
Post not enough free storage ????????????????
not enough free storage co to oznacza?
dodam ze pojawia sie to gdy już chce ruszyc płyta blu ray do nagrania materiału


czwartek, 17 czerwca 2010, 21:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: not enough free storage ????????????????
za malo miejsca


czwartek, 17 czerwca 2010, 22:09
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 13 maja 2010, 10:46
Posty: 36
Post Re: not enough free storage ????????????????
no ok ale mam materiału wideo 1godz.57minut menu z 3 stron i próbuje to zapisac w mpeg2,,,moze zastosowac H-264 ??????????


czwartek, 17 czerwca 2010, 22:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: not enough free storage ????????????????
Tomasz76 napisał(a):
no ok ale mam materiału wideo 1godz.57minut menu z 3 stron i próbuje to zapisac w mpeg2,,,moze zastosowac H-264 ??????????

2h z powodzeniem zapiszesz w mpeg2 na płycie 25GB. Może cos źle robisz? Napisz po kolei jak to robisz i w jakich programach?

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


czwartek, 17 czerwca 2010, 22:30
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 13 maja 2010, 10:46
Posty: 36
Post Re: not enough free storage ????????????????
Więc tak:
Mam zmontowany kawałek 1,57min układam rozdziały 12szt
oczywiscie premiere elements 7 może kiepski ale narazie na taki mnie stac
potem export do płyty wybieram blu ray i mam do wyboru rózne kodeki ałtomatycznie wyskakuje H-264 ale mam tez mozliwosc wybrania mpeg2 tylko tyle ze jak zbuforuje juz wszuystko to wyskakuje ze zamało miejsca,,,nagrałem próbny krótki plik bez menu i nagrało sie a tu przy 1godz 57 min lipa


czwartek, 17 czerwca 2010, 22:35
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 13 maja 2010, 10:46
Posty: 36
Post Re: not enough free storage ????????????????
a teraz próbuje w kodeku H-264 i wyskoczyło ze zajmie mi to około 21gb
tylko niewiem czy z jakością obrazu nie bedzie gorzej niz w mpeg2


czwartek, 17 czerwca 2010, 22:38
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 13 maja 2010, 10:46
Posty: 36
Post Re: not enough free storage ????????????????
Potrzebna pilna pomoc!!!
Zaczne od początku:
projekt robie w premiere cs3,zapisuje go jako cały plik 1godz,57minut 22gb
z powodu tego ze niemam encore otwieram plik w premiere elements 7 tam robie rozdziały i menu i robie zapis na blu ray wszystko idzie ok do momentu gdy ma już zapisywac na płytke wyskakuje "not enough free storage" czyli brak miejsca...co robie nie tak?. dodam ze próbuje to zapisac w mpeg2
doradzcie bo błytke musze zrobic jak najszybciej


piątek, 18 czerwca 2010, 07:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: not enough free storage ????????????????
Tomasz76 napisał(a):
Potrzebna pilna pomoc!!!
Zaczne od początku:
projekt robie w premiere cs3,zapisuje go jako cały plik 1godz,57minut 22gb
z powodu tego ze niemam encore otwieram plik w premiere elements 7 tam robie rozdziały i menu i robie zapis na blu ray wszystko idzie ok do momentu gdy ma już zapisywac na płytke wyskakuje "not enough free storage" czyli brak miejsca...co robie nie tak?. dodam ze próbuje to zapisac w mpeg2
doradzcie bo błytke musze zrobic jak najszybciej

Niestety nie używam AP Elements więc tu Ci nie pomogę. Nie rozumiem dlaczego nie dysponujesz Encorem. Przeciez on jest dołaczany do Premiere. W wersji CS4 na pewno i z tego co mi sie wydaje to w CS3 jest też instalowany razem z Premierkiem.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


piątek, 18 czerwca 2010, 07:57
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 13 maja 2010, 10:46
Posty: 36
Post Re: not enough free storage ????????????????
a jak długo zapisywał by plik w kodeku H-264 bo tą opcje podaje mi automatycznie. bo buforowanie do mpeg to u mnie około 3godz do momentu próby zapisu na br


piątek, 18 czerwca 2010, 08:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: not enough free storage ????????????????
Tomasz76 napisał(a):
a jak długo zapisywał by plik w kodeku H-264 bo tą opcje podaje mi automatycznie. bo buforowanie do mpeg to u mnie około 3godz do momentu próby zapisu na br

Nie wiem dokjładnie. Wszystko zalezne jest od mocy kompa ale do h-264 może iść o wiele dłużej. Musisz sam sprawdzic. Weź może wrzuc krótki minutowy fragment na timeline i zacznij eksportować. Potem pomnóż ten czas przez ilkośc munut w całym filmie i juz Ci wyjdzie czas (mniej więcej). :))

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


piątek, 18 czerwca 2010, 09:27
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 13 maja 2010, 10:46
Posty: 36
Post Re: not enough free storage ????????????????
Tak własnie zrobie,ale czy jakośc nie ulegnie pogorszeniu?
Jeszcze raz próbuje w mpeg2 usunąłem program i wgrałem na nowo może to cos da,pokazało sie teraz ze niby materiału za dużo ale tez wyskoczyła opcja dopasuj do pojemnosci płytki .....tak za około 2-3 godziny bede wiedział czy jest ok.To moje pierwsze pruby z blurayem tak że narazie sie ucze
a komp to 3gb pamięci 2 rdzeniowy porocek amd athlon 2812
może za słaby?


piątek, 18 czerwca 2010, 09:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: not enough free storage ????????????????
Tomasz76 napisał(a):

a komp to 3gb pamięci 2 rdzeniowy porocek amd athlon 2812
może za słaby?

No faktycznie demon szybkosci to nie jest :wink:

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


piątek, 18 czerwca 2010, 10:00
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 13 maja 2010, 10:46
Posty: 36
Post Re: not enough free storage ????????????????
a moze płytki winne FORTIS


piątek, 18 czerwca 2010, 10:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 13 maja 2010, 10:46
Posty: 36
Post Re: not enough free storage ????????????????
chyba znalazłem przyczyne problemu...
mam zapisany plik o wielkosci 22gb i chyba zle zrobiłem ze zapisałem go w tak duży plik i z tego powodu chyba płyta niechce zastartowac mam racje czy jednak sie myle
z projektu powinno isc bede próbował


piątek, 18 czerwca 2010, 15:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 13 maja 2010, 10:46
Posty: 36
Post Re: not enough free storage ????????????????
Płytka Wyszła!!!!!!!!!!!!
chodziło tylko o więcej wolnej przestrzeni na dysku z materiałem wideo:) :wink:


piątek, 18 czerwca 2010, 21:46
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL