Teraz jest wtorek, 14 sierpnia 2018, 13:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 DVD-lab "Encoding Error" 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post DVD-lab "Encoding Error"
Witam
Mamy czas upałów i nawału pracy :) Jedno i drugie przyczyniło się do zgonu mojej płyty głównej. Po zmianie platformy, systemu i oprogramowania dotkną mnie problem którego wcześniej nie miałem.
Przy próbie renderingu animowanego menu w DVD-lab z wykorzystaniem MPEG-2 wyskakuje mi "Encoding error". Niestety nic więcej nie pisze i nie mam pojęcia co go "boli"
Obrazek
Pracy sporo, czasu jak na lekarstwo a tu taki numer. Teraz renderuje do avi, je z kolei konwertuje na m2v i to w dodatku przez edytor video bo avi gubi 1 sekundę i muszę rozciągać o nią klip. Trwa to 3 razy dłużej!

Może ktoś miał podobny problem i sobie poradził. Byłbym wdzięczny za sugestie, mi już się skończyły pomysły.

Dodam że oprogramowanie prócz reinstalacji się nie zmieniło, zmieniła się tylko płyta i procesor.

_________________
Obrazek


niedziela, 18 lipca 2010, 02:44
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: DVD-lab "Encoding Error"
Kolega miał identyczny problem, gdy podkładał w menu jako tło muzyczne plik w formacie MP3, po zamianie go na Wave i ponownym zaimportowaniu - jak ręką odjął.
Może po reinstalacji jakiś plik składowy zmienił swoje położenie?...
Ciężko będzie zgadywać...

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


niedziela, 18 lipca 2010, 12:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: DVD-lab "Encoding Error"
Właśnie...
Pliki to m2a i m2v więc wszystko tak jak być powinno. Z jakiegoś powodu DVD-lab nie może skorzystać z kodeka mpeg, inne programy problemów z tym nie mają...
Postawie virtualny OS specjalnie dla DVD-laba... Będzie działać gożej, no ale może da się przydzielić więcej rdzeni Virtualnej maszynie, to by nie trwało zbyt długo.
Jednak to nadal obejście problemu nie jego rozwiązanie. Ehhh ile to się człowiek musi nakombinować....

Pozdrawiam

_________________
Obrazek


poniedziałek, 19 lipca 2010, 00:32
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: DVD-lab "Encoding Error"
M2v i m2a, to duo plików zasadniczych (film), a chodziło mi o audio podłożone jako tło do menu i te właśnie u kolegi nie mogło być w formacie mp3. Program wysypywał się w momencie przeliczania planszy, na której zastosowano właśnie ten plik muzyczny.
Oczywiście to nie reguła, ale warto strzelać...

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 19 lipca 2010, 05:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: DVD-lab "Encoding Error"
Wszystko mam w m2a i m2v. Wstawki reklamowe, tła muzyczne...
Render motion robię bez tła muzycznego, je dokładam po renderowaniu.

--------------------------------------------------------------------
Rozwiązanie brutalne, czasochłonne ale skuteczne...
Przeinstalowałem Windows i DVD-lab zaczął działać poprawnie/

_________________
Obrazek


poniedziałek, 19 lipca 2010, 12:13
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL