Teraz jest wtorek, 21 sierpnia 2018, 14:41




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Czy Verbatim z Alledrogo to Verbatim ? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 24 grudnia 2008, 08:06
Posty: 39
Post Czy Verbatim z Alledrogo to Verbatim ?
Temat błachy ale chce wiedzieć czy zmienić imię na Frajer czy koleś mówi prawdę że " na płytach Verbatim DL Printable nie ma nazwy " przysłał w kopertach więc jakieś to dziwne. Na zwykłych jest nazwa i dziwne jest to że taka marka jak Verbatim jedne płyty onacza a inne nie !!! ?????


środa, 4 sierpnia 2010, 17:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 11 lutego 2008, 14:45
Posty: 343
Post Re: Czy Verbatim z Alledrogo to Verbatim ?
To ja przyłącze się do tematu... na początku sezonu czyli około lutego tego roku zakupiłem na allegro 100 szt wododpornych płyt DVD-R (płyty miały być z fabryki Verbatim i tak reklamowane są na allegro) z połyskiem (temat tych płyt był tutaj poruszany i płyty miały dość dobrą opinię). Faktem jest że nadruk na tych płytach jest bliski ideałowi i wszystko byłoby wyśmienicie poza jednym drobnym szczegółem JAKOŚCIĄ. "Wykorzytałem" do tej pory ponad połowę, z tego około 35 nośników wylądowało w koszu. Płyty się zacinają w róznych miejscach i o róznym czasie. Wypalam jednocześnie materiał na płytach TDK- zero problemów. Sądziłem że może nagrywarki coś szwankują, swoje już chyba przerobiły i nieuchronnie zbliżał się ich koniec, więc zakupiłem komplet nowych, płyty bez zmian z 6 szt nagrywanych 4 lądują w koszu. Także myślę że z tymi płytami ala verbatim, ala TDK itp jest różnie. Czy ktoś z forumowiczów miewał jakieś rewolucje z nośnikami o których pisałem. Pozdrawiam


środa, 4 sierpnia 2010, 19:02
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 27 czerwca 2006, 10:02
Posty: 114
Post Re: Czy Verbatim z Alledrogo to Verbatim ?
Potwierdzam. Nadruki wyglądają pięknie, niestety są problemy z odtwarzaniem tych płyt. Ja już ich nie będę kupował.


środa, 4 sierpnia 2010, 21:35
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 24 grudnia 2008, 08:06
Posty: 39
Post Re: Czy Verbatim z Alledrogo to Verbatim ?
Panowie !!!! Zbaczamy z tematu. Powtarzam pytanie: czy płyty dwuwarstwowe do nadruku firmy Verbatim mają napis VERBATIM przy małym oczku tak jak zwykłe 4,7GB czy koles wciska mi kit???

Na 99% jestem pewny że to nie Verbatim.


środa, 4 sierpnia 2010, 23:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Czy Verbatim z Alledrogo to Verbatim ?
Bialak napisał(a):
czy płyty dwuwarstwowe do nadruku firmy Verbatim mają napis VERBATIM przy małym oczku tak jak zwykłe 4,7GB

Ja też kupuję Verbatim DVD+DL Print i są gładkie, bez oznaczeń przy oczku.
Biorę od dawna w jednym miejscu i nie mam z nimi problemów.

Pozdr.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


środa, 4 sierpnia 2010, 23:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 611
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Czy Verbatim z Alledrogo to Verbatim ?
Ja natomiast naciąłem się na płyty BD-R Verbatima okrutnie, kupiłem 5 szt po 25 każda i wszystkie wylądowały w śmietniku, podczas wypalanie jest ok natomiast po wypaleniu obszar płyty jest bardzo nie równomiernie wypalony, była cała masa bladych miejsc na płycie, mam porównanie do płyt BD-R Fortis, tam po wypaleniu cała płyta ma jednolity ciemny odcień, Verbatimy bardzo się cięły w odtwarzaczu stacjonarnym. O dziwo płyty Fortis 6zł za sztukę chodzą idealnie. :wink:

_________________
Panasonic AG-DVC30, Panasonic HMC151e x2 kiedyś........obecnie Panasonic HC-X1i Panasonic GH5


środa, 4 sierpnia 2010, 23:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Czy Verbatim z Alledrogo to Verbatim ?
Bialak napisał(a):
Powtarzam pytanie: czy płyty dwuwarstwowe do nadruku firmy Verbatim mają napis VERBATIM przy małym oczku tak jak zwykłe 4,7GB czy koles wciska mi kit???

Ja spotkałem się z taką ciekawostką, że Verbatim cake 25szt ma napis, te większe już nie. To chyba nie zależy od ilości warstw na płycie a opakowania fabrycznego.
Choć fakt faktem, już slyszałem wcześniej o popsutej opinii Verbatim'ek. Sam rzadko ich używałem, więc nic mnie nie spotkało nieprzyjemnego póki co (tfu tfu).


czwartek, 5 sierpnia 2010, 00:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 11 lutego 2008, 14:45
Posty: 343
Post Re: Czy Verbatim z Alledrogo to Verbatim ?
Nie używam Verbatimów od dawna, więc nie bardzo się orientuje w sprawie logo na nich ale np płyty TDK w większych cake-ach również nie mają nadrugowanego logo, ale to cały czas są oryginalne TDKi w oryginalnym zbiorczym opakowaniu.


czwartek, 5 sierpnia 2010, 07:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: Czy Verbatim z Alledrogo to Verbatim ?
Kupuję Verbatimy zawsze w jednej sprawdzonej hurtowni (nie na allegro) i tam zawsze mają do wyboru wersje z logo lub bez, wszystko opakowane w cake 25 szt. zafoliowane firmowo.Także płyta bez logo też może byc Verbatima, tylko faktycznie ich jakość zapisu jest różna, dlatego ostatnio zakupiłem płyty JVC Glossy Printable Made in Japan i narazie zapis jest ok, wydruk też dobry.


czwartek, 5 sierpnia 2010, 09:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 29 sierpnia 2005, 11:38
Posty: 207
Post Re: Czy Verbatim z Alledrogo to Verbatim ?
Podobny temat już poruszałem, bo sam miałem ogromne problemy z płytami. Część moich perypetii można przeczytać tu http://forum.cdrinfo.pl/f15/nietypowy-p ... ost1104217 Ale powiem Wam że odkąd kupiłem płyty JVC w połączeniu z nagrywarką Pioneera i prędkością x4 wszystkie kłopoty się skończyły... Pozdrawiam

_________________
"Kameruję" kamerami, "aparatuję" aparatami i "komputeruję" komputerem... :)


czwartek, 5 sierpnia 2010, 09:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL