Teraz jest sobota, 18 sierpnia 2018, 07:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Kłopot z authoringiem w Adobe Encore 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 7 lipca 2005, 17:02
Posty: 17
Post Kłopot z authoringiem w Adobe Encore
Witam
Mam problem następującej treści. Posiadam materiał w 3 częściach. Do każdej z nich muszę zrobić authoring. 1 i 3 część poszły ok ale druga po zaimportowaniu materiału jako timeline zawiesza działanie encore. Jeśli zaimportuje jako zasoby jest ok wszystko działa ale jak przeciągnę na timeline to też zawiesza. Otworzyłem część pierwszą i zaimportowałem materiał z drugiej i też zwis. Wszystkie 3 części są robione tak samo, ta sama kompresja, materiał z fullhd do pal sd. Skompresowałem jeszcze raz i dalej zwis, próbowałem na innym systemie i też się zawiesił więc to raczej nie problem windowsa, nie wiem już czego się mam chwycić. Może jest jakiś program do sprawdzenia poprawności kompresji. Proszę o pomoc bo jestem w kropce a terminy gonią.


czwartek, 5 sierpnia 2010, 19:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1510
Post Re: Kłopot z authoringiem w Adobe Encore
http://www.womble.com
zciągnij program MPEGWIZARD
przez miesiąc masz triala
jedna z opcji to sprawdzanie oraz naprawianie klipu mpeg2

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


czwartek, 5 sierpnia 2010, 20:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 09:17
Posty: 394
Post Re: Kłopot z authoringiem w Adobe Encore
biodos napisał(a):
Witam
Mam problem następującej treści. Posiadam materiał w 3 częściach. Do każdej z nich muszę zrobić authoring. 1 i 3 część poszły ok ale druga po zaimportowaniu materiału jako timeline zawiesza działanie encore. Jeśli zaimportuje jako zasoby jest ok wszystko działa ale jak przeciągnę na timeline to też zawiesza. Otworzyłem część pierwszą i zaimportowałem materiał z drugiej i też zwis. Wszystkie 3 części są robione tak samo, ta sama kompresja, materiał z fullhd do pal sd. Skompresowałem jeszcze raz i dalej zwis, próbowałem na innym systemie i też się zawiesił więc to raczej nie problem windowsa, nie wiem już czego się mam chwycić. Może jest jakiś program do sprawdzenia poprawności kompresji. Proszę o pomoc bo jestem w kropce a terminy gonią.

A po co jakaś kompresja bierz bez kompresji poprzez dynamiclink a dopiero w Encore wybierz DVD.
Pozdrawiam

_________________
Jeśli wydaje Ci się, że umiesz wszystko... masz rację - wydaje Ci się


piątek, 6 sierpnia 2010, 10:23
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 7 lipca 2005, 17:02
Posty: 17
Post Re: Kłopot z authoringiem w Adobe Encore
Witam
Tylko ja montuje w ediusie i chyba się nie da tego zrobić dynamic link.
Pozdrawiam


sobota, 7 sierpnia 2010, 09:37
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL