Teraz jest środa, 15 sierpnia 2018, 00:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Adobe dynamic link 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 14:48
Posty: 343
Post Adobe dynamic link
Witam wszystkich. Moje pytanie związane jest z opcją eksportu materiału poprzez adobe dynamic link. Mam wszystkie oryginalne programy (AP CS3 i Encore CS 3 zakupione razem z RTX2 Matroxa - upgrade z wersji 2.0), a nie mogę z tej opcji skorzystać bo jest nieaktywna. Szukałem odpowiedzi w różnych miejscach i jedyna jaką uzyskałem, to że opcja ta jest aktywna tylko w całym pakiecie adobe (np: collections lub premium). Czy ktoś z Was mógłby coś na ten temat napisać? Czy ewentualnie istnieje możliwość "wykupienia" działania tej opcji? Będę wdzięczny za wszystkie porady. Pozdrawiam.


poniedziałek, 9 sierpnia 2010, 12:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1627
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Adobe dynamic link
Czy zarejestrowałeś program i masz licencję? jeśli tak, to napisz do pomocy technicznej Adobe, napewno ci pomogą - ja kiedyś korzystałem z tej formy rozwiązywania problemów.

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


poniedziałek, 9 sierpnia 2010, 14:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 marca 2005, 21:21
Posty: 343
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Adobe dynamic link
slavid napisał(a):
Szukałem odpowiedzi w różnych miejscach i jedyna jaką uzyskałem, to że opcja ta jest aktywna tylko w całym pakiecie adobe (np: collections lub premium).


Jest dokładnie tak jak napisałeś - nie masz pełnego pakietu, o Dynamic Link musisz zapomnieć.... :?

_________________
Pozdrawiam Richi_TDI


poniedziałek, 9 sierpnia 2010, 15:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 14:48
Posty: 343
Post Re: Adobe dynamic link
Dziękuję Richi. Z drugiej strony to jednak zdzierstwo - przecież kupiłem program oryginalny od autoryzowanego dystrybutora i takie ograniczenia....


wtorek, 10 sierpnia 2010, 10:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1627
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Adobe dynamic link
To nie tak, ja nie kupowałem całego pakietu, tylko Premiere CS3+Encore+Bridge razem z kartą Intensity Pro. Potem mając licencję dokonałem poprzez stronę Adobe Anounce upgrade do wersji CS4 - nigdy nie miałem problemu z Dynamic link.

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


wtorek, 10 sierpnia 2010, 11:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 14:48
Posty: 343
Post Re: Adobe dynamic link
Star mając CS 3 miałeś aktywne dynamic link po rejestracji na stronie adobe? Dobrze Cie zrozumiałem? Czy może dopiero po upgrade do CS 4 ta opcja się "uaktywniła"? I jak to się ma w przypadku gdy komputer nie jest podłączony do internetu? Sorry za te pytania ale mój angielski jest za słaby żeby dać sobie z tym radę. Jak wróci córka to ją poproszę o tłumaczenie...


wtorek, 10 sierpnia 2010, 11:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1627
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Adobe dynamic link
W CS3 też działał Dynamic link, oczywiście soft był zarejestrowany na stronie Adobe.

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


wtorek, 10 sierpnia 2010, 11:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 14:48
Posty: 343
Post Re: Adobe dynamic link
Dzięki Star, spróbuję. Nie wiem tylko co z tym internetem?


wtorek, 10 sierpnia 2010, 11:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1627
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Adobe dynamic link
Internet jest raczej niezbędny. Ja chciałem wypróbować jak Premiere chodziłby na laptopie. Miałem już zainstalowany na kompie stacjonarnym i chciałem na jakiś czas zainstalować na laptopie i nie dało się. Program domagał się odinstalowania wcześniej zainstalowanej wersji gdyż licencja jest na jedno stanowisko. Tak więc mogę korzystać z Premiere na dowolnym kompie, lecz tylko jednym. Instalując na kolejnym muszę deinstalować na poprzednim - takie mają zabezpieczenie no i dobrze, przyznaję, że jest skuteczne.

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


wtorek, 10 sierpnia 2010, 12:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Adobe dynamic link
a nie wystarczyło dezaktywować licencje?

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


wtorek, 10 sierpnia 2010, 12:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 14:48
Posty: 343
Post Re: Adobe dynamic link
W takim razie w wolnej chwili podłączę się do sieci i zarejestruję. Dzięki za pomoc.


wtorek, 10 sierpnia 2010, 12:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1627
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Adobe dynamic link
No i napisz czy pomogło :wink:

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


wtorek, 10 sierpnia 2010, 13:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 14:48
Posty: 343
Post Re: Adobe dynamic link
Nie mogłem wytrzymać więc zarejestrowałem się już teraz. Niestety opcja dynamic link nadal jest nieaktywna. Pozwala jedynie na import z affter effect i nic wiecej. Oczywiscie dostałem potwierdzennie z adobe o rejestracji zarówno premiere jak i encore. Napisałem do nich (a właściwie córka) i czekam na wyjaśnienia. Może w końcu uda sie coś ustalić. Oczywiście napiszę.


wtorek, 10 sierpnia 2010, 18:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1627
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Adobe dynamic link
tRZYMAM KCIUKI :wink:

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


wtorek, 10 sierpnia 2010, 22:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post Re: Adobe dynamic link
Piszecie powyżej, że do aktywacji Adobe dynamic link należy APPro zarejestrować lub kupić cały pakiet (np: collections lub premium).

Od ponad roku mam APPro CS4 a od 2-ch miesięcy CS5.
Kupiłem je jako upgrade, oba są nierejestrowane na stronie Adobe i w obu programach działa dynamic link.

Drobna uwaga - jeśli na Timeline są jakieś fragmenty do przeliczenia /czerwona linia/ to dynamic link jest nieaktywny.


środa, 11 sierpnia 2010, 00:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL