Teraz jest wtorek, 14 sierpnia 2018, 22:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 Problem z płytami DL i ogólnie jakaś lipa. 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 24 grudnia 2008, 08:06
Posty: 39
Post Problem z płytami DL i ogólnie jakaś lipa.
Montuję PS 14, wypalam na płytach Verbatim DL (VIDEO_TS czyli standardowe DVD), sprawdzam programem poprawność zapisu, odtwarzam na trzech komputerach i czterech DVD, oddaję kientowi a on dzwoni że DVD nie widzi płyty a komputer pokazuje mu tylko menu dvd i tyle ..... co jest ku... Czy to wina płyty DL i robić nadal na zwykłych 4,7GB ? A co do kompa, WMP nie odtwarza im tego to już jestem totalnie zaskoczony,i AllPlayer też, no to co ja mam kazdemu klientowi instalować jakiegoś Player'a albo ustawiać WMP gdzie nawet nie wiem dlaczego nie odtwarza. Macie dla mnie jakieś rady ?


piątek, 10 września 2010, 19:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1510
Post Re: Problem z płytami DL i ogólnie jakaś lipa.
to o czym piszesz to powód dlaczego nie nagrywam dvd na dl-co z tego ze u mnie dvd odtwarza jeśli nie u każdego klienta otworzy=do dziś sporo odtwarzaczy widzi tylko 1 polaryzacje (-) albo (+)
przeważnie nagrywam na minusach i raz do roku trafi się klient z plusem

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


Ostatnio edytowano sobota, 11 września 2010, 14:42 przez kumak, łącznie edytowano 2 razy

piątek, 10 września 2010, 19:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Problem z płytami DL i ogólnie jakaś lipa.
jak to nagrywasz? - czy wrzucasz folder Video_TS (powiedzmy w Nero) na plyte czy od razu w Pinnacle nagrywasz (ew. robisz ISO)
bo jesli pierwsza metodą to 2 warstwa nie bedzie CI dzialac bo nigdzie nie ma zapisanej informacji punkcie przejscia na druga warstwe, a zplytami DVD+R DL raz tylko mialem problem - jak oddalem taka "matryce" do powielania to ich maszyny nie potrafiły z "plusów" odczytac informacji o zmianie warstwy, skonczyle sie na wyslaniu przez FTP obrazu plyty...

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


piątek, 10 września 2010, 20:45
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 24 grudnia 2008, 08:06
Posty: 39
Post Re: Problem z płytami DL i ogólnie jakaś lipa.
Robiłem najpierw od razu a Pinnaclu ale potem zrobiłem przez Nero tak ze teraz nie wiem co jest co. Możesz rozwinąć temat z tym punktem przejścia.


piątek, 10 września 2010, 23:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Problem z płytami DL i ogólnie jakaś lipa.
layer break - to jest informacja na plycie w ktorym miejscu filmu laser ma przejsc na druga warstwe - bez tej informacji jak sie pierwsza warstwa skonczy to plyta sie zatrzyma.
a plyty jednowarstowe robione przez Ciebie bez problemów dzialaly u klientów?
bo jest jeszcze opcja ze bedziesz musial firmware nagrywarki zaktualizować

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


piątek, 10 września 2010, 23:40
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 24 grudnia 2008, 08:06
Posty: 39
Post Re: Problem z płytami DL i ogólnie jakaś lipa.
Działały i te DL też tylko że u mnie, sprawdzałem na kilku DVD i było ok. a u klienta lipa. Dochodzę do wniosku że z tymi płytami DL jest tak że są odtwarzacze które nie czytają takich płyt.
A jeśli chodzi o layer break to w Pinnaclu 14 nigdzie nie znalazłem możliwości ustawienia takiego miejsca.


sobota, 11 września 2010, 11:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1510
Post Re: Problem z płytami DL i ogólnie jakaś lipa.
jeśli byś śledził technologie dvd od początku to dowiedział byś się o tym ze jak zawsze konkurowało kilku producentów odtwarzaczy-jedni stawiali na plusy inni na minusy a byli tacy których odtwarzacze nie widziało nagrywanych w domu dvd
proponuje zrób 2 dvd- jedna z plusem 2 z minusem a trzecia dl- i daj przed weselem klientom do testów- unikniesz wielu problemów

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


Ostatnio edytowano sobota, 11 września 2010, 14:41 przez kumak, łącznie edytowano 1 raz

sobota, 11 września 2010, 11:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Problem z płytami DL i ogólnie jakaś lipa.
kumak, DLT to jest taśma ;]

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


sobota, 11 września 2010, 12:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 11 czerwca 2005, 22:10
Posty: 52
Post Re: Problem z płytami DL i ogólnie jakaś lipa.
Hmm - ostatnio robiłem na plusach Verbatim DL printable turniej piłki nożnej. na 30 płyt żadna nie została zgłoszona,że nie chodzi. Wypalanie w Nero 9. Prędkość 4. Nero widzi dobrze obie warstwy.


poniedziałek, 13 września 2010, 07:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1510
Post Re: Problem z płytami DL i ogólnie jakaś lipa.
to wina odtwarzaczy- zwłaszcza philips i thompson-te tanie z marketów to nawet otworzą płytę chodnikowa :lol:

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


poniedziałek, 13 września 2010, 07:10
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 24 grudnia 2008, 08:06
Posty: 39
Post Re: Problem z płytami DL i ogólnie jakaś lipa.
No właśnie mam Thomson'a i Daewoo :? i czytają. Płyty były też w trzech innych markach i działały.


poniedziałek, 13 września 2010, 17:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Problem z płytami DL i ogólnie jakaś lipa.
Croolick napisał(a):
kumak, DLT to jest taśma ;]


DLT to jest taśma... ale DL to jest Double Layer, o czym my teraz rozmawiamy. Nikt o DLT nie wspominał. Króliku, byłeś tym razem za szybki ;)

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


wtorek, 14 września 2010, 10:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Problem z płytami DL i ogólnie jakaś lipa.
posta sobie edytował ;]

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


wtorek, 14 września 2010, 11:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z płytami DL i ogólnie jakaś lipa.
dobre :)


wtorek, 14 września 2010, 12:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1510
Post Re: Problem z płytami DL i ogólnie jakaś lipa.
pitu pitu-piszcie lepiej czego nagrywane przez kolegę dvd nie są odczytywane przez jego klientów-ja za opcja polaryzacji a nie programu Workshop

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


wtorek, 14 września 2010, 15:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL