Teraz jest sobota, 18 sierpnia 2018, 19:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Szablony w encore a właściwie ich brak 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 9 lipca 2009, 08:10
Posty: 55
Post Szablony w encore a właściwie ich brak
Tak jak w temacie, przeinstalowałem adobe i wszystko jest , tylko brak szablonów menu w encore, co mam zrobić, przeinstalować czy jakoś dodać


środa, 22 września 2010, 17:17
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Szablony w encore a właściwie ich brak
Jest to pewnie wersja Collection, która nie posiada biblioteki Library, tylko Producion Premium ma takie biblioteki.
Możesz wrzucić do katalogu głównego Adobe Encore folder Liblary i załadować go z poziomu Encora. Jeśli Encor nie będzie widział biblioteki wejdź do: Prefernces i w zakładce Media ustaw lokalizację folderu Library.
Gdybyś nie miał skąd zdobyć tych bibliotek wygoogluj "library encore" jest tego zatrzęsienie.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


sobota, 25 września 2010, 07:35
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 9 lipca 2009, 08:10
Posty: 55
Post Re: Szablony w encore a właściwie ich brak
Rzeczywiście mam collection i w niej niema library, ale teraz mam inny problem, mam menu zrobione w after effect, ale jak importuje do encore to zamiast widocznego menu mam czarny ekran, czy jeszcze jakoś muszę je przerobić, proszę o odpowiedź znawców tematu.


środa, 29 września 2010, 17:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1510
Post Re: Szablony w encore a właściwie ich brak
powinieneś zaimportować klip menu do foldera asets a właściwe menu importujesz do foldera-menu i jest to plik z fotoshopa psd.ma on kanał alfa z rozmieszczonymi buttonami.po imporcie wiążesz oba pliki-najpierw video potem audio.następnie ustawiasz proporcje menu- zależnie od projektu4;3 albo 16;9

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


środa, 29 września 2010, 18:32
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 9 lipca 2009, 08:10
Posty: 55
Post Re: Szablony w encore a właściwie ich brak
Ok. wszystko jest, tylko niewiem dlaczego chaptery są niewidoczne, tzn. okienka są, tylko puste, pomimo, że są powiązane, są tylko te z after effect do przejść.


środa, 29 września 2010, 20:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1510
Post Re: Szablony w encore a właściwie ich brak
są niewidoczne ponieważ nie wcisnąłeś guziczków w monitorze-jest ich 3 i oznaczają aktywność(rożne odcienie) buttonow
kolory te możesz sobie definiować w ustawieniach

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


czwartek, 30 września 2010, 02:15
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 9 lipca 2009, 08:10
Posty: 55
Post Re: Szablony w encore a właściwie ich brak
No tak, mialeś rację, jescze jedno pytanie, samo menu ma 640 mb, strasznie dużo czy można to jakoś zmniejszyć bez straty jakości.


czwartek, 30 września 2010, 09:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1510
Post Re: Szablony w encore a właściwie ich brak
musi to być jakieś fajne menu...możesz je zmniejszyć korzystając z presetow projektu-najmniejszy jest 6000-wszystkie elementy menu będą kodowane w tym bitracie- jeśli dla ciebie i to za dużo- zrób sobie preseta4800-dla menu może być-główny film i tak będzie donnt'transkode

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


czwartek, 30 września 2010, 10:53
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL