Teraz jest czwartek, 16 sierpnia 2018, 03:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 DVD Architect STUDIO 5 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2008, 16:43
Posty: 108
Post DVD Architect STUDIO 5
Mam pytanie odnośnie pełnej wersji - czy jest opcja dźwięku Dolby 5.1 w przypadku Blu-ray?
Korzystam z triala i w DVD mam możliwość 5.1, ale w Blu-ray tylko PCM.
Pytam ponieważ nie chcę kupić kolejnego programu który niby jest wystarczający a potem się okazuje że nie ma czegoś ważnego.


wtorek, 5 października 2010, 15:27
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 18 maja 2007, 19:54
Posty: 50
Post Re: DVD Architect STUDIO 5
W DVD architect pro 5 dostępne są:

PCM Stereo,
AC-3 Stereo,
AC-3 5.1 Surround


wtorek, 5 października 2010, 15:54
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2008, 16:43
Posty: 108
Post Re: DVD Architect STUDIO 5
Ok, ale pytam o wersję Studio, głupio jak się okaże, że jest pozbawiona 5.1 w Blu-ray, być może nie ma tego w trialu tylko, ale chcę mieć pewność że jest w pełnej wersji.


wtorek, 5 października 2010, 16:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post Re: DVD Architect STUDIO 5
Trial nie jest niczym ograniczony (z wyjątkiem 30 dni testowania). Jeśli nie ma DD5.1 w trialu to po zakupie programu też nie będzie.

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


środa, 6 października 2010, 08:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: DVD Architect STUDIO 5
Nie zupełnie.
Programy są full-funkcjonalne, ale nikt nie gwarantuje funkcjonalności wtyczek. A kodowanie DD odbywa się poprzez wtyczki.

Edit:
niemniej jednak w danych technicznych Architect Studio nigdzie nie widzę kodowania do DD5.1
Ale jest w Vegas Studio.
Ja bym zrobił tak: zakodował film w Vegasie (obraz osobno, dźwięk DD 5.1 osobno). Zrobił projekt i spróbował wciągnąć dźwięk z opcją transkodowania "NO".
Nie mam wersji Studio, więc tego nie sprawdzę. Ale Ty możesz, prawda?

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


środa, 6 października 2010, 10:46
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2008, 16:43
Posty: 108
Post Re: DVD Architect STUDIO 5
Hmmm.
Montuję na Ediusie, a że on nie zrobi authoringu z 5.1 to muszę ten authoring robić innym programem - bo Edius zrobi mi sam klip z 5.1 (to w sumie jest chore że robi klip ale authoringu już nie).

Dlatego testowałem ostatnimi czasy trialowego Architecta Studio 5. Przy DVD owszem 5.1 mogłem zrobić, ale jak przyszedł czas na Blu-ray to tam tylko PCM. :( A chciałem już kupować online samego Architecta.

Nie mam Vegasa, to znaczy mogę próbować na trialu tylko że nie chodzi mi o zabawę z kilkoma programami i ponowne kodowanie obrazu/dźwięku żeby otrzymać coś co moim zdaniem każdy dzisiejszy soft powinien oferować.

Jaki inny program do authoringu możecie mi polecić, który bez ponownego przeliczania materiału zrobi mi strukturę płyty DVD czy Blu-ray z dźwiękiem 5.1? Byle nie jakieś Cyberlinki. :(


środa, 6 października 2010, 17:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post Re: DVD Architect STUDIO 5
Posiadam pełną wersję Architecta 5.0 studio i mogę potwierdzić swoje powyższe słowa. W tym programie tylko dźwięk PCM dla Blu-Ray. Może w kolejnym update programu to się zmieni (w co wątpię), ale można zapytać producenta.

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


środa, 6 października 2010, 18:00
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2008, 16:43
Posty: 108
Post Re: DVD Architect STUDIO 5
Dzięki. Szkoda, czyli nie opłaca mi się go kupić. :(


środa, 6 października 2010, 21:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 22 lipca 2006, 05:38
Posty: 218
Lokalizacja: Opolskie
Post Re: DVD Architect STUDIO 5 probelm error ://
Witam. Mam przygotowane całe menu... ale ni jak nie da się wyeksportować do blu raya.
Nawet jak nie przygotuje żadnego menu... tylko puszcze autoring z automatu to i tak wyrzuca błąd...
Korzystam z plików mpeg2 wygenerowanych z programu EDIUS 5, ale ten sam problem wyskakuje nawet przy plikach AVC... i to obojętnie czy film trwa
3 minuty czy 2 godziny... po chwili renderu pojawia się error...
Oczywiście plik jest mpeg2 1920x1080 25fpt interlence i projekt ustawiony dokładnie tak samo.
Po przeskanowaniu Architect nie pokazuje żadnych błędów,
potwierdza zgodność pliku z projektem... ale po chwili jak zawsze error...
Nie da się w ogóle ni jak wypuścić pliku. Dodam że z DVD jest wszytko ok.
BARDZO PROSZĘ O POMOC BO JUŻ NIE WIEM CO ROBIĆ ... :cry:


Załączniki:
Komentarz: Cokolwiek chcę z renderować to mam po chwili taki komunikat...
error DA 5.JPG
error DA 5.JPG [ 178.67 | Przeglądane 280 razy ]

_________________
Każdy problem ma swoje rozwiązanie, a jeśli nie ma rozwiązania, to znaczy że nie ma problemu
wtorek, 1 listopada 2011, 13:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: DVD Architect STUDIO 5
Pierwszy wynik z googli:
Cytuj:
Message Missing Error 0X80131604
Published 06/06/2011 05:27 PM | Updated 06/06/2011 05:27 PM
When I attempt to burn a Blu-Ray disc or ISO with DVD Architect Studio 5.0, I recieve a message missing error with an error code 0X80131604, how do I resolve this?

To resolve this issue, please do the following:



1. Uninstall the DVD Architect Studio 5.0 application by navigating to your Windows 7 Control Panel

2. Download and Install the following .NET framework update directly from Microsoft: http://support.microsoft.com/kb/2468871

3. Reinstall the DVD Architect Studio 5.0 application

When you have installed the required .NET framework update, and then reinstalled your DVD Architect Studio 5.0 software, you will no longer encounter the message missing error.

A po mojemu odinstaluj architecta i zrób pełną aktualizację Windows NET framework sam się zaktualizuje.

_________________
Obrazek


sobota, 5 listopada 2011, 22:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 22 lipca 2006, 05:38
Posty: 218
Lokalizacja: Opolskie
Post Re: DVD Architect STUDIO 5
To samo rozwiązanie podał mi serwis sony...
Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją.
i...lipa... Do DVD przerabia, a przy BLU RAY cały czas ten sam błąd wyskakuje.
Mało tego. Przerzuciłem nawet program na druga stacje (na WIN XP) - i ten sam błąd wyskakuje.
Kurcze nie wiem już co robić...

_________________
Każdy problem ma swoje rozwiązanie, a jeśli nie ma rozwiązania, to znaczy że nie ma problemu


czwartek, 10 listopada 2011, 12:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: DVD Architect STUDIO 5
Zgłosiłeś im, że lipa?
Jeśli tak, odpowiedzieli coś???

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


sobota, 12 listopada 2011, 17:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 22 lipca 2006, 05:38
Posty: 218
Lokalizacja: Opolskie
Post Re: DVD Architect STUDIO 5
tak. Zgłosiłem im że lipa... że rozwiązanie które podali nie jest skuteczne, a oni mi powiedzieli że w takim razie nie mają już żadnego pomysłu... :?
Zaproponowałem że pojadę do nich z całym kompem! Do Katowic...
zgodzili się. Dam znać czy się udało.

_________________
Każdy problem ma swoje rozwiązanie, a jeśli nie ma rozwiązania, to znaczy że nie ma problemu


piątek, 25 listopada 2011, 13:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: DVD Architect STUDIO 5
No i?

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


sobota, 10 grudnia 2011, 13:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 22 lipca 2006, 05:38
Posty: 218
Lokalizacja: Opolskie
Post Re: DVD Architect STUDIO 5
Byłem umówiony na wtorek... Dostałem wczoraj maila z serwisu Sony Softwere...:

Jednoznacznie stwierdziłem, że DVD Architect działa poprawnie do momentu kiedy to zainstalujemy Edius'a.

Niestety w tym momencie wszystko wskazuje, że elementy instalowane przez Edius'a wpływają na poprawność pracy DVD Architect.
Niestety również ... w takiej sytuacji nie posiadam rozwiązania ponieważ wina nie leży po stronie programu Sony.

W związku z powyższym nie ma sensu aby Pan przyjechał we wtorek bo nic innego niż sam zdążyłem zdiagnozować nie zrobimy.

Być może rozwiązaniem będzie wykorzystanie DVD Architecta pod drugą zainstalowaną wersją Windowsa (na tym samym komputerze).

Niestety widać, że Edius wprowadza za dużo zmian do systemu.


Co wy na to?

_________________
Każdy problem ma swoje rozwiązanie, a jeśli nie ma rozwiązania, to znaczy że nie ma problemu


niedziela, 11 grudnia 2011, 20:51
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL