|
|
|
Teraz jest środa, 20 stycznia 2021, 00:18
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 1 ] |
|
Mozolne przeliczanie już przeliczonego
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Mozolne przeliczanie już przeliczonego
Witam,
szperam wszędzie i nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi na mój problem. Otóż zgrywam bezpośrednio z kamery film 45 minutowy na program np. Power Director w formacie DVD. Potem mogę go prawie natychmiast nagrać na płytę DVD z dobrą jakością. Wszystko trwa ok. 1 godziny z minutami. Problem zaczyna się, jak chcę z tego nagrania coś usunąć, nawet kilkusekundowy śmieć.. Wtedy zaczyna się mozolne przeliczanie trwające kilka godzin. Czy tak być musi? Nie interesują mnie żadne dodatki, napisy, menu itp. Chciałbym tylko zgrać materiał i nagrać na płytę dobre fragmenty. Teraz próbuję to robić przewijając film w kamerze, ale nie ma to większego sensu. Czy naprawdę nie ma innego sposobu i programu (próbowałem różne) żeby wyciąć fragment filmu bez kilkugodzinnego przeliczania? Co komputer przelicza, skoro reszta filmu powinna zostać bez zmian?
Przesyłam pozdrowienia
Jurek
|
środa, 13 sierpnia 2003, 06:56 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 1 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|