Teraz jest wtorek, 14 sierpnia 2018, 13:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Zaciecia na punktach Chapter 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 16 sierpnia 2006, 15:09
Posty: 10
Post Zaciecia na punktach Chapter
Witam . Mam problem za sekundowym zacieciem plyty w miejscach w ktorych umieszczone sa chaptery.Kiedy odtwarzamy z wyboru scen ok bo plyta startuje z punktu jezeli jednak puscimy calosc materialu w miejscach w ktorych sa chaptery na sekunde staje plyta potem idzie ale nie fajnie to wyglada.
Jest jakis sposob na to??
pzdr


piątek, 12 listopada 2010, 16:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1510
Post Re: Zaciecia na punktach Chapter
czy przypadkiem każdy czapter to oddzielny klip?
niektóre odtwarzacze tak maja .jeśli ciągły klip to nie powinno być przestojów

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


piątek, 12 listopada 2010, 17:23
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 16 sierpnia 2006, 15:09
Posty: 10
Post Re: Zaciecia na punktach Chapter
nie wlasnie to jeden film na ktorym postawione sa chaptery.


piątek, 12 listopada 2010, 17:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 764
Lokalizacja: Polska
Post Re: Zaciecia na punktach Chapter
Jakiż to program tak Cię szpetnie urządził ?

_________________
OSX 10.12 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100 - GH2 - TascamDR07


niedziela, 14 listopada 2010, 02:58
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 16 sierpnia 2006, 15:09
Posty: 10
Post Re: Zaciecia na punktach Chapter
encore:(


niedziela, 14 listopada 2010, 19:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1510
Post Re: Zaciecia na punktach Chapter
encore ma możliwość sprawdzenia... wgraj obraz projektu i sprawdź otwarzaczu w kompie- myślę ze wszystko będzie ok.
po ostatnim weselu klientka skarżyła się ze powycinane na początku- okazało się ze jej odtwarzacz przeskakiwal po parę czapterow do przodu

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


niedziela, 14 listopada 2010, 19:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 764
Lokalizacja: Polska
Post Re: Zaciecia na punktach Chapter
Na jakich to płytach nagrywasz?
Masz mozliwość zmiany nośnika, choćby na DVDRW ?

_________________
OSX 10.12 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100 - GH2 - TascamDR07


wtorek, 16 listopada 2010, 00:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 16 sierpnia 2006, 15:09
Posty: 10
Post Re: Zaciecia na punktach Chapter
PLyty to dwu warstwowe verbatimy teraz ustawilem poprostu w mioejscach gdzie mam zaciemnienia w przejsciach miedzy ujeciami i tego nie widac jednak problem istnieje:(


wtorek, 16 listopada 2010, 07:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: Zaciecia na punktach Chapter
A może materiał ma zbyt wysokie bitrate i odtwarzacz(hardware) po prostu sobie z tym nie radzi przy chapterach, gdzie jest dodatkowa informacja.
W razie czego tu masz kalkulator bitrate

_________________
Obrazek


wtorek, 16 listopada 2010, 14:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 16 sierpnia 2006, 15:09
Posty: 10
Post Re: Zaciecia na punktach Chapter
No wlasnie nie bardzo na dvd 9 w sumie z menu dalem 7000kb/s w mpeg dvd


wtorek, 16 listopada 2010, 16:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: Zaciecia na punktach Chapter
To gdybanie...
Zmień nośnik na zwykłe DVD 4.7GB, prędkość nagrywania na minimum...

_________________
Obrazek


wtorek, 16 listopada 2010, 17:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 16 sierpnia 2006, 15:09
Posty: 10
Post Re: Zaciecia na punktach Chapter
No wlasnie tylko ze srednio klienci zamawiaja ok 1.30min wesela do tego slub okolo 15 blogoslawienstwo i elementy menu i nie ma szans na jedna plyte a nie chetnie chca na dwoch plytach ale jezeli to by pomoglo tak bedzie trzeba


wtorek, 16 listopada 2010, 18:36
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL