Plus dla jakości = wieksza objętość pliku wynikowego. Jeżeli twożysz płytkę do stacjonarnych DVD, plik po konwersji nie powinien przekroczyć ok. 3.2GB (ale mogę się mylić) 1h w HQ zajmie jeśli dobrze pamiętam 4GB (menu+muzyka, jeżeli animowane menu zajmuje dodatkowe miejsce).
Zintegrowany kodek? Standardowy AP, czy dodany do karty montażowej (np. Matrox RT.X to też ligos tyle że szybszy).Ligos z Matroxa 1.5h filmu przelicza w 2h,a z AP 4h i nie mam pojęcia czemu, niby to samo!
Wracając do jakości, szukaj funkcji biterate (nawet nie wiem czy dobrze to piszę nie znam angielskiego

), im wyższa wartość tym lepsza jakość obrazu. Najwyższa dla DVD to chyba 11500, o ile mnie pamięć nie myli

. Najlepszy sposób to konwersja do mpg2 (różne warianty biterate), potem wczytanie do programu tworzącego DVD, stworzenie menu i sprawdzenie czy "wlezie" na płytkę 4.7GB-program sam cię poinformuje np. nie aktywny przycisk nagrywania jeżeli materiał ma za dużą objętość np. 2h filmu z biterate 4300 max - 3800 min zajmuje 3.6GB, niestety na płytkę ze zwykłym menu nie wejdzie.
Powodzenia w eksterymentach

.