Teraz jest sobota, 18 sierpnia 2018, 03:32




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Encore CS5 i Multiangle 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Encore CS5 i Multiangle
Szanowni Państwo

Czy Encore CS5 obsługuje Multiangle? Przekopałem się przez Help i... znalazłem tylko w Encore 2.0 na... liście życzeń!

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


poniedziałek, 6 grudnia 2010, 22:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: Encore CS5 i Multiangle
Ale chodzi Ci o iterfejs programu, czy wybór audio, napisów?
Tutek od Adoba z wyborem ścieżki audio.

_________________
Obrazek


Ostatnio edytowano poniedziałek, 6 grudnia 2010, 23:50 przez robertnik, łącznie edytowano 1 raz

poniedziałek, 6 grudnia 2010, 23:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Encore CS5 i Multiangle
raczej o katy odtwarzania jak material jest z paru kamer


poniedziałek, 6 grudnia 2010, 23:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Encore CS5 i Multiangle
Mam przygotowane dwie ścieżki video.
W DVD Architect od lat taka opcja dostępna jest zarówno dla DVD, jak i ostatnio dla BD.
Po przygotowaniu materiału z dwoma ścieżkami klient w domu z pilota wybiera, którą kamerę chce oglądać.
W DVD było to video pełnoekranowe, a dla BD dostępna jest ponadto wersja z PiP (inaczej zwane Bonusview).
Fajnie, tylko, że Multiangle nie obsługuje Encore, a BV i PiP ani jeden, ani drugi.

Mógłbym płytę zrobić raz jeszcze w DVD Architect, tylko że w Encore mam przygotowany całkiem spory projekt z animowanym menu, z przejściami i innymi bajerami (wielostronnicowe menu wyboru scen itp.) i to menu mam już "klepnięte", a tego w DVD Architect nie zrobię, bo takich rzeczy Architect nie obsługuje.

Jeśli nie znajdę sposobu, żeby zmusić Encore do pokazania widoku z dwóch kamer (alternatywnie), to niezła wtopa!

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


wtorek, 7 grudnia 2010, 00:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: Encore CS5 i Multiangle
Nie wiem w czym przygotowałeś menu, zakładam że w AE. Więc jeśli nie znajdziesz opcji w Encore a jest w Architeccie...
Z AE musisz exportować gotowe klipy video i zapętlać je w Architeccie. Podwójna robota skoro masz to w Encore, ale to zawsze jakaś alternatywa...
Linkujesz na jakiejś pustej warstwie tekstu. Zaznaczanie będzie brzydsze, ale zadziała.
Powodzenia :)

_________________
Obrazek


wtorek, 7 grudnia 2010, 03:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Encore CS5 i Multiangle
W Architect nie zrobię transitions za żadne skarby, chyba, żebym wyrenderował samo przejście na początku materiału video, do którego prowadzi link. Architect nie ma opcji transitions, więc po kliknieciu na link przechozi od razu do video. Nie ma opcji na cokolwiek "po drodze", jak w Encore.

Ale mnie bardziej intryguje opcja Multiangle w Encore. Taka prosta, podstawowa niemalże rzecz, znana już od lat. Taki zaawansowany program do authoringu i nie ma??????

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


środa, 15 grudnia 2010, 14:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Encore CS5 i Multiangle
wygląda na to że nie ma, ale multi-angle to nie jedyna mozliwosc której Encore niema - brakuje mu bardzo opcji generowania button highlights z masek tak jak ma DVD Studio Pro czy Scenarist - a dzieki tej mozliwosci mozna mieć highlighty bez aliasingu (a taki mały DVD Lab Pro potrafi sam takie cos zrobic)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


środa, 15 grudnia 2010, 15:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Encore CS5 i Multiangle
A czy tego w Encore nie robi się za pomocą Photoshopa?

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


środa, 15 grudnia 2010, 18:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Encore CS5 i Multiangle
no robi sie overlay w photoshopie ale w wynikowym dvd okragle/ukośne krawedzie beda postrzepione

a tak sobie radzi z tym DVDSP
http://dvdstudiopro.digitalmedianet.com ... p?id=46462

i wtedy kształty przycisków opisuje sie innym plikiem graficznym - np. w skali szarości (dostepne są aż 4 poziomy :D )

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


środa, 15 grudnia 2010, 18:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 25 kwietnia 2007, 13:36
Posty: 207
Lokalizacja: Częstochowa
Post Re: Encore CS5 i Multiangle
Jakby się tak przyjrzeć, to Encore ma ogromne braki w DVD, a Blu-Ray obsługuje może tak z 10-15% możliwości ze specyfikacji.

Z tej samej strony możemy przekonać się co to są skrypty i co można z nich osiągnąć. Ja bez nich nie mogę się obejść tworząc płytkę prezentacyjną firmom. Oprócz skryptów i wspomnianych tu elementów, w Encore nie dodamy Jacket.picture i nie zbudujemy playlist. Posiadaczom Windows pozostaje jedynie wyłożyć kilka tysięcy EURO na Scenarist...


środa, 15 grudnia 2010, 20:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Encore CS5 i Multiangle
no a DVD Lab tudzież DVD Architect?

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


środa, 15 grudnia 2010, 21:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 25 kwietnia 2007, 13:36
Posty: 207
Lokalizacja: Częstochowa
Post Re: Encore CS5 i Multiangle
Mój błąd, nie zwróciłem uwagi a to porządny soft. Zwłaszcza DVD Architect. Z racji siedzenia ma maku znam tylko Encore, którego męczyłem również pod Windows. Jestem mile zaskoczony możliwościami tych skromnych programików. Jednak DVDSP i ogólnie maca nie zmieniam :)


środa, 15 grudnia 2010, 21:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Encore CS5 i Multiangle
szkoda tylko ze nie ma Scenarista BD na OSX :(

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


środa, 15 grudnia 2010, 21:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Encore CS5 i Multiangle
DVD Architect obsługuje skrypty.
Ale... niewiele mi to mówi. Musiałbym zapoznać się z jakąś dobrą instrukcją do tego, która wyjaśni, da listę możliwości itp.
A na to wciąż brak czasuuuuuuu (sam fakt, która jest godzina, a ja wciąz siedze na montażu).

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


środa, 15 grudnia 2010, 22:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 25 kwietnia 2007, 13:36
Posty: 207
Lokalizacja: Częstochowa
Post Re: Encore CS5 i Multiangle
To dobrze, jest robota = jest kasa ;)

Skrypty to potężne narzędzie, czasami po prostu bez nich nie da się zlecenia zrobić zgodnie z wizją klienta ;)

A BD na OSX w ogóle leży. Niby się da, ale ogólnie lipa, bo praktycznie zostaje tylko Encore, który dobrze że w ogóle robi BD (z wieloma błędami logicznymi na płycie potem, ale to już inna historia). Ja osobiście robię authorinh w Quartz Composerze. I to są dopiero możliwości. Wspomaga mi w tym znajomość BD-J. Ale tu już wkraczamy w świat programowania a niewiele osób da sobie z tym radę. Brakuje po prostu obsługi blu-ray w DVDSP jak cholera do szybkiego zrobienia authoringu.

Quartz composer oraz Eclipse (do BD-J) to narzędzia darmowe, a biją na głowę nawet Blu-print :D


środa, 15 grudnia 2010, 22:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL