|
Teraz jest niedziela, 24 stycznia 2021, 11:06
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
DVD Folder z filmem utworzony w Encore CS5 - jak wypalić ??
Autor |
Wiadomość |
beliverman
Stały bywalec
|
 DVD Folder z filmem utworzony w Encore CS5 - jak wypalić ??
Witam forumowiczów serdecznie Mam mały problem - umiem wypalić w programie NERO pliki z filmem zapisane w ENCORE jako " folder DVD " . Natomiast jeżeli stworzę w ENCORE film z dołączonym w MENU pokazem slajdów oraz dodatkowo w do projektu dodanym folderem ze zdjęciami - po kliknięciu " BUDUJ " nie wiem jak wypallić to w NERO aby płytka włożona do typowego odtwarzacza startowała . Chodzi mi o to ,że struktura utworzonego katalogu z filmem + slajdy + folder zdjęć jest bardziej złożona niż w przypadku samego filmu. jaką opcję w Nero wybrać aby to prawidłowo wypalić ???
Dziękuję za podpowiedz - życzę zdrówka i sukcesów w 2011
|
czwartek, 13 stycznia 2011, 20:46 |
|
 |
viwaldi
Stały bywalec
Dołączył: środa, 27 października 2010, 18:55 Posty: 116 Lokalizacja: Białystok
|
 Re: DVD Folder z filmem utworzony w Encore CS5 - jak wypalić ??
dlaczego nie nagrywasz od razu w encore? po co ci ten nero po drodze do nagranej plytki? ja z encore wypuszczam plik ISO i dopiero z niego nagrywam plyte dvd. w ten sposob encore przelicza material i zapisuje na dysk (nie ma problemu z padnieta czy zle nagrana plytka). plik iso moge podejrzec/rozpakowac i sprawdzic (po rozpakowaniu) na kompie lub nagrac na dvd-rw i sprawdzic material na stacjonarce.
pozdr viwaldi
_________________ Optymista myśli, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista wie co to za otwór...
|
czwartek, 13 stycznia 2011, 22:12 |
|
 |
beliverman
Stały bywalec
|
Viwaldi - dzięki za nowy tor myślenia . Dotąd tworzyłem folder aby np. za 2 tygodnie móc znowu wypalić komuś film.Czy podobnie można zrobić z obrasem ISO ??? Napisz jak możesz jak i w jakim programie wypalasz plik ISO ???
pozdrawiam
|
piątek, 14 stycznia 2011, 07:29 |
|
 |
viwaldi
Stały bywalec
|
jako pakera systemowego uzywam IZArc. jest free nawet w komercyjnych zastosowaniach, obsluguje zipy, rary, mase innych pakerow i miedzy innymi pliki ISO. bardzo fajnie integruje sie z systemem i jest pl. u mnie dziala w xp i w7 64bit. do nagrywania plikow iso uzywam najzwyklejszego nero (u mnie v7) ale rownie dobrze mozesz uzyc jakiegos innego softu (np. free create-burn iso). na pliki iso mam oddzielny dysk zewnetrzny (zostal po modernizacji kompa i tylko obudowe dokupilem). pozdr viwaldi
Załączniki:
izarc_iso.jpg [ 47.61 | Przeglądane 173 razy ]
nero_iso.jpg [ 40.58 | Przeglądane 165 razy ]
_________________ Optymista myśli, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista wie co to za otwór...
|
piątek, 14 stycznia 2011, 12:43 |
|
 |
MKmagic
Aktywny bywalec
Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45 Posty: 849 Lokalizacja: Katowice
|
beliverman napisał(a): Witam forumowiczów serdecznie Chodzi mi o to ,że struktura utworzonego katalogu z filmem + slajdy + folder zdjęć jest bardziej złożona niż w przypadku samego filmu. ?!?!?!?!? Struktura folderu Video ts w przypadku filmu solo różni się od struktury, gdy jest to kilka filmów i jeszcze nie wiadomo co? Moim zdaniem jedyna różnica, to ilość plików i NIC WIĘCEJ
_________________ pozdrawiam,
Marcin Wesela na Śląsku VideoKrupski.pl
|
piątek, 14 stycznia 2011, 15:16 |
|
 |
viwaldi
Stały bywalec
|
MKmagic napisał(a): ...Struktura folderu Video ts w przypadku filmu solo różni się od struktury, gdy jest to kilka filmów i jeszcze nie wiadomo co? Moim zdaniem jedyna różnica, to ilość plików i NIC WIĘCEJ moze i tak. nie wiem. ale u mnie nero ma "czkawke" jak nagrywam dvd (+ dodatki) nie z iso. czasami przy nagrywaniu nero zwraca "blad niekrytyczny" cokolwiek to znaczy. pozniej takie plytki lubia (nie zawsze) sie ciac na odtwarzaczu. druga sprawa ze jest mi latwiej/prosciej utrzymac porzadek w plikach iso niz w katalogach. pozdr viwaldi
Załączniki:
video_ts+pliki.jpg [ 28.17 | Przeglądane 168 razy ]
|
piątek, 14 stycznia 2011, 19:01 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|