Teraz jest poniedziałek, 20 sierpnia 2018, 21:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Najpierw zwiastun a później MENU 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 kwietnia 2009, 11:50
Posty: 26
Lokalizacja: Woj. Śląskie
Post Najpierw zwiastun a później MENU
Hej,
Powiedzcie może wiecie jak zrobić w encore cs5 tak aby po uruchomieniu płyty najpierw załączył się zwiastun filmowy a po jego zakończeniu dopiero pojawia się MENU główne? Jak załadować plik muzyczny w tle menu tak aby działał cały czas a nie za każdym razem kiedy wchodzę w podMENU załączał się na nowo?
Z góry dzięki za odpowiedź.

_________________
Sony HDR FX1e, RODE mikrofon, ZOOM H4n, Fly-cam, Stacja robocza z Ediusem 5.5 i HD Storm, Canon EOS 5d Mark II. Canon: 24mm 1.4 , 70-200 f.2.8, 50mm 1.2, 100mm 2.8,


niedziela, 30 stycznia 2011, 18:46
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 18:55
Posty: 116
Lokalizacja: Białystok
Post Re: Najpierw zwiastun a później MENU
Kamil-gacus napisał(a):
...jak zrobić w encore cs5 tak aby po uruchomieniu płyty najpierw załączył się zwiastun filmowy a po jego zakończeniu dopiero pojawia się MENU główne?...

to jak raz jest proste. jako first play definiujesz intro, dla ktorego jako end action ustawiasz menu.

pozdr
viwaldi

_________________
Optymista myśli, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista wie co to za otwór...


niedziela, 30 stycznia 2011, 19:19
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 kwietnia 2009, 11:50
Posty: 26
Lokalizacja: Woj. Śląskie
Post Re: Najpierw zwiastun a później MENU
haha dzięki, nie wpadłem na to :)

_________________
Sony HDR FX1e, RODE mikrofon, ZOOM H4n, Fly-cam, Stacja robocza z Ediusem 5.5 i HD Storm, Canon EOS 5d Mark II. Canon: 24mm 1.4 , 70-200 f.2.8, 50mm 1.2, 100mm 2.8,


niedziela, 30 stycznia 2011, 20:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Najpierw zwiastun a później MENU
Kamil-gacus napisał(a):
Hej,
Jak załadować plik muzyczny w tle menu tak aby działał cały czas a nie za każdym razem kiedy wchodzę w podMENU załączał się na nowo?
Z góry dzięki za odpowiedź.


Z tego, co wiem, w Encore tak się nie da. A szkoda, bo BD pozwala na takie rzeczy, jak satała muzyka, a nawet stałe tło, a zmieniająca się zawartośc menu (przejścia z menu, do submenu itd.). Ciekawe, kiedy edytory na takie rzeczy zaczną pozwalać.

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


wtorek, 8 lutego 2011, 18:37
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL