Teraz jest czwartek, 16 sierpnia 2018, 03:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 menu 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 22 marca 2011, 19:01
Posty: 8
Post menu
Na poczatek witam wszystkich bo jetem nowym forumowiczem ,chociaz od kilku dni przeglądam forum bo zacząłem przygodę z Sony wegasem 10 i Dvd architekt 5. Montaz filmu jakoś mi poszedł przy pomocy yt i waszego forum a także render do architekta i wykonanie menu. I tu właśnie utknąłem , próbowałem już wszystkiego co znalazłem na forum i yt i nie zadziałało ,a chodzi mi o to żeby po wciśnięciu stop w trakcie odtwarzania filmu następował powrót do menu. Wypalony film startuje i się odtwarza ale nie powraca do menu. Ustawienie most recent menu także było testowane i nic , przy linku most recent menu jest ? , Help!!!!


wtorek, 22 marca 2011, 19:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: menu
co prawda pracuje na encore a architekta znam tyle co z tego forum ale szukaj end action dla swojej ścieżki czasu

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


środa, 23 marca 2011, 08:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 22 marca 2011, 19:01
Posty: 8
Post Re: menu
najbardziej mnie zastanawia dlaczego jest znak zapytania przy linku most recent menu to tak jakby cos było nie tak bo jak podam link na nazwę page 1 to tego znaku zapytania nie ma , i jak wypalę projekt z ustawieniem most recent to stacjonarny nie chce odtwarzać dvd a jak w drugiej opcji to odtwarzanie jest ale po stop nie ma powrotu do menu chociaż link wskazuje strone menu czyli page 1. Już sam nie wiem co z tym fantem robić, nie chcę dawac filmu w takiej postaci ze po stop nie ma powrotu do menu.
a komp odtwarza ten film


środa, 23 marca 2011, 20:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: menu
najszybciej będzie kupić podręcznik do programu, ja tak zrobiłem...mam już całą biblioteczkę ;)

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


środa, 23 marca 2011, 21:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 lutego 2010, 16:30
Posty: 371
Post Re: menu
Wszystko jest opisane pod klawiszem Help na pasku zadan.


środa, 23 marca 2011, 22:31
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 22 marca 2011, 19:01
Posty: 8
Post Re: menu
Dzięki arturpu za radę ale ja nie zajmuję się zarobkowo obróbką video jesli raz na rok coś tam zrobię , (to nie muszę kupować podręcznika) a o tym że pod F1 jest help to wiem ale niestety nie jestem biegły z angielskiego więc postanowiłem zadać jedno pytanie z którym to problemem nie mogę się uporać , i widzę że tak jak na innych forach z innej tematyki tez są tacy wyjadacze jak bp777 , szkoda liczyłem że otrzymam jakąś odpowiedź sensowną ale widze że ...... szkoda pisać :|


czwartek, 24 marca 2011, 17:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: menu
programu nie widziałem na oczy, więc mowie tylko to co jest pewnikiem żeby nikogo nie wprowadzać w błąd , szukaj end action dlatego że ta opcja odpowiada za to co zrobi program po dojściu do końca timeline

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


czwartek, 24 marca 2011, 20:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 lutego 2010, 16:30
Posty: 371
Post Re: menu
amator napisał(a):
o tym że pod F1 jest help to wiem ale niestety nie jestem biegły z angielskiego więc postanowiłem zadać jedno pytanie z którym to problemem nie mogę się uporać , i widzę że tak jak na innych forach z innej tematyki tez są tacy wyjadacze jak bp777 , szkoda liczyłem że otrzymam jakąś odpowiedź sensowną ale widze że ...... szkoda pisać :|


Tu nie chodzi o bycie niegrzecznym lecz o to, ze nie zrobiles nic zeby moc skorzystac z oryginalnej instrukcji jaka juz posiadasz pod HELP prosto od producenta.
Potrafisz napisac na forum a nie potrafisz korzystac ze swojej przegladarki internetowej.A skoro tak jest to pozostaje ci slownik w postaci ksiazki.
A ponad to sprawdz sobie czy inne plyty powracaja do menu glownego po wcisnieciu klawisza STOP na pilocie.Wyglada na to ze wyidelizowales prace innych plyt.Sprawdzilem kilka sklepowych sam.
Zwykle jest tak,ze musisz wcisnac ponownie Play i wtedy wchodzi znowu menu.
Ustawienia we wlasciwosciach mediow maja wplyw na zakonczenie odtwarzanego fimu, opcje jakie sa ustawione wplywaja na to co stanie sie po jego zakonczeniu, czy powroci do glownego menu czy tez podmenu albo moze zatrzyma sie lub zacznie odtwrzac ponownie calosc filmu.
Klawisz Stop na pilocie jest oddzielna historia i nie podlega tym ustawieniom,
dlatego aby powrocic do menu nalezy kolejno wcisnac klawisz Play.
Po za tym to calkiem rozsadne rozwiazanie bo wciskajac stop mamy na mysli zatrzymac calkowicie a jesli chcemy przejsc bezposrednio do menu podczas odtwarzania filmu to jest na pilocie oddzielny do tego klawisz.


piątek, 25 marca 2011, 14:54
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 22 marca 2011, 19:01
Posty: 8
Post Re: menu
BP777 zanim cokolwiek napisałem na tym forum w formie pytania minęlo około 5 tygodni lub więcej tyle się uczyłem sam przy pomocy F1 i internetu oraz na własnych błędach w trakcie montażu obsługi Sony vegasa i architekta.
Co do płyt do testowania różnych płyt (producentów) to wypaliłem ponad 20 płyt ( jedne doły rade inne nie chciały w ogóle ruszyć)z różnymi ustawieniami w Architekcie.
Ale szacun wielki nie pomyślałem żeby sprawdzić orginalne DVD jak się zachowuje (podobno najprostsze rzeczy są najtrudniejsze)
I nie po to pisałem na forum aby kogoś obrazić , Sorki , przepraszam jesli poczułes się urażony ale uznałem ze może od osób bardziej obcykanych w tych tematach uzyskam odpowiedź. I cieszę ie że jakakolwiek otrzymałem. Wielkie piwo dla BP777 i arturpu
Dzieki


piątek, 25 marca 2011, 16:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL