Teraz jest czwartek, 16 sierpnia 2018, 20:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 DVD DL Encore nie zapisuje 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 21 marca 2010, 17:21
Posty: 61
Post DVD DL Encore nie zapisuje
Witam.

Przygotowałem projekt w Premiere Pro, zaimportowałem go przez Adobe Dynamic Link do Encore, zrobiłem menu itp. na koniec daje sprawdzanie błędów i wszystko jest ok. To zaczynam tworzenie płyty. Wideo się koduje ale po tym kiedy już ma zapisywać obraz .iso na dysk, wyskakuje błąd "DualLayer -- This disc requires a layer break". Zaznaczyłem, że ma to był płyta DL i że kolejną warstwę ma wyznaczyć automatycznie. Resetowałem wszystko ale wciąż to samo. Co to może być?? Jak to nagrać? Próbowałem też nagrywać bezpośrednio na płytę ale też nie idzie, ten sam błąd. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam. r4fall


środa, 10 sierpnia 2011, 14:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: DVD DL Encore nie zapisuje
a zrob iso i wypal w nero, sprawdz czy bedzie dobrze

1. sprawdz czy masz najnowszy firmware w angrywarce
2. pxengine4_18_16a.zip - masz to zainstalowane ?


środa, 10 sierpnia 2011, 14:27
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 21 marca 2010, 17:21
Posty: 61
Post Re: DVD DL Encore nie zapisuje
Właśnie chcę zrobić .iso i potem to wypalić czymś innym, błąd ten wyskakuje nawet jak chcę zapisać DVD Folder. Degenerado zrobiłem co napisałeś wyżej, ale nic nie pomogło, wciąż to samo. Jeszcze jakieś pomysły??


czwartek, 11 sierpnia 2011, 05:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1627
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: DVD DL Encore nie zapisuje
Mam nadzieję, że zainstalowałeś plik roxio który podał Ci Degenerado.
Jeśli to nie pomogło spróbuj wyłaczyć kontrolę konta użytkownika:
http://windows.microsoft.com/pl-PL/wind ... -on-or-off

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


czwartek, 11 sierpnia 2011, 08:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: DVD DL Encore nie zapisuje
a ktory to encore ?


czwartek, 11 sierpnia 2011, 10:11
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 21 marca 2010, 17:21
Posty: 61
Post Re: DVD DL Encore nie zapisuje
UAC mam zawsze wyłączony. Jest no Encore CS5.5, wcześniej z CS5 tego problemu nie miałem. Czy na obrazie płyty są zapisane jakieś dane na temat położenia punktu przejścia na druga warstwę??


sobota, 13 sierpnia 2011, 10:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL