Teraz jest środa, 15 sierpnia 2018, 02:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Problem z chapterami w architekcie 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 26 czerwca 2010, 12:47
Posty: 19
Post Problem z chapterami w architekcie
Robie menu tekstowe w architekcie. Robię powiedzmy 10 rozdziałów, wyrzucam okienka i zostawaim sam tekst. Wszystko to na jednej stronie. Przez przypadek ostatnio wyłapałam, że czasem któryś z chapterów jest pomijany np. z 1 wskakuje na 3 ale nie podcza oglądanie filmu bo tu wszystko idzie po kolei tylko kiedy menu startuje podświetlenie pilota pomija mi np scene 2. Mam nadzieję ,że ktoś zrozumie o co mi chodzi i pomoże wyjaśnić przyczynę.


środa, 7 września 2011, 13:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 lutego 2010, 16:30
Posty: 371
Post Re: Problem z chapterami w architekcie
Reinstaluj dziada i zobacz czy pomoglo. Staraj sie trzymac na kompie ktory jest do filmow tylko oprogramowanie niezbedne, bez fajerwerkow, bo im wiecej oprogramowania tym wieksze prawdopodobienstwo, ze cos kiedys moze sie wykrzaczyc.
A rozumiem ze problem wylapalas na gotowym juz krazku a nie na projekcie.
Bo jak tylko na projekcie to wez wygeneruj film z menu na dysk i obadaj czy problem istnieje w realu czy tylko w podgladzie projektu.


środa, 7 września 2011, 14:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 26 czerwca 2010, 12:47
Posty: 19
Post Re: Problem z chapterami w architekcie
Tak myslałam, żeby właśnie ponownie zainstalować architekata. Problem zauważyłam jeszcze przed wypaleniem płyty tylko w podglądzie preview. A tak poza tym to bardzoo pilnuję, żeby nie instalować niepotrzebnych rzeczy na kompie do filmów.


środa, 7 września 2011, 14:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: Problem z chapterami w architekcie
Nic nie trzeba reinstalowac :mrgreen:
Printscreen powinien być wystarczająco czytelny:

Obrazek

_________________
Obrazek


środa, 7 września 2011, 15:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 lutego 2010, 16:30
Posty: 371
Post Re: Problem z chapterami w architekcie
No to co podal Robetnik to swoja droga, ale dla mnie to rzecza oczywista jest ustalenie nawigacji miedzy linkami do chapterow i jesli tu cos zawodzi to reinstalka, ale ja nie mialem nigdy takich problemow.


środa, 7 września 2011, 20:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: Problem z chapterami w architekcie
Niekoniecznie, wystarczy ręcznie powrzucać przyciski i już program wymaga korekty.
Tu, przykładowo zawsze muszę dokonywać korekt.

_________________
Obrazek


czwartek, 8 września 2011, 00:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 lutego 2010, 16:30
Posty: 371
Post Re: Problem z chapterami w architekcie
Recznie to ja jedynie zaciagam hamulec, ale tylko jak ruszam pod bardzo stroma gorke. :)
Robiac chaptery w vegasie importujesz je automatycznie do arch ale jesli pomieszasz je na wlasne zyczenie to rzeczywiscie musisz pozniej korygowac.
Jednak jestem pewien, ze nie dotyczy to jednej kolumny napisow lecz dopiero dwoch, gdzie chaptery sa w jednej nieparzyste a w drugiej parzyste bo przeciez w edycji zostaly one poustawiane i ponumerowane w odpowiedniej kolejnosci.


czwartek, 8 września 2011, 10:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: Problem z chapterami w architekcie
...zależy od koncepcji. Z przyciskami ułożonymi w okrąg, lub nie symetrycznie(przykład), bez korekcji nie da rady.
W dobrym guście jest wstawiać więcej chapterów, zwłaszcza przy weselnej dłużyźnie(np co taniec). Wyciągnięcie ich wszystkich do menu spowodowało by spadek jego czytelności. Więc siłą rzeczy trzeba wybrać te istotne, resztę pozostawiając nie podlinkowanych do przycisków.
Oczywiście nie jest to konieczność, ani pisana reguła, tylko nie obowiązkowy gest w stronę widza.

Pozdrawiam.

_________________
Obrazek


czwartek, 8 września 2011, 10:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 lutego 2010, 16:30
Posty: 371
Post Re: Problem z chapterami w architekcie
Czyli zgadzasz sie z tym co napisalem powyzej, ciesze sie bardzo :)
Tak wiec wylozono kawe na lawe i nie ma co tu wiecej sie glowic.

Pozdrawiam


czwartek, 8 września 2011, 11:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 26 czerwca 2010, 12:47
Posty: 19
Post Re: Problem z chapterami w architekcie
Przed chwilą zrobiłam płytę i o dziwo jest ok. Swoją drogą robertnik podoba mi się twoje menu.


czwartek, 8 września 2011, 11:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 11 lipca 2003, 14:43
Posty: 262
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Problem z chapterami w architekcie
asieko napisał(a):
Przed chwilą zrobiłam płytę i o dziwo jest ok. Swoją drogą robertnik podoba mi się twoje menu.


Będę złośliwy i powiem że to szablon bodajże pod AE i to najprawdopodobniej "lewus" bo połowa "kręciłów" w PL go uzywa :wink:


czwartek, 8 września 2011, 11:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z chapterami w architekcie
a ja zapytam z zupelnie innej beczki, ty kreciles ta studniowke Robertnik ?


czwartek, 8 września 2011, 12:31
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 26 czerwca 2010, 12:47
Posty: 19
Post Re: Problem z chapterami w architekcie
Pojawił się następny problem. Mianowicie nie pali mi do końca płyt. Powiedzmy wypali pierwszą a następnych dwóch tego samego projektu już nie. Wysuwa mi płytę z komunikatem, że zapis powiódł sie ale zawsze na końcówce filmu zatrzymuje się. Nagrywam x16. W tym momencie wysunęło mipłytę i jest ok ale poprzednie dwie idą do kosza. Wypalam w architekcie i mam nową nagrywarkę LG ma niecały rok. Jestem zielona i nie wiem co mam robić.


czwartek, 8 września 2011, 14:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 lutego 2010, 16:30
Posty: 371
Post Re: Problem z chapterami w architekcie
asieko napisał(a):
Pojawił się następny problem. Jestem zielona i nie wiem co mam robić.


To widac. A kto wypala plyty z predkoscia x16 dla klienta? No chyba ze chcesz miec gwarancje ze pozniej klient nie otworzy zawartosci na swoim odtwarzaczu.
Wbrew pozorom ale aby pelnic role slubokreta trzeba miec wiedze dosc obszerna na wiele tematow i dlatego warto znalezc czas do poczytania tematow, nie tylko na forum, zwiazanych z caloscia dzialania sprzetu montazowego i oprograowania na jakim sie pracuje a o reszcie nie wspomne.
Takze zycze powodzenia i cierpliwosci.


czwartek, 8 września 2011, 14:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 26 czerwca 2010, 12:47
Posty: 19
Post Re: Problem z chapterami w architekcie
O dziwo problem wystąpil kiedy wypalałam x8. Moja nagrywarka nie ma x4.
Wypaliłam jeden film x16 z myślą ze w tym tkwi błąd.


czwartek, 8 września 2011, 15:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL