Teraz jest sobota, 18 sierpnia 2018, 07:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 DVD Architect Pro 5.0 - inna objętość plików 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 21 lipca 2011, 19:13
Posty: 14
Post DVD Architect Pro 5.0 - inna objętość plików
Witam

Gotowy materiał stworzony w Edius 6.01 renderuje do formatu MPEG2 ES PAL for DVD. Zajmuje on wtedy 3.9 GB. Ale gdy go aby wrzucę do Architect-a to od razu zajmuję już 4.3 GB. Sprawdzam poprawność wyrenderowanych plików
poprzez funkcje FILE --> OPTIMIZE DISC i tam jest wszystko OK. tzn. video i audio BEZ żadnego przeliczania na nowo.Dodatkowo użyłem funkcji FILE --> Make DVD--> Prepare no i rzeczywiście nie robi render-u jeszcze raz. Nie wiem o co chodzi ???

Z góry dziękuje za pomoc

Pozdrawiam
Kamil


sobota, 5 listopada 2011, 21:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 21 lipca 2011, 19:13
Posty: 14
Post Re: DVD Architect Pro 5.0 - inna objętość plików
Dodam jeszcze że wybieram projekt SINGLE MOVIE ( bez menu)


sobota, 5 listopada 2011, 21:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 21 lipca 2011, 19:13
Posty: 14
Post Re: DVD Architect Pro 5.0 - inna objętość plików
Panowie?

Czy źle sformułowałem pytanie, że nie dostaje odpowiedzi,
czy porostu nikt nie potrafi mi odpowiedzieć na mój problem?


poniedziałek, 7 listopada 2011, 21:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: DVD Architect Pro 5.0 - inna objętość plików
Rzeczywiście tak jest i trzeba się nauczyć z tym żyć :).
Nie jestem dobry z matematyki, ale wszystkiemu winni są marketingowcy.
Pewnie kupowałeś HDD, miał on kiedyś deklarowaną wielkość?

_________________
Obrazek


poniedziałek, 7 listopada 2011, 22:13
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 21 lipca 2011, 19:13
Posty: 14
Post Re: DVD Architect Pro 5.0 - inna objętość plików
Wiem jak jest naprawdę z tymi gigabajtami i to nie jest za bardzo odpowiedź
na moje pytanie. Chodzi o to,że plik video po wrzuceniu do architecta puchnie (nawet bez utworzenia MENU) tak że już niemożna nagrać płyty (DVD-R) A w innych programach do authoringu (np Corel DVD MovieFactory 7 trial, TMPGEnc Authoring Works trial) jest wszystko ok tzn. można zrobić rozbudowane MENU i bezproblemowo nagrać na płytkę.

Czy ktoś udzieli mi sensownej odpowiedzi?


wtorek, 8 listopada 2011, 22:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: DVD Architect Pro 5.0 - inna objętość plików
To nie jest prawda co piszesz. Bitrate zawsze pakuję na maxa według kalkulatora, uwzględniając menu z Aftera, czy plansz z innego Edytora Video i zawsze udaje mi się prawidłowo skompilować menu(no prawie, czasem muszę coś przekompilować bo się przeliczę ;P).
Tak na gorąco przed kompilacją pokazywał 102%(80MB nadbagażu), po:
Obrazek

Kalkulator to podstawa, a Architect, mimo tego co pokazuje zrobi dobrą strukturę płyty. Jak wyżej wspominałem trzeba z tym żyć. :D

EDIT
Ale zawsze możesz napisać do supportu Sony, to chyba najbardziej kompetentne źródło tego typu informacji.

_________________
Obrazek


wtorek, 8 listopada 2011, 23:22
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 21 lipca 2011, 19:13
Posty: 14
Post Re: DVD Architect Pro 5.0 - inna objętość plików
Teraz rozumiem, dzięki kolego :)


środa, 9 listopada 2011, 12:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL